PeterSnel

profiel PeterSnel

Naam

Peter Snel

Reviews

2

Foto's & tips

4

Blogs

0

Lid sinds

21 June 2016

Favorieten

Fav. werelddeel

Oceanië

Fav. land

Nieuw-Zeeland

Fav. stad

Amsterdam

Over mijn camera

Type

Pocket

Merk

Samsung

Model

NX300M

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (4)

'533368' door PeterSnel '533368' door PeterSnel

Nieuw-ZeelandChristchurch omgeving

Nieuw-ZeelandChristchurch omgeving

Banks Peninsula, New.

PeterSnel

Banks Peninsula is misschien niet het drukst bezochte gebied van Nieuw Zeeland, maar het heeft de actieve toerist veel te bieden, zoals de Banks Peninsula Track, een 35 kilometer lange, vierdaagse tocht over het vulkanische schiereiland. Of ga een dag op stap met Robin van de Eastern Bays Scenic Mail Run en luister naar de boeiende verhalen van deze postbode op zijn rit langs afgelegen boerderijen en baaien. En geniet van het prachtige landschap met de heuvels rond de kraters van Akaroa Harbour en Lyttelton Harbour. Kom tot rust aan de verstilde oevers van Okains Bay of Le Bons Bay.

'532262' door PeterSnel '532262' door PeterSnel

CookeilandenRarotonga

CookeilandenRarotonga

Dit is een plek om...

PeterSnel

Op een fiets rij je in twee uur rond het schitterende bounty eiland. Vooral de graven die bij bijna iedere woning liggen zijn erg appart.

'557816' door PeterSnel '557816' door PeterSnel

JapanInlandse eilanden

JapanInlandse eilanden

Shimanami Kaido

PeterSnel

Ook de eilandengroep die in de Seto Inland Sea tussen de steden Imabari en Onochima ligt ontkomt niet aan de verstedelijking en industrialisatie die Japan kenmerkt. Op de meeste eilanden, waarvan de grootste (Omishima) niet veel groter is dan Texel, zijn grote scheepswerven. Maar wat geeft het. Huur een fiets bij het treinstation in Imabari, ga op de pedalen staan en fiets naar Onochimi. Tachtig kilometer lang ontrolt zich een fietsroute over de eilandjes en over zes bruggen die ze aan elkaar bindt. Een kaart is niet nodig. Zoek in Imabari tegenover het station een blauwe streep en volg die tot het eind. Zo eenvoudig is het. En geniet dan van de toch best wel mooie eilandlandschappen en vooral van de lieve, behulpzame, geinteresseerde en altijd vrolijke Japanners die je onderweg tegenkomt. Omdat de zeescheepvaart er onderdoor moet, zijn de bruggen hoog. Dus een flinke klim moet je aankunnen. Maar wees gerust: de fietspaden zijn zo aangelegd dat het steigingspercentage nooit meer dan vier procent is. En wie klimt, gaat ook weer dalen. En vooral dat is een feest.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier