RGiezenaar

'1128127' door RGiezenaar '1128127' door RGiezenaar

ChiliTorres del Paine NP

ChiliTorres del Paine NP

Een plaatje genaamd..

RGiezenaar

Getriggerd door de mooie foto’s van Gillian in Patagonië moest ook ik terug denken aan die 5 prachtige dagen tijdens de W-trek hier. Elke dag is werkelijk een feestje voor natuur liefhebbers want het is non-stop genieten. Je kunt op een dag de 4 jaar getijden meemaken en het ene moment loop je in T-shirt en het andere moment in 4 lagen inclusief regenpak. De laatste 10 jaar elk jaar minstens één keer op reis geweest naar een ander continent en nu dus door Corona al meer dan 1 jaar Europa niet meer uit geweest en ik vraag me werkelijk af wanneer dit echt weer kan plaatsvinden. Ik heb de hoop op November gezet om dan wel Namibië, Columbia of Japan te kunnen bezoeken maar ik ben redelijk pessimistisch!

'1127595' door RGiezenaar '1127595' door RGiezenaar

DuitslandZwarte Woud

DuitslandZwarte Woud

Het Zwarte Woud is ee

RGiezenaar

Vorig jaar ivm de Corona beperkingen een roadtripje gedaan in Duitsland en het Zwarte Woud was nog nooit eerder bezocht. Hier kun je dus heerlijk fietsend afzien op de flanken van de heuvels/bergen en prachtige wandelingen maken door her rijke bosgebied. Absoluut een gebied dat de moeite waard is om te ontdekken indien je van outdoor houdt.

'1127001' door RGiezenaar '1127001' door RGiezenaar

PeruAndesgebergte

PeruAndesgebergte

De Andes blijft...aan

RGiezenaar

Georganiseerde hikes in kleine groepen voor 3-4 dagen vind ik het mooiste dat er is om te doen en mee te maken. Een van de mooiste wandelingen blijft de fameuze Machu Picchu trek en deze foto is gemaakt op dag 2 ergens diep in de Andes. Het groepsproces in de groep is altijd machtig mooi om mee te maken. Dag 1 ken je elkaar nog niet en dag 4 zijn het je beste vrienden en heb je iets heel moois met elkaar gedeeld. En in de Andes kan het elke dag anders zijn met laag hangende wolken, regen of kou....maar ook erg aangename dagen met lekker weer en goed licht voor prachtige foto’s.

'1126937' door RGiezenaar '1126937' door RGiezenaar

ChiliTorres del Paine NP

ChiliTorres del Paine NP

De prachtige natuur..

RGiezenaar

Elke dag van de W trek in Patagonië kom je woorden tekort om te beschrijven hoe overweldigend prachtig het hier is. Dag 3 was voor mij de mooiste. Met de boot ook op Lake Grey geweest waar het non-stop genieten was en veel foto’s maken van de voorbij drijvende ijsschotsen. Eenmaal weer aan land werden op deze plek gedropt waar de wind vrij spel had om ons te geselen. Dit in combinatie met het panorama dat voor je ligt, geeft mij nog elke keer kippenvel als ik naar deze foto kijk want dat zijn toch wel de momenten van het leven waarvoor ik leef!

'1126864' door RGiezenaar '1126864' door RGiezenaar

GriekenlandMeteora

GriekenlandMeteora

Prachtig Meteora

RGiezenaar

Meteora staat uiteraard bekend om zijn bijzondere kloosters en dit is ook werkelijk prachtig. Zelf ben ik erg gecharmeerd van de rotsen zelf. Elke rots heeft weer een andere vorm en ik kan hier naar blijven kijken en vooral genieten. Zeker als je een wandeling maakt en je elke keer omhoog mag kijken omdat er weer eentje naar de hemel reikt. Ik zeg geen nee als ik hier weer eens naartoe mag!

'1126767' door RGiezenaar '1126767' door RGiezenaar

Zuid-AfrikaKaapstad

Zuid-AfrikaKaapstad

Kaapstad vanuit de...

RGiezenaar

Kaapstad is mijn favoriete uitvalsbasis om De Kaapstreek te ontdekken. In Maart 2020 mijn eigen belofte ingelost en een helikopter vlucht geboekt boven De Tafelberg. Ik had mazzel met het weer want zoals je kunt zien, was het strak blauw en was het uitzicht dus fenomenaal. Zelfs een mama en baby walvis kunnen spotten dus deze excursie is nog steeds onvergetelijk.

