Reisnieuws

Google weet waar je bent!

Gepubliceerd: 15 feb 2009
0

Liegen dat je ‘onderweg’ bent als je eigenlijk je tanden nog staat te poetsen, kun je binnenkort schrappen uit je smoezenboek. Google komt namelijk met de applicatie Latitude waarmee je vrienden je locatie kunnen tracken.

Te allen tijde bereikbaar zijn, is geen nieuws meer sinds de intrede van de mobiele telefoon. Wel nieuw is dat je vrienden je positie op de aardbol altijd kunnen zien. Nu waren er al diensten die in deze service voorzagen, maar het veelgebruikte Google brengt met het programma Latitude je Sherlock-kwaliteiten naar een nog hoger niveau.

Privacy
Vrezen voor je privacy hoeft gelukkig nog niet. Je kunt zelf aangeven of Google Latitude je positie automatisch of handmatig doorgeeft en wie wat mag zien. Het programma maakt gebruik van gps, gegevens van zendmasten en wifi-netwerken en is in feite een aanvulling op Google Maps.

Testen
Google Latitude werkt vooralsnog alleen op de Blackberry, Windows Mobile en de Symbian S60. De iPhone-populatie moet nog even geduld hebben. Benieuwd geworden? Er staat een testversie van Latitude voor je klaar.

Foto 'Wereldkroeg' door mikeb.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Google Earth Soedan uit de lucht

Meldden we twee weken terug nog dat je via Google Earth de verwoestingen in de Soedanese provincie Darfur kon bekijken, nu bestaat deze mogelijkheid niet meer. De website is in Soedan uit de lucht gehaald.

0
Reisnieuws
Nieuw-Zeeland op Google Earth

Met Google Earth kon je al vanuit huis de hele wereld bekijken in satelietbeelden en inzoomen op steden en gebieden. Het verkeersbureau van Nieuw-Zeeland weet daar handig op in te springen door een speciale ‘laag’ te ontwikkelen voor de geografi...

0
Reisnieuws
Door: Floor Vink
Darfur onder de loep

Google Earth en het Holocaust Museum in Washington willen de tragische burgeroorlog in Darfur meer onder de aandacht brengen. Op internet kan je via het satellietprogramma zien wat voor verwoestingen in deze Soedanese crisisregio zijn aangericht.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.