Reisnieuws

Op vakantie gaan is goed!

Gepubliceerd: 12 dec 2008
0

Relatieperikelen? Ga op vakantie! Meer dan de helft van de Nederlanders vindt dat een zomervakantie helpt om ruzies bij te leggen, de relatie te verbeteren en het gezinsleven harmonieuzer te maken. Driekwart van alle Nederlanders is afgelopen jaar op zomervakantie geweest en gaat dat zeker in 2009 ook weer doen.

Liever vakantie dan nieuwe keuken
Voor al deze mensen is vakantie pure noodzaak en ze stellen een nieuwe laptop of kleding er dan ook graag even voor uit. Tweederde vindt het zelfs belangrijker dan een nieuwe badkamer of keuken.
Op dit moment speelt ook de kredietcrisis een rol in de vakantiebeslissingen. Voor één op de zeven Nederlanders is een vakantie in 2009 mogelijk niet weggelegd en 10% gaat op zoek naar een goedkopere vakantie.

Op reis is goed voor de concentratie
Eenderde zegt minder goed te kunnen presteren op school of werk wanneer ze niet op vakantie gaan. Voor slechts 6% is op vakantie gaan een stressvolle onderneming.

Waar gaan we heen?
Favoriete vakantiebestemming van 2008 was nog steeds Frankrijk. Populaire steden zijn Barcelona, Istanbul, Londen en Parijs. De helft van alle vakantiegangers ging afgelopen jaar het liefst per vliegtuig naar de bestemming.

Dit onderzoek is uitgevoerd door Trendbox.

En jij? Ga jij op vakantie in 2009?

Foto door jgjlouisse.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Liever groepsreis dan bonnefooi

Steeds meer Nederlanders reizen niet meer op de bonnefooi, maar kiezen voor een georganiseerde reis. Meer dan de helft van de vakanties naar het buitenland werd als een pakket bij een reisbureau geboekt, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bure...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.