'1126468' door RGiezenaar '1126468' door RGiezenaar

VietnamHué

VietnamHué

Mooi groen in Phong..

RGiezenaar

Phong Nha is nog niet toe getreden tot de toeristische plekken van Vietnam en dit is natuurlijk nog een charme. De natuur hier is nog overweldigend mooi en enorm groen (wel de regenjas bij de hand houden) want je waant je echt in de jungle. Daarnaast heb je hier ook de mogelijkheid om onder de grond te gaan en prachtige grotten (Paradise grot en past ontdekt in 2005) te bezoeken. En fietsen in de regen voelt voor ons natuurljk als thuis! Sla deze omgeving niet over als je de volgende keer in Vietnam bent.

'1126396' door RGiezenaar '1126396' door RGiezenaar

GriekenlandAthene

GriekenlandAthene

Het uitzicht vanuit..

RGiezenaar

Griekenland is een heerlijk land voor vakantie, voor eenieder iets! Ik kom er regelmatig en vlakbij de Tempel van Poseidon heeft mijn zakenpartner zijn vakantiehuis dus ken ik hier de omgeving redelijk goed. Een dik uur van centrum Athene en daardoor een redelijke oase van rust in vergelijking met de stad. Hier kun je heerlijk in de omgeving wandelen in alle rust en genieten van de vele vergezichten. De buurt staat bekend als Sounion en de verse vis bij de plekjes waar de locals komen is natuurlijk verrukkelijk.

'1126338' door RGiezenaar '1126338' door RGiezenaar

PeruMachu Picchu

PeruMachu Picchu

Altijd bezoeken...wan

RGiezenaar

Een van de meest unieke plekken die ik totnutoe heb mogen bezoeken blijft de Machu Picchu in Peru. Indien je niet de mogelijkheid hebt om de 4-daagse hike te doen, bezoek dan deze prachtige voormalige Inca stad met de trein. Er gaat een trein rechtstreeks van Cuszo naar de MP en op deze manier krijg je dan toch iets mee van de fantastische weidsheid van de Andes en kun je toch genieten van de vele mooie panorama’s die je onderweg tegen komt. Voor mij persoonlijk blijft de ultieme MP ervaring toch de wandeling ernaar toe en zodoende de spanning elke dag verder opbouwen tot de ochtend van dag 4.

'1126292' door RGiezenaar '1126292' door RGiezenaar

VietnamHoi An

VietnamHoi An

Kleurrijk Hoi An

RGiezenaar

Hoi An is een van die uitzonderingen die toch leuk zijn om te bezoeken ondanks de drukte. De sfeer in dit stadje is erg positief en al lopend door de straatjes geven de vele lampionnen je vanzelf een goed gevoel. Uiteten kun je hier heel goed want er zijn vele goede restaurants te vinden. Met een leenfiets van je hotel kun je alle kanten op, naar het strand of naar de wat rustigere buitenwijken waar je dan gemakkelijk in direct contact komt met de locals. Ik kijk met veel plezier terug op mijn verblijf in deze leuk stad!

'1126264' door RGiezenaar '1126264' door RGiezenaar

IerlandDingle, verborgen paradijs aan het eind van Europa

IerlandDingle, verborgen paradijs aan het eind van Europa

Het geweldige Dingle.

RGiezenaar

Wat een geweldig plaatsje is Dingle en nog mooier is de Slea Head Drive op dit schiereiland. Een echte aanrader. De drive voert je langs de kust en neem er ruim de tijd voor want na elke bocht wil je uit de auto en een wandeling maken en veel foto’s trekken! Werkelijk een fantastisch gebied waar je nog vele verlaten plekjes kunt vinden om optimaal van deze natuur te kunnen genieten. S’avonds kun je dan in Dingle in een van de vele gezellige pubs nog eens alles verwerken om de dag erna de Conar Pass te nemen en wederom versteld te staan over de natuurschoon die dit lieve Ierland ons te bieden heeft!

