Chili image

Chili


Reviews

Chili
Zuid Amerika
Getty Images

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

* Welk cijfer geef je deze bestemming?
* Welke Columbus Factor geef je deze bestemming?
hoe bijzonder is deze plek en hoe ver ga je buiten de gebaande paden?
1. Platgelopen door massa's toeristen
2. Veel toeristen, maar nog te doen
3. Gebaand pad, maar toch rustig
4. Bestemming buiten de gebaande paden
5. Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
Wanneer was je hier?
Je review moet minstens 150 en mag maximaal 1500 karakters bevatten. Momenteel zijn het 0 karakters.
Nog een pluspunt
Nog een minpunt
8
Chili Valle de la Luna
Sidonius was hier 31 Oct 2019
Voor de verandering eens een kritisch review over een op zichzelf prachtige bestemming, de Valle de la Luna (maanvallei) in Noord Chili. Het ligt op een steenworp afstand van San Pedro de Atacama, een zeer toeristisch backpackersstadje. In San Pedro vind je ontelbare boekingskantoortjes voor allerlei excursies, waaronder die naar de Maanvallei bij zonsondergang. Ik raad je dat af. Ga op eigen gelegenheid, dat kan zelf met een gehuurde fiets. Als je met een geboekte excursie gaat is het filerijden met busjes vol toeristen. Iedereen wordt op dezelfde highlights afgezet, met strenge tijdslimieten per plek. Rustig je foto´s maken en alles in je opnemen is er niet bij. Er wordt gejakkerd om maar op tijd bij het sunsetpoint te zijn. Ben je dan bij het sunsetpoint aangekomen, tref je daar alle busjes en toeristen in massa aan. En véél te vroeg. Het duurt nog wel een uur voordat de zon ondergaat, je ziet weinig van de belloofde mooi oplichtende rotsformaties vanuit het sunsetpoint. En tot mijn grote frustratie werd iedereen direct nadat de zon achter de horizon verdween weer de busjes in gedreven, terwijl elke fotograaf weet dat de mooie kleuren in de lucht dan juist beginnen! Uiteindelijk moest ik vanuit het busje de prachtige lucht fotograferen met mijn telefoon, wat een deceptie! Conclusie: boek geen excursie maar ga er zelf op uit.
Highlight
 • Fraaie zonsondergang
 • Prachtige rotsformaties
 • Boekingskantoortjes hebben geen verstand van zonsondergangen
 • Massatoerisme
 • Boek geen excursie! Ga zelf.
Review geplaatst op 2019-11-28
9
Chili Lauca NP
Neretslok was hier 31 Aug 2019
Reizigers die naar het bijna mythische Noord Chili gaan, gaan vaak alleen naar San Pedro de Atacama. Vreemd genoeg slaan ze Lauca Nationale Park meestal over. Dit park, dat enkele honderden kilometers noordelijker ligt, is te bereiken door naar de stad Arica te vliegen en vervolgens naar Putre te rijden, 135 km verderop. Naar Putre maak je een spectaculaire klim van 0 naar 3500 meter over de goed berijdbare weg nr.11. Even na Putre rijd je het Reserva Natural las Vicuñas binnen. Dit onderdeel van Lauca mag je een van de mooiste landschappen ter wereld noemen. Steeds zie je de vele met sneeuw bedekte vulkanen. Verder is het gebied heel surrealistisch: droog en dor met rotsen in grillige vormen en torens van zand en zout. Het zijn de vage bruine en bijna paarse pasteltinten van de bergen aan de rand van de vlakte die het landschap kleur geven. Na bijna 100 km volgt de Salar de Surire, de grote witte zoutvlakte met flamingo’s en vicuna’s. Een onwerelds decor dat je regelmatig de ogen doet uitwrijven: is dit wel echt? Als je om de zoutvlakte heen rijdt zie je de prachtige panorama’s steeds uit een ander perspectief. Als je vanaf Putre de andere kant opgaat, en weg nr. 11 dus gewoon blijft volgen, kom je na 65 km, bij de Chileens-Boliviaanse grens, waar Lago Chungara ligt. Hier liggen ook de tweeling vulkanen Pomerape en Parinacota, op maar liefst 4590 meter hoogte. De blik op deze reuzen is onvergetelijk mooi. Zonder Lauca is je Noord Chilireis zeker niet compleet!
Highlight
 • (Nog) rustig, je ziet letterlijk geen mens
 • Fantastische fotogenieke entourage
Review geplaatst op 2019-10-23
8
Chili Arica
Neretslok was hier 31 Aug 2019
Arica en Iquique, twee steden in het noorden van Chili, worden weinig bezocht, maar zijn zeker de moeite waard. Arica (180.000 inw.) is misschien niet direct mooi, maar wel erg prettig. Er zijn fraaie zandstranden en de naam ‘stad van de eeuwige lente’ heeft de plaats niet voor niets: het is er het hele jaar door aangenaam, tussen de 20 en 25 graden, het regent nooit (!), maar (zee)mist kan ’s ochtends nog wel eens voorkomen. Een markant punt in de stad is de rots Morro de Arica, een steile rots die zich 140 meter boven de stad en de oceaan verheft. Boven heb je een schitterend uitzicht over deze stad, de havens en de omringende woestijn. Je kunt tot aan Peru kijken en er staan wat monumenten en een groot beeld van Christus. Als je 300 km naar het zuiden rijdt, richting Iquique, rijd je door de fantastisch mooie Atacamawoestijn. Gemiddeld ligt deze op 1.100 meter hoogte. Het gaat afwisselend omhoog (naar de hoogvlakte) en omlaag, naar de kust. Een van de mooiste kustroutes die ik ken. Je rijdt Iquique (250.000 inw.) ‘van boven af’ binnen. Je hebt een schitterend uitzicht op de stad onder je, met veel hoogbouw. De rit vanaf de 400 meter hoge zandduin naar beneden, de stad in, is spectaculair. Ook in Iquique vind je weer genoeg stranden.
Stad
 • Weinig toeristisch en verrassend
 • Ligt wat afgelegen
Review geplaatst op 2019-11-21
9
Chili Valparaiso
AnneKetelaars was hier 31 Jul 2018
‘Syncopated, dilapidated, colorful and poetic, Valparaíso is a wonderful mess’. Als je op zoek bent naar een bijzondere stad, kan het bijna niet anders dan dat je getriggerd wordt door deze zin. Onze indruk: Een stad waar op het gebied van architectuur en artisticiteit alles mogelijk lijkt te zijn en het nog wonderwel samen gaat ook. Een stad met alle kleuren van de regenboog en alles wat er verder nog te mixen valt met zwart/wit en die kleurtjes. Heuvels, smalle trappen, liften, een wirwar aan straatjes en steegjes met af en toe een knus pleintje. Streetartists lieten zich volledig gaan op de muren van Valparaíso. Multitalenten maar ook de beginnelingen, iedereen mag en kan zijn of haar gang gaan. Het haalt duidelijk het beste in de bewoners van Valparaíso naar boven op creatief gebied. De een hangt zijn complete verzameling wieldoppen trots op zodat iedere passant ervan kan genieten, de ander leukt die saaie betonnen trap langs zijn huis op met mozaïek, weer een ander is creatief met plastic als plantenbak en waar tegelwijsheden niet persé op een keurig tegeltje hoeven te passen, denk groots en vooral out of the box is het credo. Wij hebben in Valparaíso onze ogen uitgekeken en met een grote glimlach uren rond gewandeld op zoek naar de mooiste en meest bizarre uitspattingen op kunstzinnig gebied. Een stad waar iedereen hun creatieve hart laat spreken en je het bewijs daarvan terug vinden kunt vinden op plekken die je niet voor mogelijk houdt ;)
Stad
 • Een heel bijzondere stad, misschien wel zonder gelijke
 • Onmogelijk om je hier verveelt te voelen tijdens een stadswandeling
 • Creativiteit voert de boventoon in deze janboel van een stad
 • Heel veel streetart
 • Veelzijdige en kleurrijke stad qua architectuur
 • Door de vele heuvels wordt je wel sneller moe (tip: neem zeker een of meerdere ascensors naar boven)
