Reisnieuws

Boeing maakt groene vlucht

Gepubliceerd: 04 jan 2009
0

Een Boeing 747-400 van Air New Zealand heeft dinsdag een succesvolle testvlucht gemaakt op biobrandstof.

De luchtvaartmaatschappij liet één van de motoren van het vliegtuig lopen op biobrandstof, bestaande uit een 50/50 mix van jatropha en vliegtuigbrandstof.

Mijlpaal
Volgens de piloot verliep de twee uur durende commerciële vlucht rustig, precies zoals hij gehoopt had. Hij noemde het succes een belangrijke mijlpaal in luchtvaartgeschiedenis. Air New Zealand streeft ernaar de meest milieuvriendelijke luchtvaartmaatschappij te worden en hoopt hiermee een grote stap in de goede richting gezet te hebben.

Jatropha
De Jatropha plant, oorspronkelijk afkomstig uit Afrika en India, produceert zaden die oneetbare lipide oliën bevatten, welke omgezet kunnen worden in brandstof. De plant wordt gemiddeld vijf meter hoog. Van ieder zaadje kan ongeveer dertig tot veertig procent omgezet worden in olie.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Eerste biodiesel vliegtuig de lucht in

Het luchtverkeer wordt steeds iets minder slecht voor het milieu. Onlangs heeft in Reno, Nevada, een L-29 militair vliegtuig een testvlucht gemaakt op enkel en alleen biodiesel. Het vliegtuig bereikte zonder problemen een hoogte van vijf kilometer.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.