image
Vellah

Het beste van Gran Canaria in 10 foto's

Het Spaanse eiland Gran Canaria is een wonderschoon wandelparadijs. Als je de drukbevolkte kust achter je laat en het binnenland intrekt, kom je terecht in een indrukwekkend landschap met subtropische bossen, grillige vulkaankraters, authentieke dorpen en de resten van een uitgestorven beschaving. Wij gingen je voor; de uitgebreide reportage lees je in Columbus Travel editie 107. 

Foto's: Bjorn Snelders

1. Slaap tussen de fruitbomen in Agaete

In het bedevaartsoord Teror vind je overal altaars waar de Maagd van de Pijnboom, aanbeden wordt. Foto: Bjorn Snelders

Hotel Las Longueras in Agaete huist in een oude hacienda en wordt omgeven door fruitbomen.


2. Bezoek bedevaartsoord Teror

In het bedevaartsoord Teror vind je overal altaars waar de Maagd van de Pijnboom, aanbeden wordt. Foto: Bjorn Snelders

In het bedevaartsoord Teror vind je overal altaars waar de Maagd van de Pijnboom, aanbeden wordt.


3. Geniet van heerlijke vis in Puerto de la Aldea

Wie vis wilt eten moet aan de kust zijn. In de binnenlanden staat het zelden op het menu, omdat je naar de zee moet om het te kopen. Aanrader_ de gegrilde vis van Restaurante Esther in Puerto de la Aldea. Foto_ Bjorn Snelders

Wie vis wil eten, moet aan de kust zijn. In de binnenlanden staat het zelden op het menu,  omdat je naar de zee  moet om het te kopen.  Aanrader: de gegrilde vis  van Restaurante Esther in Puerto de la Aldea. 


4. Kom bij de mensen thuis bij Hornillo

Op het platteland in de buurt van Hornillo wonen veel mensen nog steeds in grotten, die vaak verrassend comfortabel zijn ingericht. De oude generatie heeft de grotten waar ze wonen vaak zelf uitgehakt in de rotsen. Foto: Bjorn

Op het platteland in de buurt van Hornillo wonen veel mensen nog steeds in grotten, die vaak  verrassend comfortabel  zijn ingericht. De oude generatie heeft de grotten waar ze wonen vaak zelf uitgehakt in de rotsen. Als je ernaar vraagt laten ze hun woning trots zien. In het binnenland laat het eiland zich van een andere kant zien. De hordes toeristen die de kust bevolken tref je hier niet.


5. Toer tussen de pijnboombossen door

Overal op Gran Canaria vind je pijnboombossen. De lokale variant is als geen ander bestand tegen de bosbranden die het eiland geregeld teisteren. Zwartgeblakerde bomen komen na een aantal jaar vanzelf weer tot leven. Dat is goed te zien langs de weg naar kaasmakerij Las Lajitas, even buiten Artenara. Foto: Bjorn Snelders

Overal op Gran Canaria vind je pijnboombossen. De lokale variant is als geen ander bestand tegen de bosbranden die het eiland geregeld teisteren. Zwartgeblakerde bomen  komen na een aantal jaar vanzelf weer tot leven. Dat is goed te zien langs de weg naar kaasmakerij Las Lajitas,  even buiten Artenara. 


6. Verken vulkaankraters

 Vulkaankrater bij Tejeda. Foto's: Bjorn Snelders

Net als de andere zes Canarische Eilanden is Gran Canaria ontstaan door een vulkanische uitbarsting op de bodem van de Atlantische Oceaan. Dit is de vulkaankrater bij Tejeda. 


7. Geniet van het uitzicht bij Tejeda

Uitzicht vanuit het centrum van Tejeda, bij de kerk. Foto: Bjorn Snelder

Dit is het uitzicht vanuit het centrum van Tejeda, bij de kerk. Vanaf het dorpsplein kijk je uit op een kale vulkaankrater en bizarre rotsformaties.


8. Maak kennis met de mensen op het platteland

 Op het platteland bij Hornillo. We ontmoetten deze man vlak bij een groot stuwmeer in de bergen, waar regenwater wordt opgeslagen. Hij zat op een muurtje naast de weg. Een paar uur later kwamen we hem opnieuw tegen, toen hij op een ander muurtje zat, een halve kilometer verderop. Foto Bjorn Snelders

We ontmoetten  deze man vlak bij een groot stuwmeer in de bergen, waar regenwater wordt opgeslagen. Hij zat op een muurtje naast de weg. Een paar uur later kwamen we hem opnieuw tegen, toen hij op een ander muurtje zat, een halve kilometer verderop. 


9. Geniet van je eigen privé-strand
 Het geheime strand. Foto: Bjorn Snelders

Het Geheime strand bij Aldea.


10. Ga het dorp in

De Agaetevallei behoort tot de vruchtbaarste gebieden van Gran Canaria. Hier zie je het dorp San Pedro. Foto: Bjorn Snelders

De Agaetevallei behoort tot de vruchtbaarste gebieden van Gran Canaria. Hier zie je het dorp San Pedro.Wil je meer te weten komen over Gran Canaria? Lees dan de uitgebreide reportage 'Gran Canaria van binnenuit' in Columbus Travel editie 107. Nu ook digitaal verkrijgbaar!

 

Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief