Sgtravel

'1000215' door Sgtravel '1000215' door Sgtravel

Costa RicaCentraal Costa Rica (hoogland)

Costa RicaCentraal Costa Rica (hoogland)

Opzoek naar de quetza

Sgtravel

De Quetzal is één van de mooiste vogels van Costa Rica, maar is ook vrij lastig te spotten. één van de beste plekken in het land om ze te zien is Los Quetzales nationaal park, dat pas sinds 2005 deze status heeft. Het is hooggelegen in de Talamanca bergen en beschermd een groot stuk nevelwoud. Bij San Gerardo de Dota vind je de meeste accommodaties en kun je mooie wandelingen maken in het nevelwoud, variërend van een uur tot een volle dag. Het spotten van deze mooie vogel is natuurlijk de hoofdreden, maar het woud zelf is ook zeer de moeite waard. Deze foto is gemaakt tijdens een wandeling van 2 uur, naar een mooie waterval!!!

'1000174' door Sgtravel '1000174' door Sgtravel

Costa RicaArenal Volcano

Costa RicaArenal Volcano

Uitzicht op het Arena

Sgtravel

Een mooi uitzicht op het Arenal meer, gezien vanaf een koffiestop onderweg!! Het meer was tot 1979 een stuk kleiner, maar met de bouw van een hydrocentrale drie keer zo groot geworden. Het dorp van Arenal moest hierdoor verhuizen naar een hoger gelegen gebied, het oude dorp ligt nu op de bodem van het meer. Op het meer kun je nu uitstekend windsurfen en vissen, maar ook wandelen, fietsen en paardrijden in de schitterende omgeving. Als je van La Fortuna naar het park Rincón de la vieja gaat, rij je langs de volledige lengte van het meer!!!

'1000128' door Sgtravel '1000128' door Sgtravel

NederlandKinderdijk

NederlandKinderdijk

Verlichte molens bij.

Sgtravel

Vorige week waren de molens van kinderdijk weer verlicht. Dit gebeurd alleen in de eerste week van September tussen 8 en 11 s'avonds, dan gaan de lichten aan en kun je unieke foto's maken welke de rest van jaar niet mogelijk zijn. Na een aantal foto's zonder licht, hier bij één met de verlichting aan!!!

'995825' door Sgtravel '995825' door Sgtravel

Costa RicaSan Jose

Costa RicaSan Jose

Historisch San José

Sgtravel

Vele mensen die in Costa Rica aankomen proberen de hoofdstad San José zo snel mogelijk te verlaten, om de natuurlijke schatten van het land te gaan ontdekken. En dit is jammer want er is genoeg te zien om je een paar dagen te vermaken, een stadswandeling met gids is echt een aanrader. Hierbij krijg je veel informatie over de historische gebouwen, welke verstopt staan tussen de nieuwbouw. Enkele aanraders zijn het nationaal museum, nationaal theater en de centrale markt waar je ook heerlijk kunt eten. Deze foto is gemaakt in de wijk Barrio Amón, waar je de meeste historische gebouwen, zal aantreffen!!

'994691' door Sgtravel '994691' door Sgtravel

NederlandKinderdijk

NederlandKinderdijk

Kinderdijk bij...zons

Sgtravel

Deze week zijn de molens van Kinderdijk weer verlicht, vanwege de molenweek. Maandag tot zaterdag staan de molens van 8 tot 11 uur in de de spotlight. Deze foto maakt ik maandag, net na de zonsondergang en enkele minuten voor dat lichten aan gingen. Dit evenement is vrij populair onder fotografen, waardoor het er vrij druk is. Maar is er genoeg ruimte om zelf je statief er tussen te zetten!!!

