Twalia

'1138362' door Twalia '1138362' door Twalia

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Alert!

Twalia

Afgelopen april zijn we in het Krugerpark geweest. Na een afgezegde vakantie door corona in 2020, konden we eindelijk weer naar Zuid-Afrika. Normaal gesproken gaan we in de droge winterperiode naar Zuid-Afrika (augustus-oktober). Maar zo lang konden we niet wachten. Dus waren we aan het einde van de regentijd. Nou ja, het leek de eerste week wel of we er nog middenin zaten. Na de regentijd is de bush nog heel vol en groen. Het spotten van dieren is hierdoor lastiger. Maar gelukkig hebben we nog genoeg dieren gezien. Deze hyena was makkelijk te spotten. Hij lag in de berm te slapen. Nou ja slapen, we werden toch wel even in de gaten gehouden.

'1136125' door Twalia '1136125' door Twalia

JapanKoyasan

JapanKoyasan

Begraafplaats op Moun

Twalia

Koyasan of Mount Koya ligt in de buurt van Osaka. De vaak in mist gehulde bergtop is de geboorteplaats van de Shingon stroming binnen het boeddhisme. Begin 805 is begonnen met de bouw van een schitterend tempelcomplex. Okunoin (奥の院) temple is de tempel waarin het mausoleum van Kobo Diashi zich bevindt. In plaats van dat hij overleden is, zijn Japanse boeddhisten er van overtuigd dat hij zich in een eeuwige meditatie zit. Vlakbij de tempel ligt Japans grootste begraafplaats, met maar liefst 200.000 grafstenen. Veel aanhangers van het geloof wilde na hun dood namelijk dichtbij hun spirituele leider Kobo Daishi begraven worden.

'1135849' door Twalia '1135849' door Twalia

OostenrijkGrossglockner Hochalpenstrasse

OostenrijkGrossglockner Hochalpenstrasse

Grossglockner...Hocha

Twalia

Eén van de must do autoroutes in Oostenrijk is de Grossglockner Hochalpenstrasse. Deze werd aangelegd in 1935. De Grossglockner Hochalpenstrasse is vernoemd naar de berg Grossglockner. Met 3.798 meter hoogte is dit de hoogste berg die Oostenrijk heeft. Deze berg is onderdeel van het Hoge Tauern-gebergte. De Grossglockner Hochalpenstrasse is een weg van ongeveer 48 km die loopt tussen Bruck en Heiligenblut. Gegarandeerd mooie uitzichten!

'1135413' door Twalia '1135413' door Twalia

OostenrijkTirol

OostenrijkTirol

Stuibenfall

Twalia

De Stuibenfall ligt bij het plaatsje Umhausen in Tirol. Het is de hoogste waterval van Tirol met een valhoogte van 159 meter. De waterval dankt zijn naam aan de nevelwolken die ontstaan door het vallende water. De foto is gemaakt op het pad dat naar de voet van de waterval loopt. Door de nevel en de ochtendzon voelde het een beetje mystiek. Langs de waterval lopen trappen naar boven. Een aardig klimmetje, maar zeker de moeite waard.

'1135364' door Twalia '1135364' door Twalia

OostenrijkCarinthie en Oost Tirol

OostenrijkCarinthie en Oost Tirol

Bergwandeling

Twalia

Het is eind augustus 2020. We hadden een prachtige reis naar Zuid-Afrika gepland, maar corona gooide roet in het eten. Heel lang was het onduidelijk waar we onze vakantie zouden doorbrengen. Uiteindelijk werd het met de auto naar Oostenrijk. Heerlijk uitwaaien tijdens een wandeling in de bergen. Genieten van de mooie natuur en de batterij weer opladen. Hoewel we liever naar Zuid-Afrika waren gegaan, hebben we toch erg genoten van de Oostenrijkse zomer.

'1135279' door Twalia '1135279' door Twalia

NoorwegenGeirangerfjord

NoorwegenGeirangerfjord

Uitzicht over...Geira

Twalia

Het Geirangerfjord wordt gezien als één van de mooiste fjorden van Noorwegen. Ik weet niet of dat zo is, maar mooi is het er zeker wel. Als je vanuit het dorpje Geiranger naar het zuiden rijdt, kom je langs een uitzichtpunt. In de diepte zie je het dorpje Geiranger liggen en je kijkt uit over het fjord. Wij waren in de ochtend bij het uitzichtpunt. Het was even wachten tot het wolkendek in het fjord oploste in de zon en we deze foto konden maken. Maar het was het wachten zeker waard!

'1135174' door Twalia '1135174' door Twalia

NoorwegenJostedalsbreen

NoorwegenJostedalsbreen

Nigardsbreen

Twalia

De Nigardsbreen is een zijarm van de grootste gletsjer van Europa, de Jostedalsbreen. Het is één van de best toegankelijke gletsjers in Noorwegen. Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer een uurtje wandelen en naar de voet van de gletsjer. Als je op de gletsjer wil lopen, dan kan dat met een gids.

'1135100' door Twalia '1135100' door Twalia

NoorwegenFjord

NoorwegenFjord

Hardanger Fjord

Twalia

Noorwegen heeft 18 Nasjonale Turistvegen. Dit zijn mooie autoroutes die verspreid liggen over heel Noorwegen. Een van de routes is Hardanger. Deze autoroute is makkelijk bereikbaar vanuit de stad Bergen en is zeker de moeite waard. Je komt langs een paar mooie watervallen én je heb mooi uitzicht over het Hardanger Fjord. De foto is gemaakt vanaf het viewpoint Hereiane. Een fijne plek om even de benen te strekken en te picknicken!

'1135048' door Twalia '1135048' door Twalia

SpanjeLa Gomera

SpanjeLa Gomera

Slecht weer op La...G

Twalia

Vanuit Tenerife kan je heel gemakkelijk met de boot naar het buureiland La Gomera. Je kan daar een auto huren om het eiland te verkennen. Wij kozen echter voor een dagexcursie. Achteraf waren we daar niet echt blij mee. Het eiland is prachtig, het heeft mooie natuur. Helaas zaten wij vooral in de bus en hebben we relatief weinig gezien. Ook werkte het weer niet echt mee. Graag zouden we een keer terug gaan naar La Gomera... maar dan met een huurauto!

'1134969' door Twalia '1134969' door Twalia

SpanjeTenerife

SpanjeTenerife

Uitzicht op El Teide

Twalia

De El Teide vulkaan is het symbool van Tenerife. Het is ook de belangrijkste bezienswaardigheid van het eiland. De vulkaan en het omringende gebied meet 18.900 hectare en wordt het Parque Nacional del Teide genoemd (wikipedia). In het Parque National El Teide kun je je meerdere dagen goed vermaken. Wij zijn er drie dagen met de auto naartoe gereden. Door de verschillende routes te rijden naar de vulkaan en door verschillende wandelingen in het gebied te maken, verveel je je zeker niet.

'1134934' door Twalia '1134934' door Twalia

SpanjeTenerife

SpanjeTenerife

Grienden

Twalia

Vanuit Los Cristianos gaan er dagelijks verschillende boten de zee op voor een dolfijnen- en walvisexcursie. De kans dat je een soort spot is best groot, want naast migrerende soorten, zijn er ook soorten die het hele jaar door te vinden zijn. Een voorbeeld zijn de grienden. De griend heet in het Engels ‘pilot whale’, maar is geen walvis, maar een dolfijnen soort. De grienden zijn te herkennen aan hun opvallend grote zwarte rugvin. Het is een van de grootste dolfijnensoorten met een lengte van soms wel meer dan zes meter. Door deze kenmerken lijkt de griend op een walvis. De excursieboten mogen de dieren niet te dicht naderen, maar de dieren mogen natuurlijk wel de boot opzoeken. Wij hebben geluk dat er een groepje grienden heel dicht bij de boot komt. Het is een groepje moeders met kinderen. Op de foto staat een jonkie. Het zeewater is zo helder dat je mams beneden ziet zwemmen.

'1128563' door Twalia '1128563' door Twalia

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Op de top

Twalia

De klipspringer is één van mijn favoriete antilopen. Vandaar dat ie ook dienst mag doen als mijn profielfoto. De klipspringer leeft vooral in rotsachtige gebieden. Inmiddels weten we al goed waar we in het Krugerpark moeten kijken om deze antilope tegen te komen. Ze zijn ontzettend goede klimmers en springers. Dit exemplaar maakt zijn naam in ieder geval goed waar!

'1128480' door Twalia '1128480' door Twalia

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Aan de wandel

Twalia

De cheeta oftewel het jachtluipaard is het snelste landdier ter wereld. De cheeta is een bedreigde diersoort. Het aantal cheeta's in het Kruger National Park wordt geschat op 120. De kans dat je een cheeta tegen komt is dus niet zo heel erg groot. Je kan je voorstellen hoe blij we waren toen we dit fraaie exemplaar zagen lopen!

'1128427' door Twalia '1128427' door Twalia

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Olifantenpad

Twalia

Dit is letterlijk een olifantenpad. Tussen de bomen en struiken door zagen we een groep olifanten langzaam dichterbij komen. Ze waren duidelijk 'on a mission', er werd weinig gegeten en er werd vooral doorgelopen. Eindbestemming was een nabij gelegen waterhole. Het blijft altijd indrukwekkend als een volwassen olifant recht op je af loopt. Dan zet je uiteindelijk toch maar even de auto een stukje verder neer...

'1128397' door Twalia '1128397' door Twalia

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Geduldig wachten

Twalia

De leeuwen hebben een giraffe gedood. Al een paar dagen zijn de leeuwen aan het eten. Er is inmiddels niet heel veel meer over van de giraffe. Toch zijn de leeuwen nog niet van plan om het karkas op te geven. De gieren zullen dus nog even geduld moeten hebben.

'1120644' door Twalia '1120644' door Twalia

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Spa momentje

Twalia

Een olifant heeft geen zweetklieren. Om warmte te verliezen, wappert de olifant met zijn oren. Een andere effectieve manier om af te koelen is een modderbad. Dankzij de rimpelige huid van de olifant, blijft de modder lekker lang zitten. Behalve afkoeling, beschermt de modder de huid ook tegen parasieten en de zon. Voldoende redenen dus voor een olifant om tijdens een warme dag een spa momentje in te bouwen bij een modderpoel!

'1120358' door Twalia '1120358' door Twalia

IndonesiëBorobudur

IndonesiëBorobudur

Klassieker

Twalia

De Borobudur is het grootste boeddhistische monument ter wereld. Het stond al een tijdje op ons wensenlijstje. Vorig jaar was het dan eindelijk zover. Het is echt fantastisch om hier de zonsopkomst mee te maken. Helaas deel je de zonsopkomst met honderden andere toeristen. Wij vonden het eigenlijk veel te druk, het was bijna onmogelijk om foto's te maken. Mijn tip: geduld hebben. Zodra de zon op is, gaan de meeste toeristen er al weer vandoor. En dan heb je voldoende rust om te fotograferen.

'1120322' door Twalia '1120322' door Twalia

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Verlegen

Twalia

Deze 'kleine' giraf vindt al die auto's wel een beetje spannend. En wat doe je als je iets heel spannend vindt? Dan zoek je de bescherming van je moeder.

'1112401' door Twalia '1112401' door Twalia

Verenigde StatenArizona

Verenigde StatenArizona

Lijnenspel

Twalia

In de Amerikaanse staat Arizona ligt de Antelope Canyon. Deze indrukwekkende kloof bestaat uit twee kleine kloven, de Upper Antelope Canyon en een Lower Antelope Canyon. De Upper Antelope Canyon werd in het jaar 1931 ontdekt door de Navajo indianen, maar zij hielden hun ontdekking lange tijd geheim voor de buitenwereld. Inmiddels kun je een rondleiding boeken en dan met een gids door de kloof heen lopen. Dit is, zeker in het hoogseizoen, erg massaal. Je moet maanden van tevoren een plaats reserveren. Met een groep mensen wordt je in een behoorlijk tempo door de kloof geloodst. Erg jammer, want het is bijzonder en je kan er mooie foto's maken. Er is een speciale fotografie rondleiding waarbij je meer tijd hebt in de kloof om foto's te maken. Voor deze rondleiding is vroeg boeken een must.

'1103713' door Twalia '1103713' door Twalia

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Kampung Naga

Twalia

Kampung Naga is een klein authentiek en traditioneel dorpje, gelegen in de provincie West-Java. De bewoners houden de traditionele Sundanese gebruiken nog in ere en leven zoals hun voorouders hebben geleefd. Ze hebben er geen elektriciteit of stromend water. Kampung Naga bereik je door via een stenen trap van ongeveer 400 treden naar beneden te lopen. Het is echt de moeite waard, je ziet traditionele huisjes omringd door schitterende groene rijstvelden. Je kan het dorp met een gids bezoeken. De meningen zijn hierover verdeeld, sommigen zeggen dat het dorp een tourist trap is geworden. Ik zou dit niet zeggen. Er waren niet veel toeristen toen wij er waren (september). Als je door het dorpje heen loopt, krijg je een goed beeld van hoe het normale leven er hier aan toe gaat. Ja, sommige dorpelingen proberen wat souvenirs te verkopen, maar ze zijn totaal niet opdringerig en het heeft zeker niet de overhand. De gids vertelt veel over het leven en de gebruiken van de dorpsbewoners. Net zoals alle gidsen, is onze gids zelf opgegroeid in het dorp. Ik vond het een mooi en bijzonder inkijkje in het leven van de bevolking op Java.