 • Wordt als onveilig bestempeld door de Chilenen zelf, ook al voelde dat voor ons niet zo
Review geplaatst op 2018-12-05
9
Chili Patagonie
M_M_M was hier 31 Jan 2017
Wat hebben wij een supertijd gehad in Patagonie! Patagonie is een enorm gebied dat zich uitstrekt over Argentinie en Chili. Met bekende trekpleisters als Torres del Paine, Perito Moreno glacier en El Chalten is dit een gebied dat door vele toeristen word bezocht. Hier kan je schitterende wandelingen maken. Torres del Paine is bekend om zijn meerdaagse trektochten, maar ook zijn er voldoende prachtige dag-wandelingen. Hetzelfde geld voor El Chalten. Maar ook minder bekende plekken als Valdes Peninsula, Monte Leon nationaal park, Pumalin nationaal park en Perito Moreno National Park (niet de gletsjer, maar een park ver weg van de bewoonde wereld waar maar zon 1000 mensen per jaar komen) maken dit een enorm groot maar ook enorm divers gebied van Zuid Amerika. Dit zijn ook plekken waar je oog in oog komt te staan met het wildleven van Patagonie: Guanacos, condors, nandus, vossen, peludos, flamingos, pinguins, Zeeleeuwen, walvissen en misschien wel orca's of puma's als je geluk heb! Er zijn nog steeds plekken te vinden waar je je een echte ontdekkingsreiziger voelt. Ik raad wel aan te zorgen voor eigen vervoer zodat je zeker weet dat je alle plekken kan bereiken, ook de plekken waar de bus wellicht niet komt. En het hoogseizoen (Januari en Februari) kan erg druk zijn, omdat dan de locals vakantie hebben, vooral op de populaire plekken als Torres del Paine. Dus als je keus hebt kun je beter net buiten het hoogseizoen gaan. Geniet ervan!
Regio
 • Enorm divers
 • Beeldschone natuur
 • Grote diversiteit aan wilde dieren spotten
 • Ongerept
 • Kan erg druk zijn in het hoogseizoen
 • Enorm gebied, dus je moet keuzes maken
Review geplaatst op 2017-07-18
9
Chili Torres del Paine NP
Gillian was hier 25 Oct 2016
In het Torres del Paine N.P. in Chili kan je fantastische trektochten maken. De meest iconische is die naar de Torres del Mirador, een van de meest beroemde bestemmingen in Patagonië. Een goede plek om voorafgaand aan de tocht naar de Mirador las Torres te overnachten is Hosteria las Torres, waar je in slaapzalen slaapt met stapelbedden. Vanaf hier is de tocht naar de Mirador las Torres 18 kilometer (heen en terug). In het eerste gedeelte steek je een paar slingerende bruggen over en kronkelt het pad langs een kleine kloof alvorens het licht begint te stijgen baar Refugio Chileno. Wil je de Torres bereiken voor de mooiste foto's (het weer moet wel meewerken natuurlijk) dan is dit de plek om de nacht door te brengen. Je vertrekt dan vanuit hier heel vroeg om op de Torres de zonsopgang te zien. De zon schijnt dan precies op de drie pieken. Zodra je Refugio Chileno gepasseerd bent leidt het pad door een bos en steek je verschillende beekjes over, dit stuk van ongeveer drie kilometer is redelijk gemakkelijk. Als je het bos uitkom zie je een steile heuvel voor je. Dit is met meest uitdagende stuk van de tocht, omdat het over gladde rotsen en stenen gaat en de wind hier vrij spel krijgt. Maar eenmaal op het hoogste punt wordt je beloond met een prachtig uitzicht op de Torres en het prachtige meer eronder. De tocht op zich is niet eenvoudig maar ook niet echt zwaar en voor iedereen met een goede conditie goed te doen, maar kan door het snel wisselende weer wel een uitdaging worden.
Highlight
 • voor iedereen met een goede conditie goed te doen
 • fantastische natuur
 • het weer kan snel wisselen
Review geplaatst op 2021-05-04
10
Chili Paaseiland
EHuls was hier 31 Aug 2016
Doen: Een fiets huren! Bij aankomst op de luchthaven zie je ze al staan, een hele rij jeepjes die graag door je gehuurd worden om het eiland over te crossen. Ook niet verkeerd natuurlijk, maar wil je Paaseiland echt beleven en ook buiten de gebaande paden dit bijzondere eiland ontdekken dan raden wij je een mountainbike aan. Je kunt ze huren bij je hotel of in 'de dorpstraat' van Hanga Roa, het enige dorp op het eiland. Kan niet missen. En voor zo'n CLP 10.000 per dag, ook nog eens veel goedkoper dan een auto waar je al snel het vijfvoudige voor betaald. Gewapend met een simpele kaart van het eiland met daarop de plekken waar de Maoi's te vinden zijn aangeduid, starten we onze fietstocht. Op dag 1 bestijgen we de vulkaan Rano Kau, waar je bovenover de rand van het kratermeer kunt fietsen. Van hieruit een prachtig uitzicht over het hele eiland! Al slalommend tussen paarden en koeien banen we ons een weg naar de Maoi's aan de westkust om vervolgens de fiets even aan de kant te zetten om het laatste stuk naar de Noordkaap te voet af te leggen. Deze hele route ten noorden van Hanga Roa is voor auto's onbegaanbaar en dus heerlijk rustig. Op dag 2 is het genieten van alle Maoi's aan de oostkust van het eiland. De auto's moeten op de weg blijven staan, en wij fietsen gewoon tot aan hun voeten. Vervolgens even uitrusten op het strand en dwars over het eiland weer terug naar Hanga Roa. Alles gezien! En 's avonds, moe maar voldaan, genieten van een visje met cocktail bij zonsondergang.
Regio
 • Op en top eilandgevoel, ver weg vh vaste land
 • Polynesische cultuur en gebruiken, Karikari!
 • Vanuit alle barretjes en restaurants zeezicht
 • Tropisch: Zon, azuurblauwe zee, mooi strand
 • Seafoooood, yum! :)
 • Compact en puur, je ziet er heel veel in 2d
 • Toch wel ver vliegen.
Review geplaatst op 2017-02-13
9
Chili Patagonie
Saskiahamminga was hier 31 Dec 2015
Een van de meest bijzondere plekken waar ik ooit ben geweest: Isla Magdalena in het uiterste Zuiden van Chili. Vanuit Punta Arenas boek je eenvoudig een boottocht naar dit eilandje Isla Magdalena, op zo’n 35 km afstand van deze stad. Kaartjes kun je onder andere kopen bij het tourist office. Het is zo'n 2 uur varen over de Straat van Magellaan, waar het flink kan spoken. Isla Magdalena is een klein eiland en een National Park, waar maar liefst zo’n 120.000 pinguïns leven en broeden. Met name tussen de maanden oktober en maart zijn hier veel pinguïns te zien. We kunnen onze ogen niet geloven; het strand staat vol pinguïns! We mogen een uur rondlopen op het eiland. Er loopt een pad, dat is afgezet door touwen, zodat je niet in de holen stapt waar de pinguïns hun nest hebben. Verder is het niet bewoond, er staat alleen een vuurtoren met een huisje. Zover je kijkt: pinguïns…We zien schattige donzige kuikens, vrolijk langs waggelende volwassen pinguïns, overal om ons heen. We lopen rond met een enorme glimlach op ons gezicht: wat een bijzondere plek! Na een tijdje rondlopen gaan we op de grond zitten en kijken rustig hoe de dieren zich gedragen en rondhobbelen. Een moeder en kuiken komen ook nog even nieuwsgierig ons bekijken en waggelen langzaam langs. Met pijn in ons hart stappen we na een uur weer op de boot. Wat een goede beslissing om Isla Magdalena te bezoeken; deze tocht was echt een geweldig en onvergetelijk einde van onze prachtige reis door Chili.
Regio
 • Laagdrempelige manier om veel pinguins te zien als je geen geld en tijd hebt om naar Antarctica te gaan
 • Prachtig gebied
 • Als in een National Geographic Docu...
 • Veel pinguins!
 • Vooral tussen oktober en maart geschikt om te bezoeken
 • Het kan onstuimig weer zijn in dit gebied
Review geplaatst op 2020-01-21
10
Chili
Jeannette was hier 31 Oct 2015
Al jaren droomde ik ervan om naar het nationaal park Lauca te gaan. Ik had foto's gezien op de Columbus site van de Parinacota vulkaan nabij het op hoogte gelegen plaatsje Putre. En mijn droom kwam uit: wat is dit een fantastisch mooi gebied! Daarna gingen we met onze jeep met chauffeur naar national parc de Vicuna's, wat een schitterend gebied met zoutvlaktes en de afstekende wilde vicuna's die daar liepen. Maar mijn mooiste plekje afgelopen november in noord Chili was toch wel een warm zwavelmeertje bij de Salar de Surire. Ik heb erin liggen dobberen bij een ijzige wind, wat een ervaring!