'991999' door Sgtravel '991999' door Sgtravel

Costa RicaTortuguero

Costa RicaTortuguero

Kikkers zoeken in...T

Sgtravel

Het nationaal park Tortuguero is vooral bekend vanwege de zeeschildpadden, die hier in de zomer en winter eieren komen leggen op de mooie stranden. Maar er is veel meer te zien in het mangrove woud die het binnenland domineert, zo kun je tijdens een boottocht op de rivier, vele vogels, apen en kaaimannen spotten. Als je een hotel buiten het dorp langs de rivier hebt, dan is het leuk om s'avonds met een zaklamp opzoek te gaan naar kikkertjes. Vele van deze beestje komen in de avonduren tot leven en zitten verstopt tussen de planten. Van grote padden tot kleine gifkikkertjes en dit kleine glaskikkertje, heb ik kunnen vinden tijdens mijn zoektocht!!!

'990570' door Sgtravel '990570' door Sgtravel

NederlandKinderdijk

NederlandKinderdijk

Kinderdijk bij...zons

Sgtravel

De molens in Kinderdijk zijn een icoon van Nederland en vele toeristen komen hier dan ook naar toe, om ze te aanschouwen. De beste manier om deze grotendeels te ontwijken is om ze te fotograferen met zonsopkomst in de zomerperiode. Deze foto maakt ik begin mei toen de zon al om 6 uur op kwam, dit mooie moment hoefde ik maar met 3 andere fotografen te delen. Toen ik om half negen vertrok, kwam de eerste bus met toeristen al aan!! Deze week (3 tm 8 September) worden de molen weer verlicht, van 8 tot 11 uur in de avond. Echt rustig is het er dan niet, maar het is zeer de moeite waard om mooie plaatjes te schieten!!!

'989298' door Sgtravel '989298' door Sgtravel

Costa RicaGuanacaste

Costa RicaGuanacaste

Waterval in Rincón de

Sgtravel

Arenal is niet de enigste vulkaan in Costa Rica, de Rincon vulkaan ligt in het noord westen van het land. Ook deze is nog actief en in het nationaal park kun je dan ook veel vulkanische activiteit waarnemen, zoals zwavelbronnen en modderpoelen. Vanaf de hoofdingang kun je een mooie wandeling maken waarbij je deze te zien krijgt, maar het bos waar je doorheen loopt is minstens net zo mooi. Hier kun je vele vinders spotten en kom je langs deze mooie waterval!!

'986410' door Sgtravel '986410' door Sgtravel

Costa RicaNP Corcovado

Costa RicaNP Corcovado

Ongerepte stranden in

Sgtravel

Corcovado nationaal park is misschien wel het meest ongerepte gebied, dat ik in Costa Rica heb bezocht. Vanwege de afgelegen locatie gaan hier niet veel toeristen heen, het maximale aantal bezoekers is 100 per dag. De accommodaties zijn dan ook alleen maar buiten de grenzen van het park te vinden en alleen per boot over zee te bereiken, hiervoor terug krijg je ongerepte stranden zoals op de foto. Deze hoef je alleen maar met enkele gasten te delen en met een beetje geluk spot je een tapir!!!

'984984' door Sgtravel '984984' door Sgtravel

Costa RicaArenal Volcano

Costa RicaArenal Volcano

Wandelen bij Arenal

Sgtravel

De Arenal vulkaan is al van ver te zien, maar is sinds 2010 niet meer actief. (geen lava stroom) Toch is een bezoek aan het nationale park zeer de moeite waard, je kunt deze iconische vulkaan daar van zeer dichtbij bewonderen. De Sendero Colada trail is hierbij een aanrader, hierbij loop je over een oude lavastroom en heb je mooie uitzichten op het Arenal meer.

'983520' door Sgtravel '983520' door Sgtravel

Costa RicaMonteverde

Costa RicaMonteverde

Kolibries spotten in.