'1102292' door Twalia '1102292' door Twalia

IndonesiëBromo Tengger Semeru NP

IndonesiëBromo Tengger Semeru NP

Sunrise @ Bromo

Twalia

Het zien van de zonsopkomst in het Bromo Tengger Semeru NP op Java is inmiddels enorm populair geworden. En niet zonder reden, het landschap is prachtig en doet in het ochtendlicht buitenaards aan. Op een 'gewone' dag gaan er wel 800 jeeps de heuvel op naar het bekende uitzichtpunt, vertelde onze gids. Deze foto is gemaakt vanaf het hoogste uitkijkpunt. Het was er echt dringen voor een plaatsje. Er zijn nog een paar lager gelegen uitkijkpunten, maar ook hier ben je inmiddels niet meer alleen. Mijn tip: blijf gewoon wat langer bij het uitkijkpunt. Als de zon op komt, gaan veel mensen al snel weer met de jeep naar beneden om de Bromo vulkaan te beklimmen. Wij hadden de Bromo de dag ervoor 's middags al beklommen en sloegen daarmee 2 vliegen in één klap. Rust op de kraterrand van de Bromo en uiteindelijk nog maar met 5 (!) anderen bij de uitzichtpunten in de ochtend.

'1099612' door Twalia '1099612' door Twalia

MadagaskarAvenue des Baobabs

MadagaskarAvenue des Baobabs

Avenue des Boababs

Twalia

De afgelopen dagen heb ik foto's geplaatst van mijn reis door Madagaskar. Het is fijn om jullie leuke reacties te lezen en een rode ster te ontvangen. Het maakt het toch een beetje goed. Deze foto is van de Avenue des Baobabs, voor mij misschien wel dé reden om naar Madagaskar te gaan. Zonsondergang bij deze bijzondere bomen, het leek me magisch. En eerlijk is eerlijk, dat was het ook. Ik heb er enorm van genoten en natuurlijk ook veel foto's gemaakt. Maar helaas, ongeveer de helft van mijn Madagaskar foto's is verloren gegaan doordat de fotokaart kapot ging. Waaronder ook mijn foto's van de Avenue des Baobabs bij zonsondergang én zonsopkomst. Gelukkig kwamen we nog voor de 3e keer langs deze plek. Het is midden op de dag, maar ik heb gelukkig nog wel wat foto's kunnen maken. Ik ben dan wel niet alle foto's kwijt, maar elke keer als ik door mijn Madagaskar foto's ga, wordt ik nog steeds een beetje verdrietig.

'1099552' door Twalia '1099552' door Twalia

Madagaskar

Madagaskar

Sifaka!

Twalia

Sifaka's behoren tot de grootste nog levende lemuren. De sifaka's leven in de droge bossen in het zuiden en de regenwouden in het noorden en westen van Madagaskar. Sifaka's zijn de enige zoogdieren die zich over de grond verplaatsen door middel van zijwaartse sprongen. Hierbij houden zij hun korte armen boven hun kop. Met hun relatief lange benen kunnen ze bovendien enorme afstanden afleggen wanneer ze van boom naar boom springen, soms wel 10 meter per sprong. Een goede plek om de Sifaka's te zien is in Zombitse National Park gelegen in het zuiden van Madagaskar. In Zombitse bevinden zich 47% van de endemische vogels van Madagaskar (85 soorten). Verder zijn er 33 reptielen en acht amfibieën gemeld. Er zijn 15 soorten kleine zoogdieren, twee soorten roofdieren en acht soorten lemuren in het park, waaronder de verreauxsifaka.

'1099416' door Twalia '1099416' door Twalia

MadagaskarWest Madagaskar

MadagaskarWest Madagaskar

Op zoek naar een...ma

Twalia

De westkust van Madagaskar is ongelooflijk mooi. Het zeewater heeft een prachtige turquoise kleur. Wij zijn met een privé chauffeur drie weken door Madagaskar getrokken. Hierbij zijn we ook langs de westkust gereden, van Morombe naar Tulaer. Onderweg passeer je verschillende kleine vissersdorpen. De lokale bevolking gaat bij eb het water op om vis- en schaaldieren te zoeken.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier