image
Visit Leeuwarden

Stedentrip Friesland: de 3 leukste tips voor Leeuwarden

​​​​De Nederlandse steden zijn klaar voor het zomerseizoen en trekken dit jaar alles uit de kast, zo ook in Friesland. Leen een Fries, vergaap je aan landschappen of ga brommen in de nor: met onze stedengids voor Leeuwarden heb ook jij in no time de zomer in de bol.

Fries Museum

Fries Museum, Leeuwarden. Foto: Ruben van VlietFoto: Ruben van Vliet

Als je slechts tijd hebt voor één museum, laat het dan het Fries Museum zijn. Het aanbod bestaat uit vaste voorwerpen, zoals het zwaard van de Friese krijgsheer Grote Pier en de bustehouder van Mata Hari, en wisselende tentoonstellingen. Tot en met 17 juli 2022 vergaap je je aan de in licht badende landschappen van Franse impressionisten als Monet en Cézanne. Op zondagen neemt een gids je mee naar la campagne en wek je de impressionistische kunstwerken met behulp van tast, reuk en geluid tot leven (€ 6 p.p.). Ook interessant: de uit het leven gegrepen installaties van de Kosovaarse Petrit Halilaj, die vanaf 16 april 2022 te bewonderen zijn, € 15 p.p.


Leen een Fries

Wat hebben een molenaar, siersmid, audio-engineer, tegelschilder en speurhondentrainer met elkaar gemeen? Ze hebben de leukste Frieslandtips paraat en zijn ‘te leen’ via leeneenfries.nl.


Blokhuispoort

Blokhuispoort, Leeuwarden. Foto: Marc Venema/ ANPFoto: Marc Venema/ ANP

Voor de pak ’m beet honderd ondernemers is het absoluut geen straf om te ‘brommen’ in de Blokhuispoort, het oude gevangeniscomplex van Leeuwarden. In de vrijgekomen ruimtes stichtten zij onder andere een keramiekatelier, tattoostudio, kapperszaak en boekrestauratie-atelier. Ook vind je er leuke horeca-adressen, zoals de Bajes Streetfood Club en Drink- en Eetlokaal. 


Meer tips voor dagjes uit of weekendjes weg in Nederland? Lees dan nu de nieuwste editie van In Eigen Land en kijk voor meer tips op Vakantie in Nederland.

Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!