Land
 • schitterende ongerepte natuur
 • geen toeristen
 • wildlife
 • veilig
 • Hotels zijn soms koud
Review geplaatst op 2016-09-08
10
Chili
Jeannette was hier 31 Oct 2015
Geweldige ongerepte natuur met vulkanen, zoutvlaktes en wilde vicuna's vind je in het uiterste noordwesten van Chili. Hier kun je een meerdaagse trektocht per auto maken waarbij je bijna de enige mens bent.
Land
 • ongekend mooie vergezichten en natuur
 • het kan 's nachts koud zijn
Review geplaatst op 2016-09-08
10
Chili Noord Chili
Jeannette was hier 31 Oct 2015
Een fantastisch gebied dat nog weinig bezocht wordt zijn nationaal park Lauca NP de Vicuna's en Salar de Surire. Adembenemende landschappen met besneeuwde vulkaantoppen en wildlife.
Regio
 • adembenemende landschappen
 • zeer verlaten
 • koud
Review geplaatst op 2016-09-08
10
Chili Paaseiland
Linda456 was hier 30 Nov 2014
Tijdens Aardrijkskunde lessen heb je vast wel eens van Paaseiland gehoord. Dat eiland dat behoort bij Chili maar toch ruim 5 uur vliegen vanaf de Chileense hoofdstad Santiago in de Grote Oceaan ligt. Dat eiland waar die rare beelden staan, die beelden die op gezichten lijken. Juist! Dat eiland bedoel ik. Op Paaseiland stamt nog maar minder dan 1/3 van de lokale bevolking af van de oorspronkelijke inwoners. De eilandbewoners zijn erg trots op hun tradities, gebruiken en eeuwenoude verhalen - zoals die van de Vogelman. In geuren en kleuren vertellen ze deze verhalen zoals zij ze ooit van hun ouders, grootouders of overgrootouders hebben overgenomen. Maar.. wanneer je de belangrijkste vraag stel over de Moai blijft het stil. Niemand heeft antwoorden over waarom ze er staan, wie ze er neer gezet heeft en waarom sommige overeind staan, andere liggen of zelfs onder de verdwenen zijn. Theorieën alom maar helaas heeft het verhaal vanaf de 11e eeuw het niet overleefd tot aan de generatie die nu op Paaseiland leeft. Dat is de mysterieuze charme van Paaseiland. Een verhaal dat al jaren en jaren wordt verteld en nog steeds wetenschappers op andere gedachten brengt. Een verhaal dat ontstaan is in de 11e eeuw en abrupt ten einde kwam in de 17e eeuw. Waarom? Hoe? Door wie? dat blijft tot op heden onbeantwoord. Op zoek naar een bestemming waarbij je zelf op ontdekking kan? Kies Paaseiland, waar vragen onbeantwoord blijven.
Regio
 • Mysterieus
 • Goed te bezichtigen in 3-4 dagen
 • Natuur
 • Goede hotels
 • Gidsen
 • Toeristisch, absoluut geen duizenden
Review geplaatst op 2016-09-19
10
Chili
Deerik was hier 30 Nov 2014
Torres del Paine Nationaal Park; dat zijn indrukwekkende granieten torens (Torres), azuur blauwe meren, watervallen, gletsjers en een rijke flora en fauna. Vossen, guanaco’s, flamingo’s maar ook de indrukwekkende Andescondor, de grootste vogel ter wereld. Wat velen niet weten is dat dit misschien wel HET park is om oog in oog te komen staan met de Puma. Torres del Paine, de plek waar Patagonië en het Andesgebergte elkaar ontmoeten en één van de ruigste en mooiste natuurgebieden ter wereld hebben gevormd. De elementen houden hier dagelijks huis. Zo kan het in de bergen sneeuwen of stormen, terwijl het dal in de het zonnetje schijnt. Vier seizoenen in één dag is hier gewoon. Het park werd opgericht in 1959 als Parque Nacional de Turismo Lago Grey en kreeg zijn huidige naam in 1970. Het park is in 1978 door UNESCO aangewezen als biosfeerreservaat. Het park is gemakkelijk met de auto te bereiken vanuit Punta Arena’s, zorg wel voor een volle tank, want tanken is lastig in het park. Op de route van Punta Arna’s naar Torres de Paine kom je voorbij een kolonie magdalena penguins. Zeker een stop waard! In het park zelf heb je tal van opties om het park te verkennen. Zo heeft het park talloze wandelroutes waarvan de ‘W’ zelfs wereldberoemd is. Je kunt het park ook eenvoudig met de auto verkennen, er zijn tal van uitzichtpunten of andere interessante plekken waar je kunt stoppen. Last but not least kan je ook met een boot een deel van het park bezoeken op lago grey.