Sgtravel

Het nevelwoud van Monteverde staat bekend om de grote hoeveelheid dieren die je kunt spotten, tijdens een wandeling door het park. De kolibrie stond hoog op m'n lijstje en tijdens mijn wandelingen, heb ik ook enkele exemplaren mogen spotten. Het fotograferen is dan een stuk lastiger omdat ze meestal op grotere afstand zijn en zeer snel bewegen. De oplossing is een kolibrietuin, meestal in de buurt van een andere attractie (die van mij was naast de zipline). Hier hangen vele voerbakjes met suikerwater en staan er planten om de vogels aan te trekken. Het zijn nog steeds wilde vogels die in het nevelwoud leven, dus er is geen garantie. Maar ik had zeker wel 40 vogels rond zoemen in deze tuin, waar je ze met een beetje geduld vrij dicht kunt benaderen. Vele foto's zullen mislukken, maar deze foto was een uitzondering.

'850298' door Sgtravel '850298' door Sgtravel

Groot-BrittanniëLake District

Groot-BrittanniëLake District

Uitzicht vanaf high..

Sgtravel

Een kijk hoog boven Buttermere vallei, centraal in het Lake District. Tijdens mijn verblijf hier heb ik een mooie wandeling gemaakt naar High Stile Ridge, met als hoogste punt ruim 800 meter. Tijdens deze wandeling van 15 km heb je schitterende uitzichten over het Lake district en de Buttermere vallei. Ondanks dat ik er in het hoogseizoen was, heb je dit uitzicht bijna voor je zelf!! Hier op de foto zie je rechts nog een stukje van Buttermere lake en links Crummock water, er tussen licht het drop Buttermere. Het hele Lake District is een paradijs voor wandelaars en op de meeste plaatsen kun je vanaf de voordeur beginnen, wandelkaarten zijn overal te krijgen. Van het complete gebied, tot gedetailleerde kaarten van bv alleen de Buttermere vallei. Bussen rijden ook naar alle plaatsen en met een buspas kun je hier onbeperkt gebruik van maken, ideaal voor een dagwandeling in een andere vallei!! (geopend is hij mooier)

'849130' door Sgtravel '849130' door Sgtravel

MaleisiëCameron Highlands

MaleisiëCameron Highlands

Thee in de Cameron...

Sgtravel

Op zo'n 1300 meter hoogte zijn de Cameron Highlands een stuk aangenamer qua temperatuur dan de rest van het schiereiland, hier vind je dan ook de uitgestrekte thee plantages. Vanuit Tanah Rata zijn er verschillende plantages te bezoeken, het dichts gelegen is de Cameron Bharat tea Estate zo'n 3km ten zuiden van het dorp(op de foto.) Hier vind je een mooie vallei waar je prima op eigen gelegenheid door de thee velden kunt wandelen, ook zie je vele mensen de thee plukken. Deze wonen in kleine huisjes (rechts boven) op de plantage zelf. Een gedeelte van de plantage is omgebouwd tot moestuin, waar deze mensen zelf hun eten verbouwen. Langs de weg bevind zich ook nog een theehuis met winkel en restaurantje, waar je de thee kunt proeven en kopen om mee naar huis te nemen!!

'848004' door Sgtravel '848004' door Sgtravel

NepalPashupatinath

NepalPashupatinath

Op de trappen bij...P

Sgtravel

Op een vroege ochtend lopen pelgrims en sadhus op de trappen bij Pashupatinath, dit is één van de heiligste hindoe tempels van het Indiaanse subcontinent. Vele toeristen komen daar in tegen niet verder dan de crematie plek langs de rivier, recht tegenover de tempel zelf. Als je daarin tegen de trap tegenover de rivier op loopt vind je nog vele andere tempels in een mooie bosrijke omgeving. Hier is het een stuk rustiger dan beneden en de tempels zijn minstens net zo mooi!!

'846638' door Sgtravel '846638' door Sgtravel

KirgiziëSeven Bulls

KirgiziëSeven Bulls

Zicht op de zeven...s

Sgtravel

Bij de ingang van het Jety Oguz park, vind je deze bijzondere rotsen. Volgens de legende waren dit 7 stieren welke verdwaalde in een sneeuwstorm. Toen de herder ze had gevonden, lagen ze vastgevroren tegen elkaar aan. Deze positie is tot op dag dag van vandaag, niet veranderd. Het Jety Oguz park zelf is schitterend met naaldbossen, snelstromende rivieren en uitgestrekte grasvlaktes. Je kunt hier overnachten in een Yurt, welke geboekt kan worden via CBT. Zij kunnen ook het transport voor je regelen.

