image
Vis à Vìs

Stedentrip Flevoland: de leukste tips voor Almere in de zomer

De Nederlandse steden zijn klaar voor het zomerseizoen en trekken dit jaar alles uit de kast, zo ook in Flevoland. Of je nu gaat voor een geweldige voorstelling of graag je tanden zet in het lekkerste brood: met onze stedengids voor Almere heb ook jij in no time de zomer in de bol.

Theaterhoofdstad

Theater in Almere. Foto: Anna van KooijFoto: Anna van Kooij

Almere heeft een verrassend levendige theaterscene. Cultureel Centrum Corrosia in Almere-Haven weet te boeien met originele theatershows, expo’s en films, cultureelcentrumcorrosia.nl. Theatergroep Suburbia gebruikt de stad als podium. Optredens vinden plaats in parkeergarages, flatgebouwen en de natuur, theatergroep-suburbia.nl. Vis à Vis pakt het zowaar nog grootser aan. Het theatergezelschap staat bekend om zijn spectaculaire openluchtshows op een vaste locatie aan het Almeerderstrand. 


Bakkerij de Tureluur

Brood. Foto: Canva ImagesFoto: Canva Images

Het is om tureluurs van te worden: tegenwoordig hebben alle supermarkten een bakkersafdeling en daardoor delven ambachtelijke bakkers het onderspit. Sandra en Ezra, moeder en zoon, trokken zich daar niets van aan en openden in 2019 Bakkerij de Tureluur. De broden worden gemaakt van biologische en pure grondstoffen uit de regio. Vooral de desembroden, van verschillende graansoorten, en baguettes gaan als warme broodjes over de toonbank. Bakkerij de Tureluur is slechts drie dagen in de week geopend. Op de overige dagen werken Sandra en Ezra aan hun woondroom in Oosterwold, een gebied tussen Almere en Zeewolde waar mensen naar eigen inzicht een duurzame woning of initiatief kunnen verwezenlijken.


Meer tips voor dagjes uit of weekendjes weg in Nederland? Lees dan nu de nieuwste editie van In Eigen Land en kijk voor meer tips op Vakantie in Nederland.

Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!