Land
 • Landschappen
 • Wildlife
 • Wandelroutes
 • Afgelegen ligging
Review geplaatst op 2017-08-29
9
Chili Paaseiland
Na 2 dagen in Santiago in Chili vlogen we door naar Paaseiland midden in de Stille Oceaan. Tijdens de vlucht kwamen we na een uur uit de kust over Robinson Cruseo eiland (hier is ooit een Engelsman gedropt en heeft het iets van 4 jaar uitgehouden, voordat hij werd gevonden). De hele vlucht duurde 5,5 uur (3800km) over de oceaan. Op Paaseiland aangekomen, hadden we de camping Mihinoa geregeld in het dorpje Hanga Roa (ca. 4.000 inwoners ter grootte van Texel). Dit is ook meteen het enige dorp op het eiland. We werden opgepikt met een pick-up. Wat een prachtige kleine camping met hostel aan zee. De volgende dag huurden we de auto van de vriendelijke campingeigenaar en deden we een trip rond het eiland om de Moai beelden te zien. Dit was bijzonder mooi en erg indrukwekkend. Het eiland had ooit tropische bossen en er leefden ooit 20.000 mensen, maar de bevolking kapte alle hout voor levensonderhoud en kano’s. Op een gegeven moment was er zelfs geen hout meer om van het eiland af te komen, in die periode was kanibalisme de gewoonste zaak van de wereld. De bevolking (Rapa Nui) zat opgesloten op hun eigen eiland zonder hulpbronnen, de bodem erodeerde. Dat moet een hel geweest zijn. Op eerste Paasdag 1772 werd het eiland ontdekt door Nederlander Jacob Roggeveen en daarom is Pasen een groot feest op dit eiland. Echter na deze ontdekking werd het merendeel van de Rapa Nui uitgemoord en als slaaf gebruikt in verschillende werelddelen. Uiteindelijk bleven er 111 Rapa Nui over.
Regio
 • Prachtig uitzicht vanaf camping over oceaan
 • Historisch
 • Indrukwekkende Moai beelden
 • Supermooie dode vulkaankrater
 • Avontuur
 • Enorm afgelegen van de rest van de wereld
Review geplaatst op 2016-09-11
7
Chili
Neretslok was hier 30 Nov 2008
Santiago is met zijn ruim 4 miljoen inwoners (inclusief de voorsteden zelfs 10 miljoen) een echte metropool en is één van de grootste steden van Zuid-Amerika. Om de stadse drukte even te ontsnappen is het erg de moeite waard het Parque Metropolitana te bezoeken. Deze groene long van Santiago ligt op de heuvel San Cristobal, even ten noordoosten van het centrum. Je wandelt dan eerst door de uitgaanswijk Bellavista met restaurants, galleries en cafe’s. Bij de ingang van het park kun je de tandradbaan naar boven nemen, maar je kunt ook naar boven wandelen. De tandradbaan stopt halverwege bij de dierentuin. Boven aangekomen staat een groot Mariabeeld, dat hier al 100 jaar staat. De vergezichten zijn prachtig, maar soms is er wel de nodige smog. Op zondagen, als het in het park zelf overigens erg druk is, is de kans op mooie vergezichten het grootst. Wij waren er op 1e Kerstdag, weinig verkeer en redelijke vergezichten. Ten oosten van de stad kun je dan de Andes zien liggen. Bij het Mariabeeld liggen veel briefjes met vragen en wensen (en soms ook bedankjes) aan Maria gericht. Met de kabelbaan (of wandelend) kun je dan verder door het park en tenslotte weer naar beneden. De heuvel was oorspronkelijk niet bebost, maar is dat tegenwoordig wel. Een leuk uitje, zoals gezegd juist op de zondagmiddag als hier vele Chileense families naar toe komen.
Land
 • Erg leuk uitstapje binnen een grote stad
 • Mooi uitzicht boven
 • Niet altijd helder zicht (smog)
 • Soms erg druk (ook populair bij locals)
Review geplaatst op 2016-12-27