Reisnieuws

Winnaar Reisreporter 2008

Gepubliceerd: 10 nov 2008
2

Paul de Roos, beter bekend als BOWRAL! De sfeer zat er gisteren vanaf het begin meteen goed in. Rijen dik stonden ze voor de deur te dringen om een bezoek te mogen brengen aan de Zoom Experience. Ook de stand van Columbus werd druk bezocht. Ons Tahitiaanse meisje was erg geliefd bij de fotografen, en er zijn een hoop nieuwe Reisreporters enthousiast geworden om mee te gaan doen.

Reisreporter van het Jaar 2008
Om 13.00 uur was het dan eindelijk zover: de uitreiking van Reisreporter van het jaar 2008! Deze werd geopend door Gery Vink, de man die samen met Louise ten Have en Matthijs de Groot Columbus Magazine heeft opgericht. Hij vertelde dat er destijds 3000 sollicitanten waren die graag voor Columbus als reporter op reis zouden willen werken. Hier ontstond dan ook het idee voor Reisreporter. Een site gemaakt voor en door reislustige avonturiers en (amateur)fotografen.
De uitreiking werd gedaan door Frank de Boer. Als voetballer heeft hij de hele wereld over gereisd en is hij in meerdere landen terechtgekomen, zoals bijvoorbeeld Spanje, Turkije en Qatar. Frank vertelde dat hij het erg leuk vond om zich steeds weer aan nieuwe culturen en gebruiken aan te passen. Hij en zijn vrouw hebben in de loop der jaren dan ook vele albums vol met foto’s verzameld in alle landen waar ze met hun kinderen hebben gewoond.

De winnaars
De drie genomineerden werden naar voren gehaald: Paul (Bowral), Wilko en René, die voor Ronnie Dankelman – die op dit moment op reis is in Bhutan – aanwezig was. Alle drie zijn zij het er roerend over eens wat er zo leuk is aan Reisreporter: het contact met de andere reisreporters. Het werkt als een soort van verslaving, ze besteden er vele uren per dag aan. Alle drie hebben ook veel van de site geleerd door de reacties en commentaren van anderen over bijvoorbeeld de belichting etc. Zowel Wilko als Paul doen ook veel inspiratie op voor hun volgende bestemming op de site. Beiden waren net terug uit Marokko, een plaats waar ze puur heen wilden omdat ze daarvan zulke prachtige foto’s van anderen hadden gezien op de site. Wilko en Paul waren daar heel toevallig tegelijk. Ze hadden nog geprobeerd af te spreken bij een berg in de woestijn, aldus Paul, maar ja, er waren er zó veel…
Frank de Boer ging hierna over tot de uitreiking. Eindelijk was het dan zover, het spannendste moment van de dag, waar iedereen voor kwam!
Nummer drie is geworden met 13.123 punten: Wilko.
De tweede plaats, met 13.529 punten, was voor Ronnie Dankelman. Wilko en Ronnie wonnen hiermee een jaarabonnement op Columbus, een printer van Epson en een vliegpakket van Cathay Pacific.
En dan de nummer 1: Paul de Roos. Hij won overtuigend met 14.310 punten! Hij won hiermee de Epson Stylus R3800 A2 printer ter waarde van € 1660 euro, een complete Sony ? 700 spiegelrelflexcamera kit t.w.v. € 2800,- en natuurlijk een prachtige reis, samen met een Columbus-reporter naar Azie, van Cathay Pacific.
Na de bekendmaking werd Paul overspoeld met felicitaties. Om iedereen de gelegenheid te geven gezellig met elkaar te kunnen nakletsen was er aansluitend een borrel met hapjes geregeld. En toen was de uitreiking ten einde. Helaas!

Word jij Reisreporter van het Jaar 2009?
Maar, er is goed nieuws! Er is alweer een nieuwe competitie gestart. Je kunt hiermee onder andere een reis winnen naar Nieuw-Zeeland!
Kijk hier voor de nieuwe regels van de competitie voor Reisreporter van het Jaar 2009 en doe snel mee!
deel dit artikel met je vrienden:

Reacties van bezoekers Reageer

Ellensmink

Door: Ellensmink • Geplaatst op

Hoi Paul,
Alsnog van harte gefeliciteerd! Geweldige prijzen heb je gekregen, ben benieuwd naar de Vietnam reis samen met een Columbus reporter. In ieder geval is het je van harte gegund.
Groetjes Ellen

trijntje1

Door: trijntje1 • Geplaatst op

Paul gefeliciteerd met je overwinning

Ronny jij natuurlijk ook gefeliciteerd met de 2e plaats en Wilko met de 3e plaats

Jullie zijn voor ons een geweldige stimulans voor het maken van mooie foto's op geweldige bestemmingen in de wereld !

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.