Reisnieuws

Bedden in het vliegtuig

Gepubliceerd: 27 sep 2008
0

De designer Mario Martinez heeft iets geweldigs bedacht: bedden in het vliegtuig! Hiermee wordt comfort voor alle reizigers gegarandeerd en kan iedereen lekker slapen.

Ontwerp de toekomst
Mario doet mee aan de wedstrijd ‘Create The Future’ ( Creëer de Toekomst). Deze wedstrijd is georganiseerd door de NASA, een organisatie in de VS die verantwoordelijk is voor de ruimtevaart. Ingenieurs, ontwerpers en studenten van over de hele wereld mogen hieraan meedoen. Mario heeft een ontwerp bedacht dat in elk vliegtuig toegepast zou kunnen worden: het creëert voor elke passagier én voor de bediening veel meer ruimte en 50% meer toegang tot toiletten, nooduitgangen en voor de bediening toegang tot de passagiers. Dit betekend dat er geen onhandig geklauter meer nodig is als je naar de wc moet, en ook geen eten en drinken dat per ongeluk over je heen valt als de stewardess er niet goed bij kan.
Het biedt plaatsen aan alle soorten passagiers, jong of oud, dik of dun, het kan allemaal! Het neemt bijna geen extra ruimte in, een vliegtuig dat nu 594 plaatsen biedt, heeft in Mario’s ontwerp nog steeds plaats voor 555 personen doordat hij is gaan stapelen, er zijn twee bedden bovenop elkaar! Ook het gewicht neemt met dit ontwerp nauwelijks toe, dus ook geen extra brandstofkosten, maar wel een hoop extra comfort.

Gezondheidsvoordelen
Daarnaast heeft het ook gezondheidsvoordelen! Trombose – waarbij de doorstroomsnelheid van het bloed verlaagd, wat een stolsel veroorzaakt en wat vaak voorkomt bij mensen die lang in bed liggen, óf die vaak lange vliegreizen maken – wordt tegengegaan omdat je je stoel in meerdere posities kunt zetten. Je kunt zitten, en dus ook liggen!
En, zie jij jezelf al lekker liggen in het vliegtuig?

Bekijk hier hoe het idee van Mario eruit ziet.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
1 op 3 reizigers heeft vliegangst

De zomervakantie staat weer voor de deur. Nederlanders stappen massaal in het vliegtuig naar warmere oorden. Jij kijkt er enorm naar uit, maar veel Nederlanders hebben slapeloze nachten. Zweet, hartkloppingen en trillende benen. Voor veel mensen i...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.