'846591' door Sgtravel '846591' door Sgtravel

ChinaDongbei

ChinaDongbei

Bel luiden in Harbin

Sgtravel

Om even af te koelen, hier weer een foto uit Harbin. Tijdens het Harbin Sneeuw en ijs festival (jan/Feb), zijn de gigantische sneeuw en ijs sculpturen de grote publiekstrekkers. Maar er is meer te doen, zo zijn er vele glijbanen van ijs, meren waar je kunt schaatsen en een heuse skipiste. Deze bel stond naast de Japanse tempel, welke uiteraard ook volledig uit ijs bestond. Deze bel was gewoon van metaal, dus moest deze door iedereen worden geluid!! Er zijn voldoende restaurantjes op het terrein waar je even lekker kunt opwarmen, aangezien het hier gemiddeld -20 is!!

'846007' door Sgtravel '846007' door Sgtravel

NederlandLisse

NederlandLisse

Wandelen tussen de...

Sgtravel

Van half april tot eind mei is het genieten in de bollenstreek, als duizenden tulpen en hyacinten in bloei staan. Deze foto heb ik enkele weken geleden genomen tijdens een wandeling, van Hillegom naar het strand van Noordwijk. Een route die ik zelf had uitgestippeld en totaal 18 kilometer is, met als startpunt het station van Hillegom. Van hieruit loopt je langs de Leidsevaart via de Zilk, Halfweg, Lisse en Noordwijkerhout. Onderweg kom je langs tientallen bollenvelden, de ene nog kleurrijker dan de andere. Ondanks dat je niet de enige bent is het rustig wandelen met weinig verkeer. Tip: Neem wel voldoende eten en drinken mee, want veel gelegenheden om iets te kopen ben ik tot aan het strand niet tegengekomen. Aan het strand zijn er uiteraard voldoende restaurantjes waar je lekker kunt bijkomen, van deze mooie wandeling. Ook vertrek hier de bus naar het Station van Leiden, zodat je de auto gewoon thuis kunt laten staan!

'845940' door Sgtravel '845940' door Sgtravel

KirgiziëNaryn Region

KirgiziëNaryn Region

Onderweg naar Song ku

Sgtravel

De weg vanaf Naryn naar Song kul lake, is minstens net zo mooi als de eindbestemming . Het begin is nog op een asfaltweg, maar zodra je de afslag hebt genomen neemt de natuur het over. Hier een kijk op het landschap een uurtje voor het meer, hier zit je al op 3000 meter en slingert de weg door de bergen omhoog. Een man is hier onderweg met zijn geiten, wellicht is het meer ook zijn eindbestemming. Hier brengen in de zomermaanden vele nomaden hun tijd door, met hun vee, dat staat te grazen langs de oever!! (geopend komt de foto mooier over)

'845885' door Sgtravel '845885' door Sgtravel

RuslandSiberie

RuslandSiberie

Trans Siberië uit het

Sgtravel

Gisteren plaatst ik al een foto van het station in Karsnojarsk, waar ik kort stopte tijdens m'n tocht met de trans Siberië expres. Aan het begin van het station (als je vanaf Moskou komt) staat deze mooie stoomlocomotief, die vanaf de jaren '50 het traject tussen Moskou en Vladivostok af legde. Het meest opvallende is toch wel de rode ster met het portret van Stalin, prominent op de voorzijde. Langs de gehele route kun je op diverse stations deze locomotieven zien staan, zoals in Zabaykalsk en Vladivostok!!

