Reisnieuws

Tijdreizen naar Rome

Gepubliceerd: 13 nov 2008
0

Wie terug in de tijd wil reizen kan nu met Google Earth de monumentale overblijfselen van het Romeinse verleden ontdekken. Maak vanuit je luie stoel een rondleiding door de oudheid.

Columbus Travel
Columbus Travel
6700 gebouwen in 3D
Grote delen van het oude centrum van Rome zijn nu in 3D te zien. Het gaat om maar liefst 6700 gebouwen uit de tijd van keizer Constantijn de Grote, 2300 jaar geleden. Je kunt ook elf gebouwen van binnen bekijken, zoals de tempel van Venus en Rome, de gladiatorenschool Ludus Magnus en het Colosseum. Sommige gebouwen zijn zelfs voorzien van specifieke details als marmeren vloeren.

Vraagbaakfuncties
Het blijft niet alleen bij kijken. Zo kun je met het knopje 'informatieballon' de geschiedenis van bepaalde gebouwen achterhalen en zijn er topografische encyclopedieën en oude literaire bronnen beschikbaar. Voor de kleintjes is er ook informatie op basisschoolniveau te vinden.

Download Google Earth om het oude Rome te ontdekken.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
A'dam in 3D op Google Earth

Nog nooit in Paleis op de Dam in Amsterdam geweest? Daar hoef je je nu niet meer druk om te maken, want je kunt het gewoon vanuit je luie stoel bekijken… Amsterdam staat binnenkort namelijk driedimensionaal op Google Earth. Bijna 170.000 gebouwen...

0
Reisnieuws
Google Earth Soedan uit de lucht

Meldden we twee weken terug nog dat je via Google Earth de verwoestingen in de Soedanese provincie Darfur kon bekijken, nu bestaat deze mogelijkheid niet meer. De website is in Soedan uit de lucht gehaald.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.