Reisnieuws

'Pirate-proof' jacht

Gepubliceerd: 13 okt 2008
0

Uit angst voor piraterij is er een nieuw privéjacht gebouwd, met de nieuwste technische snufjes om aanvallen te voorkomen.

Kapingen
Een recente kaping van een Oekraïens schip heeft de aandacht gevestigd op internationale piraterij.
Een Oekraïens schip met aan boord 33 legertanks, granaatwerpers en munitie werd vorige week voor de kust van Somalië gekaapt. De piraten eisten 20 miljoen dollar en dreigden het schip op te blazen als het losgeld niet betaald werd. Uiteindelijk werd het schip omsingeld door de Somalische marine en werden twee piraten gedood.

Anti-terreurschip
Uit angst voor meer piraterij gaat Roman Abramovich, eigenaar van voetbalclub Chelsea, een bijzonder privéjacht bouwen. Hij geeft hiervoor 250 miljoen euro uit. Het jacht krijgt onder meer high-tech wapens, kogelvrije ramen, een raketwerend systeem – dat waarschuwt wanneer er een raket aankomt zodat de koers verandert kan worden- en een onderzeeër.
Als Abramovich snel van het jacht moet vluchten heeft hij meerdere opties: hij kan met een klein bootje wegvaren vanaf het schip, hij kan wegvliegen met een van de twee helikopters of hij kan 48 meter diep zinken met de onderzeeër.

Langste privéjacht ooit
Het jacht, dat de Eclipse gaat heten, wordt met 167 meter het langste privéjacht dat ooit is gebouwd. Het wordt in dezelfde loods gemaakt waar meerdere oorlogsschepen uit de Tweede Wereldoorlog zijn gebouwd.

Bekijk hier hoe het jacht eruit gaat zien.

deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Cruiseschip met pensioen

Het oudste nog varende cruiseschip ter wereld, Queen Elizabeth II, zal in 2009 voor de laatste keer haar ankers uitgooien. Dubai eiland Palm Jumeirah is de gelukkige.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.