'1126236' door RGiezenaar '1126236' door RGiezenaar

ItaliëEmilia-Romagna

ItaliëEmilia-Romagna

Boven de wolken in de

RGiezenaar

Italië blijft mijn favoriete land in Europa en hier kom ik dan ook elk jaar regelmatig. Deze keer bij een vriend in Parma blijven slapen en s’ochtends vroeg op pad richting de Apennijnen voor een heerlijke work-out om een berg te beklimmen en hier te genieten van een fantastisch panorama waar de wolken laag hingen en de zon hoog stond. Dan heb je effe een uurtje niets meer nodig en gewoon de omgeving in je op nemen.

'1126207' door RGiezenaar '1126207' door RGiezenaar

AustraliëGreat Barrier Reef

AustraliëGreat Barrier Reef

De whitsunday eilande

RGiezenaar

Voorafgaand aan de 3 daagse zeiltocht rondom de Whitsunday eilanden hadden we een scenic flight geboekt vanuit Airlie Beach en dat kan ik dit eenieder aanraden om te doen. Vanaf het vertrek is het 1 1/2 uur genieten en kun je alle pracht van de eilanden en het koraal uitstekend zien en is het non-stop plezier hebben en veel te veel foto’s schieten.

'1126170' door RGiezenaar '1126170' door RGiezenaar

ChiliTorres del Paine NP

ChiliTorres del Paine NP

De ochtendwandeling..

RGiezenaar

Dag 3 van de W trek in Patagonië begint goed. De zon breekt door en de regen verdwijnt langzamerhand. Een mooie regenboog heet ons goedemorgen en het wandelpad ligt uitnodigend voor ons klaar om de rugzak op te doen en de betoverende natuur van Torres del Paine te gaan ontdekken. Later op de dag was het toch weer regenpakken aan en tegen de wind vechten maar dat hoort er allemaal bij dit hele mooie stukje van de wereld.

'1126133' door RGiezenaar '1126133' door RGiezenaar

IsraëlJeruzalem

IsraëlJeruzalem

Interessant Jeruzalem

RGiezenaar

Tijdens mijn werkbezoek aan Israël een dag vrij genomen en een excursie naar Jeruzalem en Bethlehem gemaakt...en wat is Jeruzalem een bijzondere stad. Uiteraard door zijn geschiedenis en de Tempelberg. Een dag is niet genoeg hier dus ik moet hier zeer zeker nog een keer terugkomen om alles echt op me te laten inwerken. De scenes die je zier bij de Klaagmuur zijn moeilijk te beschrijven en hebben diepe indruk op me gemaakt.

'1126079' door RGiezenaar '1126079' door RGiezenaar

IerlandCliffs of Moher

IerlandCliffs of Moher

Bijna weg geblazen op

RGiezenaar

Dag 1 was zeer aangenaam met een zonnetje, dag 2 was het tegenovergestelde want de wind en regen teisterde ons de hele tijd. Desalniettemin blijven de Kliffen van Moher een triple A bestemming en misschien was deze dag nog indrukwekkender. Tijdens de wandeling werden we een speelbal van de wind en geselde de regen non-stop onze regenpakken maar van binnen was ik enorm aan het genieten. Wat een spektakel was het en de uitzichten blijven fenomenaal ondanks de wolken en grijze lucht. Een absolute MUST SEE!

'1126050' door RGiezenaar '1126050' door RGiezenaar

VietnamHa Long Bay

VietnamHa Long Bay

Ha Long Bay blijft...

RGiezenaar

Uiteraard bij iedereen bekend en al vele foto’s hiervan voorbij zien komen, desalniettemin is het een verrukkelijke plek om echt te bezoeken en 2 dagen minstens hier te verblijven. Tijdens deze 2 dagen kom je dan toch wel op plekjes terecht waar je effe het gevoel hebt dat je de Ha Long Bay voor jezelf hebt en het blijft gewoon een fantastisch stukje Vietnam.

'1125998' door RGiezenaar '1125998' door RGiezenaar

Zuid-AfrikaHermanus

Zuid-AfrikaHermanus

Een onbekend maar...p

RGiezenaar

Tijdens de vele roadtrips met Kaapstad als terugkerend vertrekpunt ook uitgekomen in Hermanus. Voor de meeste mensen bekend als spotplaats voor walvissen. Het is slechts 2 uurtjes van Cape Town en het is werkelijk een mega gezellig plaatsje met een heerlijke kustlijn. Ik was meteen verkocht door het brute geweld zoals de golven op de rotsen beukten. Hier moet ik nog steeds absoluut terugkomen.

