image
Getty Images

Vakantie in Dubai: dit zijn de leukste activiteiten en uitjes in de natuur

Dubai leent zich natuurlijk uitstekend voor een stedentrip, maar er is méér ... In én rondom de stad vind je tal van verrassende buitenactiviteiten. Ga je fietsen in de woestijn, kajakken in de bergen of duiken in het diepste zwembad ter wereld?

Trek de bergen bij Hatta in

Reizen naar Dubai - actief in Hatta

Hatta, op anderhalf uur rijden van Dubai, is de avonturenhoofdstad van het emiraat en de perfecte plek om aan de stadsdrukte te ontsnappen. Door de hoge ligging in het Hadjargebergte kan Hatta bogen op een milder klimaat. Het is er minder vochtig dan aan de kust en vooral in de winter,een stuk koeler. Die verkoeling ervaar je ook als je op een kajak, (roei)boot of waterfiets het water op gaat van de Hatta Spring, een smaragdgroen bergmeer dat ontstond door de aanleg van Hatta Dam. Mag het nog een tandje actiever? Waag je dan aan de vele wandel- en mountainbikeroutes die het berggebied doorkruisen.


Ga op zoek naar innerlijke rust

Hatta Art Hub is een toevluchtsoord voor reizigers die zich willen onderdompelen in kunst, yoga, meditatie en andere gezondheidsrituelen. Hier boek je een kamer of spectaculaire koepeltent, en luier je bij het zwembad. Op het erf scharrelen schapen en geiten rond. Het hogerop gelegen platform is de perfecte plek voor een yoga- of meditatiesessie tijdens zonsopkomst of -ondergang. Kun jij wel een detox gebruiken? Schrijf je dan in voor een meerdaagse retreat. In de omgeving kun je ook naar hartenlust wandelen.


Fiets een rondje door de woestijn

In Dubai ruil je het beton gemakkelijk in voor zand. Al Qudra is een woestijnoase aan de zuidrand van de stad. Eromheen loopt een fietspad van vijftig kilometer (Route 1). Ervaren fietsers kunnen het rondje verder uitbreiden tot 86 kilometer (Route 2 en 3). Het is natuurlijk ook mogelijk om slechts een deel van het rondje af te leggen. Na die inspanning kun je je opfrissen in de douchehokjes bij de parkeerplaats. Huur een fiets bij Trek Bikes. In het woestijngebied zijn verschillende meertjes uitgegraven in de vorm van een hartje en de maan. Neem picknickspullen mee! De kans is groot dat je tal van vogels en flamingo’s ziet. Als je geluk hebt, kun je er zelfs gazelles en oryxen zien.


Neem een duik in het diepste zwem­bad ter wereld

Als je de hoogtepunten hebt afgevinkt, is het tijd voor het dieptepunt: Deep Dive Dubai. Het bassin van deze spectaculaire onderwaterattractie is zestig meter diep en gevuld met veertien miljoen liter water. Geen enkel zwembad is dieper. Tijdens de duik daal je af door een verlaten verzonken stad. Het zoete water heeft een aangename en constante temperatuur van dertig graden. Ervaren duikers en freedivers delen duiktips en -trucs voor zowel beginners als gevorderden.


Spring uit een vliegtuig boven een palmeiland

In de categorie once in your lifetime: een skydive boven Palm Jumeirah, een van de twee kunstmatige palmeilanden voor de kust. Tijdens een tandemsprong deel je het harnas met een professional. Hij of zij zal de parachute openen en bedienen. Het uitzicht op het eiland en de skyline is adembenemend. Een, twee, drie, springen! Skydive Dubai biedt ook sprongen aan boven de woestijn.


Lees ook: 


Wil je op de hoogte blijven van de mooiste stedentrips? Bekijk dan onze themapagina Stedentrips.
Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.