Reisnieuws

Russische kerk spoorloos

Gepubliceerd: 14 nov 2008
0

Altijd al een keer naar Rusland gewild om daar oude kerken te bewonderen? Zorg ervoor dat je niet te laat bent, het kan zo maar gebeuren dat een complete kerk opeens is verdwenen!

Columbus Travel
Columbus Travel
De geestelijkheid van het Russische dorpje Komarovo keek vreemd op toen de plaatselijke kerk van de ene op de andere dag was verdwenen. Het 200 jaar oude gebouw was al langere tijd gesloten maar er waren plannen om het weer in gebruik te nemen voor kerkdiensten.

Steen voor steen afgebroken
Het twee verdiepingen hoge kerkgebouw is waarschijnlijk in opdracht van een plaatselijke zakenman door dorpsbewoners steen voor steen afgebroken. De dorpelingen kregen een paar cent voor elke steen. In Rusland worden in afgelegen gebieden wel vaker kerken beroofd van hun iconen en andere waardevolle materialen maar het komt niet vaak voor dat een compleet gebouw verdwijnt.

Godslastering
De priester van het bisdom stelt het afbreken van de kerk gelijk aan godslastering. Op dit moment wordt de 'diefstal' onderzocht door de politie. De kerk is eind juli voor het laatst gesignaleerd.

Foto: Kerk van de verlosser op het bloed in St. Petersburg door Reisreporter JannavEek
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Beren gijzelen dorp Rusland

In het zuiden van Rusland durven de inwoners van enkele dorpen amper de deur uit. Een groep kamtsjatkaberen terroriseert de straten op zoek naar voedsel.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.