Reisnieuws

Columbus reiswinnaars

Gepubliceerd: 22 dec 2008
0

René en Uulkje wonnen met Columbus een Citytrip naar Rio de Janeiro. Lees hun avonturen en kijk meteen welke reizen jij met Columbus kunt winnen!

Tickets naar Rio de Janeiro gewonnen
3 December zijn wij naar Rio de Janeiro vertrokken met Tap Air Portugal. Wij hadden deze tickets gewonnen met een prijsvraag van Columbus en willen graag een paar hoogtepunten beschrijven.

COPA CABANA : Ons hotel bevond zich in een zijstraat van dit geweldige strand, het leven bestaat hier niet alleen uit luieren want je kunt hier ook allerlei sportieve dingen doen. Wij hebben een fiets gehuurd en zijn langs de stranden van Rio gefietst. In de stad ligt ook een groot meer waar een fietspad aangelegd is, de afstand hiervan is ongeveer 7 km.

IPANEMA : Een mooi strand naast de Copa Cabana waar je iedere zondag inkopen kunt doen. Ze verkopen hier de mooiste spullen voor niet al teveel geld. Er hangt hier bovendien een gezellige sfeer.

SUGAR LOAF & CORCOVADO : deze kun je beidde bezoeken en vanaf boven heb je een geweldig uitzicht over de stad. Waar je ook bent in de stad, als er niet teveel bewolking is kun je het Christus beeld vanaf vele plekken zien.

LAPA : Hier hebben wij kennis gemaakt met Selaron, hij werkt hier aan de meest originele trap van de wereld met alleen maar tegels. De trap is 125 meter hoog en bestaat uit 215 treden. s'Avonds hebben we in Lapa gegeten en een biertje gedronken, het is een gezellige wijk waar je heel goed uit kunt gaan.

ROCINHA : De grootste favela van Zuid Amerika, in deze favela wonen meer dan 200.000 mensen. Dit is een van de weinige favela's waar je als toerist naar toe kan, doe dit wel onder begeleiding van een gids. Alvaro Martini was onze gids, hij werkt voor het Ibiza Cabana hotel waar wij logeerden. Hij heeft ons naast de favela ook een groot deel van deze fantastische stad laten zien.

Kortom Rio de Janeiro is een geweldige stad en wij kunnen een ieder aanraden om deze stad te gaan bezoeken.

René en Uulkje


Wil je meer zien van Rio de Janeiro? Bekijk dan ook de Reisreporter foto's op de Rio de Janeiro pagina's.


Zelf een reis winnen?


Wil jij ook met Columbus op reis? Op dit moment kun je met Columbus de volgende reizen winnen:
* 23-daagse droom reis naar Australië met TravelEssence en Cathay Pacific. Kijk hier voor deze wedstrijd.
* 2 tickets naar Brazilië met TAP. Los de vier vragen op, deze vind je hier.
* Een geheel verzorgde reis naar Hongkong, bekijk de 6 Hongkong video's en los de vragen op. De Hongkong actie vind je hier.

deel dit artikel met je vrienden:

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.