image
De Vleeshal Middelburg

Stedentrip Zeeland: de 3 leukste tips voor Middelburg en Vlissingen

De Nederlandse steden zijn klaar voor het zomerseizoen en trekken dit jaar alles uit de kast, zo ook in Zeeland. Maak een chocoladereis, bekijk moderne kunst en trakteer jezelf op een pop-up diner. Met onze stedengids voor Middelburg en Vlissingen heb ook jij in no time de zomer in de bol.

1. Sjakie's Chocolade Museum, Middelburg

Hoewel er geen chocoladewaterval te zien is en er ook geen Oempa Loempa’s rondspringen, is een bezoekje aan Sjakies’ Chocolade Museum wel degelijk de moeite waard. Ervaar cacao met al je zintuigen en volg de reis die het eindproduct aflegde, van de plantage in Afrika tot in de winkel. Een Gouden Toegangskaart is niet nodig — je hoeft alleen maar de entree (€ 13,50 p.p.) te betalen. Voor € 7,50 krijg je er ook nog een proefbox met chocolaatjes bij.


2. De Vleeshal, Middelburg

Zeeland staat nou niet bepaald bekend om zijn moderne kunst. Misschien kan De Vleeshal daar verandering in aanbrengen. Het kunstcentrum biedt een podium aan hedendaagse kunst, met een focus op dans, muziek en performance. Minstens zo bijzonder is de ruimte waarin die kunst tentoon wordt gesteld: het voormalige stadhuis uit de late middeleeuwen. 


3. De Lasloods, Vlissingen

Na een succesvolle editie in De Timmerfabriek, streek de Zeeuwse chef Michel Louws met zijn pop-uprestaurant neer in De Lasloods, een maritieme loods in de haven van Vlissingen. Samen met zijn keukenbrigade serveert hij twaalf gerechten uit het seizoen en de streek, met bijpassende wijnen, € 55 p.p.


Meer tips voor dagjes uit of weekendjes weg in Nederland? Lees dan nu de nieuwste editie van In Eigen Land en kijk voor meer tips op Vakantie in Nederland.

Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!