'845848' door Sgtravel '845848' door Sgtravel

RuslandSiberie

RuslandSiberie

Tussenstop in...Krasn

Sgtravel

Aan het eind van de ochtend komt de trein aan in Krasnojarsk, hier stopt de trans Siberië expres voor 30 minuten. Genoeg tijd om even rond te kijken op het station, wat een erg mooi gebouw is. Aan het begin staat een oude stoomlocomotief, welke zo'n 50 jaar geleden nog gewoon in gebruik waren (zal hier morgen een foto van plaatsen) Ook is er een winkeltje waar je koekjes, noedels en cola kunt kopen, de huisvrouwen van Rusland heb ik tot aan dit punt nog niet gesignaleerd op de perrons. Iets wat niet heel vreemd is met temperaturen ruim onder de -15. Op de foto komt er net een stoptrein binnen, die het vervoer naar kleine dorpen onderhoud!!

'845731' door Sgtravel '845731' door Sgtravel

RuslandSiberie

RuslandSiberie

Winters dorpje in...S

Sgtravel

Een tocht met de trans Siberië expres, is toch wel het mooist in de winter. Het landschap is bedekt met een wit laagje en de temperaturen liggen ver onder nul. In de trein zelf is het zeer behaaglijk en kun je gewoon in een t-shirt, de dag doorbrengen. tijdens de stop is het dan wel handig om een donsjas in de buurt te hebben, want buiten kan het zomaar 40 graden kouder zijn. De meeste tijd spendeer je door gewoon naar buiten te kijken, waarbij schilderachtige houten dorpjes aan je voor trekken. De tocht van Moskou naar Beijing via Harbin, kan ik van harte aanbevelen in deze tijd van het jaar!!

'845596' door Sgtravel '845596' door Sgtravel

NepalAnnapurna

NepalAnnapurna

Mega uitzicht op...An

Sgtravel

Annapurna basecamp, bied op ruim 4100 meter een schitterend uitzicht op de omliggende Himalaya pieken. Vele wandelaars lopen vroeg in de ochtend van Machhapuchhare b.c naar deze plek in ongeveer twee uur, na een paar fotootjes beginnen ze dan weer aan de weg naar beneden. Dit is zonde, het basiskamp voor Annapurna I en South is een schitterende plek en vooral de zonsopkomst is bij helder weer magisch. Verblijf hier dan ook minimaal één nacht in de accommodatie , zo kun je optimaal genieten van het schitterende uitzicht!! Op de foto hebben we zicht op Annapurna I (8091m), die zelfs op deze hoogte nog zeer indrukwekkend is!!

'845482' door Sgtravel '845482' door Sgtravel

ChinaBeijing

ChinaBeijing

De Lama tempel

Sgtravel

De vele toeristen in Beijing gaan automatisch naar de verboden stad en het Tiananmen plein, de lama tempel word meestal overgeslagen. Dit is zonde want het is een schitterend complex van vele boeddhistische tempels, welke druk bezocht worden door pelgrims. De bouw van dit complex begon al in 1694 en beslaat zo'n 7 hectare, in het centrum van de stad. Het is éénvoudig te bereiken met de metro waar je uitstapt bij de halte: Lama temple . Vanaf hier is het maar 200 meter de straat in lopen, het bevind zich aan de linkerkant van de weg achter een hoge muur!

'845309' door Sgtravel '845309' door Sgtravel

ChinaBeijing

ChinaBeijing

Winkelen en eten in..

Sgtravel

De omgeving van Qianmen is enkele jaren geleden volledig op de schop gegaan, nu is het één van de belangrijkste winkel gebieden in het centrum. Je vind er mode winkels van bekende merken maar ook vele souvenirs. Op de foto is de hoofdstraat "Qianmen street" te zien, welke begint op slechts 20 meter van het gelijknamige metrostation. Dit is ook het gebied waar je een groot aantal restaurants vind welke zijn gespecialiseerd in Peking eend, mocht een hele eend te veel voor je zijn dan is de Take-away versie ook zeker een aanrader!!!

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier