Reisnieuws

VIDEO: Blikseminslag vliegtuig

Gepubliceerd: 14 okt 2008
2

Wat gebeurt er als de bliksem inslaat in een vliegtuig? Bekijk hier het filmpje. Als je goed kijkt zie je zelfs dat er een stukje van het vliegtuig achter blijft!

deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Vliegrampen nemen toe

Dinsdag zijn zeker twintig mensen verongelukt toen een Congolees vliegtuig in de stad Goma crashte. Het vliegtuig, een DC-9 van de vliegmaatschappij Hewa Bora, werd vier dagen voorafgaande aan de crash op de zwarte lijst van de EU gezet.

1
Reisnieuws
Vliegtuig crasht in Venezuela

Een vliegtuig van de Venezolaanse maatschappij Santa Barbara is donderdag een half uur na vertrek van de radar verdwenen.

0

Reacties van bezoekers Reageer

dedelef

Door: dedelef • Geplaatst op

Dit filmpje is gemaakt tijdens de nadering in Sydney op 5 september 2004 (bronvermelding bij YouTube), het was een toestel van Qantas.

De vonk die je ziet zijn waarschijnlijk de 'static dischargers', ieder vliegtuig heeft zogenaamde pennetjes aan de uiteinden van de vleugels en staart, om opgebouwde electrische energie af te voeren. Wanneer een bliksem inslaat, branden deze pennetjes volledig op door de hitte.

Diana

Door: Diana • Geplaatst op

Dit is toch niet gefilmd in de Filipijnen? Wij zaten daar op 04 oktober in een zwaar noodweer en bij ons is de bliksem op de vleugel ingeslagen/afgeleid of hoe dat in vaktermen ook mag heten. Hij rolde er overheen als een kogel. Verbluffend indrukwekkend was dat. Niet dat ik het nog eens wil meemaken...maar ik heb me toen wel afgevraagd hij dat er "van buiten" uit zou zien. Zo dus.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.