image
Deventer Marketing

Stedentrip Overijssel: de 4 leukste tips voor Deventer en Zwolle

De Nederlandse steden zijn klaar voor het zomerseizoen en trekken dit jaar alles uit de kast, zo ook in Overijssel. Shop tot je erbij neervalt in Deventer en reis terug naar de roaring sixties in Zwolle. Met onze stedengids voor Overijssel heb jij gegarandeerd een topweekend weg!

1. Havenkwartier, Deventer

Streetart Havenkwartier Deventer

Het Havenkwartier is de nieuwe creatieve en culturele broedplaats van Deventer. Waar eerst binnenschepen aanlegden en havenarbeiders zwoegden, vind je nu de leukste hotspots van de stad. In het zicht van de binnenhaven kun je terecht bij Koffiedok, voor fairtrade koffie, en De Zwarte Silo, een bourgondisch restaurant in een voormalig veevoersilo. Er zijn ook streetartwerken te zien. De speciale streetartroute is in anderhalf uur te wandelen.


2. Binnenstad, Deventer

Winkelen in Deventer. Foto: Eliane RoestFoto: Eliane Roest

Als je van (window)shoppen houdt, ben je in Deventer ook aan het juiste adres. Op De Brink, het centrale plein, en in de straten eromheen tik je de leukste curiositeiten en hebbedingetjes op de kop. Haal een gratis folder af bij de VVV met daarin de bijzonderste winkeltjes, of download de speciale vintageroute. Meer weten over de historische binnenstad? Neem dan een gids in de arm, vanaf € 6 p.p.


3. Solextoer, Zwolle

Als je denkt dat de Solex, een bromfiets die vooral in de jaren zestig furore maakte, louter nog te bewonderen is in musea, dan heb je het mis. Tal van aanbieders bieden Solextochtjes aan. Ook in Zwolle kun je rondtoeren op een Solex. De uitgestippelde route, langs de mooiste plekjes van de stad, duurt twee uur, vanaf € 30 p.p.


4. Museum de Fundatie, Zwolle

Museum de Fundatie, Zwolle. Foto: Tobias Kleuver, ANPFoto: Tobias Kleuver, ANP

Voor kunstliefhebbers is Museum de Fundatie een must. De collectie beeldende kunst, van de late middeleeuwen tot nu, bevat werken van klinkende namen als Auguste Rodin, Vincent van Gogh, Karel Appel en William Turner. Ook worden er wisselende tentoonstellingen georganiseerd. Kom je niet voor de kunst, dan kom je er wel voor de architectuur — het museum is ondergebracht in het voormalige Paleis van Justitie. Op het dak prijkt een markante nieuwe expositieruimte in de vorm van een enorm geplet ei. Vooruit, dat is onze persoonlijke associatie. 


Meer tips voor dagjes uit of weekendjes weg in Nederland? Lees dan nu de nieuwste editie van In Eigen Land en kijk voor meer tips op Vakantie in Nederland.

Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!