Reisnieuws

Columbus-fotografe exposeert

Gepubliceerd: 29 nov 2008
1

Columbus-fotografe Ilvy Njiokiktjien reisde eerder dit jaar van het Zuid-Afrikaanse Kaapstad naar het Nederlandse Utrecht. Zij won met haar reportage twee prijzen: de National Geographic Fotowedstrijd 2008 en de prestigieuze Canonprijs 2007, onderdeel van de Zilveren Camera.

De schoonheid van Afrika
Ilvy ging van alle gebaande paden toen ze in haar twintig jaar oude Landcruiser in zeven maanden 30.000 kilometer door Afrika en het Midden-Oosten reed voor haar reis 'Van Kaapstad tot Domstad' . Ook maakte ze een fotoproject, ‘Picture Your Life’, dat de schoonheid van Afrika van binnenuit laat zien. In een groot aantal landen deelde ze camera’s uit aan mensen met een bijzonder verhaal. Zij hadden soms nog nooit een fototoestel gezien en kregen de opdracht hun alledaagse leven in beeld te brengen. Ilvy: ‘Een foto kan je verwonderen, inspireren, verdrietig of gelukkig maken. Fotograferen kan hetzelfde doen.’

De expositie 'Van Kaapstad tot Domstad' en het fotoproject ‘Picture Your Life’ zijn van 3 tot en met 26 december gratis te zien in het stadhuis van Utrecht (Korte Minrebroederstraat 2).
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Foto-expositie Birma

In Amsterdam exposeren en veilen topfotografen hun werk, gemaakt in Birma, ten behoeve van het Birma Fonds.

1

Reacties van bezoekers Reageer

Flupke

Door: Flupke • Geplaatst op

Oja daar had ik een tijdje terug iets van gelezen. Ben zeer benieuwd naar die tentoonstelling en denk wel dat ik er tijd voor vrij maak om daar te gaan kijken. Een heel origineel idee ook om de mensen zelf foto's te laten maken. Lijkt me ook geweldig om gewoon ff 7 maanden door een land te cruisen.
Als ik geweest ben zal ik nog een stukje erover schrijven vanuit mijn opinie.
Gr Eric

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.