'1125956' door RGiezenaar '1125956' door RGiezenaar

AustraliëBrisbane

AustraliëBrisbane

Airlie Beach in...Que

RGiezenaar

Airlie Beach is een heerlijk chill dorpje waar het goed toeven is maar vooral gebruikt wordt als vertrekpunt voor excursies naar de whitsunday eilanden. Wij hadden gekozen voor een drie-daagse zeiltocht met 2 overnachtingen op de boot. Zwoele avonden horen absoluut bij Airlie Beach waar de zon op een prettige manier afscheid van de dag neemt.

'1125901' door RGiezenaar '1125901' door RGiezenaar

ChiliTorres del Paine NP

ChiliTorres del Paine NP

De uitgestrektheid va

RGiezenaar

Patagonië blijft mij het walhalla van wandelen tussen bergen, meren , gletsjers en watervallen. Elke dag hier was 24/7 genieten van elke minuut en non-stop kijkplezier. Werkelijk ongelofelijk mooi.

'1125840' door RGiezenaar '1125840' door RGiezenaar

ItaliëBologna

ItaliëBologna

De mooiste slaapplek.

RGiezenaar

Italië blijft mijn favoriet land in Europa waar ik jaarlijks minstens één keer moet komen. Een tijdje terug een lang weekeinde verbleven in een prachtig kasteeltje dat je kon huren voor een gezelschap van 10-12 personen in Zocca. Dit klein plaatsje ligt op ongeveer 11/2 uur van Bologna en bevindt zich midden in de typische Italiaanse heuvels. De eigenaresse verzorgde ook het ontbijt en avondeten met vers geplukte truffels dus culinair was het sowieso goed toeven hier. Daarnaast had je deze panorama’s vanaf het terras en kon je heerlijk verdwalen tijdens de wandelingen direct vanuit het kasteeltje. Kortom, een plek waar ik zeker nog terug ga komen. Je kunt deze locatie vinden op internet als je zoekt op Tower-house in Borgo Fontanini.

'1125760' door RGiezenaar '1125760' door RGiezenaar

IerlandCliffs of Moher

IerlandCliffs of Moher

De klippen van Moher.

RGiezenaar

De grootste toeristentrekker van Ierland is natuurlijk de Cliffs of Moher en terecht, het zijn dan ook de hoogste klifkusten van Europa en erg indrukwekkend. Over een lengte van 8 km kun je dit ruige, wilde natuurverschijnsel aanschouwen en elke 10 meter heb je alweer een andere ingangshoek om fantastische foto’s te maken. Dag 1 hadden we goed weer met zelfs wat zon en hierdoor kon je heel heldere foto’s maken en redelijk ver kijken. Blijft een geweldige plek.

'1125724' door RGiezenaar '1125724' door RGiezenaar

AustraliëCairns

AustraliëCairns

Barron Falls tijdens.

RGiezenaar

Een uitstapje vanuit Cairns met de trein naar Kuranda is zeker de moeite waard. Deze scenic train kronkelt zich met een trage snelheid door het plaatselijke regenwoud waar je op verschillenden plekken eruit kunt stappen. In Kuranda bevindt zich ook een vlindertuin en een koala opvangcentrum. Rondom de Barron rivier zijn de mooiste uitkijkpunten met een panorama van de waterval en Canyon. Australië blijft als een magneet voor mij!

'1125700' door RGiezenaar '1125700' door RGiezenaar

OezbekistanSamarkand

OezbekistanSamarkand

Amir Timur in...Samar

RGiezenaar

Deze Mongoolse krijgsheer leefde van 1370-1405 en wordt door de lokale bevolking als een held gezien zoals Alexander de Grote en Dzjengis Khan .Hij verloor in zijn leven nooit een veldslag en was zijn hele leven op oorlogspad. Hij was gevreesd van West Europa tot China want tijdens zijn veldslagen zijn 17 miljoen mensen om het leven gekomen. In de rest van de islamitische wereld wordt hij gezien als een barbaar! In Samarkant gaan veel historische verhalen over hem want hij was de stichter van het Timuridische Rijk dat zich van Turkije tot het Midden Oosten strekte en staat ook wel bekend als de Silk Road! Hij is prominent aanwezig in het prachtige Samarkand.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier