Mkroonenburg

'1108900' door Mkroonenburg '1108900' door Mkroonenburg

Nieuw-ZeelandAbel Tasman NP

Nieuw-ZeelandAbel Tasman NP

Selluf lopen!!

Mkroonenburg

Toen wij met onze jonge kinderen naar Nieuw Zeeland wilden gaan, verklaarde menig persoon ons voor gek. 'Waarom zou je helemaal daar naar toe vliegen?" werd ons vaak gevraagd. Ons antwoord was simpel: "Omdat wij dat leuk vinden. Het zal voor de kinderen inderdaad niet veel uitmaken of ze naar de camping in Frankrijk gaan of rondtrekken in een camper door Nieuws Zeeland, maar voor ons wel." Zo gezegd, zo gedaan! En dus vertrokken wij voor bijna 4 weken naar de andere kant van de wereld. Met onze 2 dochters van 3 en bijna 2 jaar jong. En wat hebben we genoten! Een camper is ideaal: je mag (bijna) overal kamperen, je hebt altijd een bed en keukentje bij je. In de ochtend waren we actief bezig, bijvoorbeeld met een flink stuk wandelen of spelen in één van de vele speeltuinen in een dorpje. We hadden voor de jongste zo'n handige wandelrugzak, maar daar wilde ze echt niet in: "selluf lopen" kregen we als antwoord. Daarna was het tijd voor een middag broodje en na het broodje gingen de kids in de auto stoeltjes. Na 5 minuten rijden, lagen ze heerlijk te slapen. Moe van alle inspanning in de ochtend. Op deze manier konden we mooi een uurtje of 2 rijden, op weg naar onze volgende bestemming. in de middag was er dan weer voldoende tijd om verder te ontdekken, samen met de kinderen. Kortom, laat je niet weerhouden om (samen met je jonge kinderen) de wereld te ontdekken. Inmiddels hebben onze kinderen al heel wat wat verschillende culturen gezien en we zijn nog lang niet uitgekeken. Zolang je als ouder de rust bewaard, past je kind zich vanzelf aan. Geniet!

'1108867' door Mkroonenburg '1108867' door Mkroonenburg

Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland

Kiekeboe

Mkroonenburg

Nieuw Zeeland is een perfect land om samen met je (kleine) kinderen door heen te reizen. Er zijn zoveel wandelpaden met hele lange, maar ook hele korte wandel routes. Alles is super mooi verzorgd, er leven geen gevaarlijke beesten (erg prettig als je door het regenwoud loopt met je kleine kids) en er valt zoveel te zien! Het gras is in Nieuw Zeeland echt groener en het water soms aqua blauw. Alsof je in een schilderij bent. De stenen zijn de Mouraki Boulders en liggen verspreid tussen Moeraki en Hampden. Er zijn diverse legendes over het ontstaan van deze keien, maar uit onderzoek is gebleken dat deze keien zo'n 60 miljoen jaar geleden op de zeebodem ontstaan zijn, toen kalkzouten zich geleidelijk ophoopten rond een harde kern.

'1108820' door Mkroonenburg '1108820' door Mkroonenburg

EcuadorBaños de Agua Santa

EcuadorBaños de Agua Santa

Een hapje cavia?

Mkroonenburg

Een stukje cavia van de barbecue! Er zullen niet veel kinderen zijn die dit willen proberen, maar gelukkig hadden die van ons er geen probleem mee: "Mama, we eten toch ook een kippenpoot?". Oké, dat klopt. Dus bestelden wij het lokale gerecht van Ecuador: een stukje gebraden cavia met een aardappel er bij. Op een markt in Guamote. De 1e hap was even gek (ik heb als kind jarenlang cavia's gehad...), maar het was echt super lekker. De porties waren al snel op en de nieuwe werden al weer besteld. De verkoper moest er wel om lachen, want zo veel buitenlanders komen niet naar die markt. En al helemaal niet om cavia te eten. De markt is sowieso een absolute aanrader!! Je kijkt je ogen uit. Het is enorm kleurrijk want voor de lokale bevolking is het echt een uitje. Mensen zijn dus mooi gekleed. Er wordt van alles verkocht: schapen, lama's, stukken touw (als je besluit een schaap te kopen en je bent touw vergeten), houden, rokken, enz. Je kunt hier makkelijk met je kinderen rond struinen. Het is mega groot (verspreid over het dorp, vooral langs en op het treinspoor) en er zijn super veel locals, maar je kijkt als Nederlanders ook zo boven de menigte uit. Kortom, je kunt elkaar niet kwijtraken. Ook onze tiener dochters vonden het geweldig! Wel wat anders dan onze markt in Nederland.

'1108818' door Mkroonenburg '1108818' door Mkroonenburg

CambodjaKep

CambodjaKep

Samen op de scooter

Mkroonenburg

Wat is er nou leuker dan op deze manier te reizen met je kinderen? Samen op een scooter rijdend door het binnenland van Cambodja. Dit is gewoon heerlijk om te doen. Je voelt de warmte, hoort de geluiden om je heen, je maakt makkelijk contact met de lokale bevolking èn... je ruikt het landschap. Het voordeel van een scooter is, dat je overal kunt stoppen. Zo stonden we ineens de rijst te bewerken in het land, loop je over kleine marktjes waar echt geen buitenlanders zijn en zijn je kinderen (samen met de Cambodjaanse kinderen) aan het voetballen met een zelf meegenomen tennisbal. Dat laatste doen wij altijd: ideaal want ze zijn klein en gaan niet kapot. En je kunt er makkelijk een aantal in je rugzak stoppen om weg te geven. Als je rustig rijdt, is dit prima te doen. Behalve als er een regenbui voorbij komt, dan moet je zorgen dat je kunt schuilen!! Dit overkwam ons natuurlijk, dus zaten we ruim een uur onder een schuurtje ergens op het platteland. Omdat we toch verder moesten, zijn we (toen het wat minder werd) weer gaan rijden. Haha, dat was natuurlijk onmogelijk!! De landwegen waren veranderd in 1 grote modderpoel. We reden nog geen 2 km per uur en gleden alle kanten op. Na afloop zagen we er uit als een stel varkens dat net een modderbad had genomen. De mensen van het lokale marktje moesten in ieder geval erg lachen om die gekke, vieze, lange Nederlanders!

'1105548' door Mkroonenburg '1105548' door Mkroonenburg

BraziliëRio de Janeiro

BraziliëRio de Janeiro

Hollandse tegeltjes i

Mkroonenburg

'Escadaria Selarón' oftwel, de mooiste trappen van Rio. Een Chileense kunstenaar die in Rio is neergestreken, vond de trappen saai en besloot deze op te vrolijken met gekleurde tegeltjes. Hij werd hierdoor steeds bekender en kunstenaars vanuit de hele wereld stuurde tegeltjes naar hem toe. Hij is er ruim 20 jaar mee bezig geweest: er kwam geen einde aan. Toen de trap zelf klaar was, besloot de kunstenaar om de zijkanten aan te pakken. Deze zijn voornamelijk rood van kleur. Dit schijnt met de kleur van de Chileense vlag te maken te hebben. Ook zie je diverse keren een Afrikaanse zwangere vrouw terug komen. Er zijn speculaties dat zijn een persoon uit zijn leven vóór Rio is. De kunstenaar is niet niet duidelijk in geweest. Helaas kunnen we het ook niet meer navragen: op een dag is hij dood onderaan de trappen gevonden. Je moet hier vroeg naar toe gaan, zodat je de trappen zonder mensen kunt bekijken. Vanwege de schaduw van de zon, is fotograferen wel erg lastig. Als je goed kijkt, vind je meerder Hollandse tegeltjes, maar er zijn tegels vanuit de hele wereld. Rondom de trappen is het prima te doen w.b.t. de veiligheid. Maar let altijd goed op je spullen en neem geen waardevolle spullen mee.

'1105547' door Mkroonenburg '1105547' door Mkroonenburg

BraziliëSalvador

BraziliëSalvador

Het leukste in de...v

Mkroonenburg

Brazilië is natuurlijk een mega groot land met vele gezichten. Voor het absolute 'ik-ben-alleen-op-de-wereld' gevoel, moet je dan juist niet naar de stad Salvador gaan. Maar als je toch in de buurt bent, ga dan zo vroeg mogelijk naar het oude stadsdeel Pelourinho. Als je er voor 10 uur bent, hebben de shops de luiken nog dicht en het is heerlijk rustig. We konden goed door de straatjes lopen en alles op ons gemak bekijken. Het is een mix van Afrikaans, Portugees en het heeft iets Cubaans. Er zijn enkele perfect opgeknapte gebouwen en vele vervallen gebouwen. Deze wijk ligt wel tussen de armere buurten. Gelukkig kun je heel makkelijk en veilig met een Uber van A naar B. Bij de Saô Franscico kerk is binnen de gehele kerk van bladgoud voorzien. En het bijhorende klooster met Portugese tegeltjes. Op de pleinen lopen stevige dames met enorme rokken (Creools). En die willen maar wat graag met iedereen op de foto. Je kunt je onder laten schilderen met witte tekens uit de slavernij tijd of je, door een soort van medicijnman, laten 'zegenen' met een bos takken. Natuurlijk is het ook mogelijk om mee te trommelen op de drums. Genoeg te zien dus🤣. We hebben een typisch Bahia's (zo heet de streek) gerecht gegeten tussen de locals met live muziek.

'1104823' door Mkroonenburg '1104823' door Mkroonenburg

CambodjaKampot

CambodjaKampot

Buiten de gewaande...

Mkroonenburg

Een aanrader: met een lokale gids op een scooter door het binnenland van de omgeving rondom Kampot gaan rijden. Wij zijn de hele dag op pad geweest en hebben zoveel moois gezien. Je waant je echt van de gebaande paden af en zonder gids kom je hier niet. Kleine straatjes, dorpjes, landwegen, marktjes en dat alles zonder ook maar 1 toerist tegen te komen! Bij de rijstvelden zie je hele families hard aan het werk. Op de foto zie het het oogsten van de rijst. De rijst wordt er uitgeslagen en de korrels vliegen om je oren. Het meest eland gelukkig op een groot stuk zeil, waar het kan drogen in de zon.

'994303' door Mkroonenburg '994303' door Mkroonenburg

EcuadorAmazonegebied

EcuadorAmazonegebied

Een schattige baby...

Mkroonenburg

Als je hem zo ziet, is het toch een schatje?? Hij (of zij) woont in de Amazone van Ecuador in het Cuyabeno National Park. Tijdens een night walk hadden we zijn vader of moeder al in het ouderlijk huis zien zitten. Die was een maatje groter! Een night walk door de jungle is toch een bijzondere ervaring: pikkedonker, allerlei onbekende geluiden, lopend met een zaklamp op je hoofd geplakt opzoek naar leuke beestjes. Met in je achterhoofd het beeld van die anaconda's die je overdag bent tegengekomen. Je moet niet angstig zijn aangelegd. Maar als je de mogelijkheid hebt: DOEN! Dit kleine spinnetje kwamen we overdag tegen. We zaten even bij te komen om een krukje, oftewel een stuk boomstam dat dient als krukje. Toen we de kruk verplaatsen, kwam deze tarantula tevoorschijn. Gelukkig bleef hij even zitten, zodat we hem goed konden bewonderen. Er zijn maar weinig mensen die kunnen zeggen dat ze boven op een vogelspin hebben gezeten...

'986024' door Mkroonenburg '986024' door Mkroonenburg

Ecuador

Ecuador

Zo geel als een...ban

Mkroonenburg

In Mindo (Ecuador) vind je talloze vogels! Het is een nevelwoud achtige omgeving, prachtige bergen, super groen en er zijn veel vogels in allerlei soorten en maten. Deze toekan zat (samen met nog 5 andere toekans) in een boom bij onze slaapplek El Edén. Een aanrader. Wij hadden een houten huisjes aan de rand van de jungle achtige bomen met een prachtig open uitzicht. Als je geluk hebt, kun je in een echte boomhut slapen. Mits je geen last hebt van hoogtevrees. Omdat er voor de kolibri's van die flesjes suikerwater hangen, kun je deze beestjes goed bekijken terwijl je zit te ontbijten. En met een beetje geluk, komen de toekans ook een kijkje nemen. Natuurlijk komen ze op de banaan af die aan een tak is geprikt, maar dat maakt het er niet minder leuk om. Op de foto zie een kleine soort toekan. Hoog in de bomen zagen we zo'n mooie grote zitten. Maar die hield waarschijnlijk niet van een banaan...

'984623' door Mkroonenburg '984623' door Mkroonenburg

EcuadorIsla de la Plata

EcuadorIsla de la Plata

Jumping Whale!

Mkroonenburg

Als je tijdens het walvissen seizoen (juni-oktober) in de omgeving van Puerto Lopez (Ecuador) bent, is het de moeite waard om voor een dag naar het eiland Isla de la Plata te gaan. Je hebt dan geen aparte walvissen tour meer nodig: de kans dat je ze onderweg tegenkomt is super groot. Er zijn verschillende bedrijfjes die deze tour aanbieden. Ze doen bijna allen hetzelfde: je vaart zo'n 2 uur naar het eiland. Indien er walvissen zijn, wordt er uitgebreid de tijd voor genomen om ze te bekijken. op het eiland ga je met een gids een wandelroute lopen en kom je hel veel Jan-van-Gent vogels (met die blauwe voeten) tegen. Op de boot krijg je een simpele lunch en is er tijd voor een snorkel duik. Verwacht niet teveel van het onderwater leven. Een leuke dagtocht en helemaal als je de walvissen van zo dichtbij kunt zien! Let op: er mogen maar ene paar boten per dag naar het eiland. Koop niet op de dag zelf je kaartje, de kans is groot dat de boten vol zitten. Prima voor een leuke dag!

'977879' door Mkroonenburg '977879' door Mkroonenburg

EcuadorOtavalo

EcuadorOtavalo

Huh?

Mkroonenburg

Deze slaperige uil wilde toch even weten door wie hij op de foto werd gezet. En gluurde even door zijn ogen. Of gaf hij toch en knipoog? Wij vonden het een prachtig exemplaar. Vooral door die leuke plukjes veren boven op zijn kop. Deze en nog veel meer soortgenoten en andere roofvogels, zijn te zien bij Parque del Condor in Otavalo. Absoluut de moeite waard om naar toe te gaan. Je hebt er een prachtig uitzicht vanaf de 'arena', je levert een bijdrage aan de educatie van de bevolking (door betalen van entreegeld) en je helpt de vogels die hier zijn opgevangen met als doel weer terug te keren in het wild.

'976779' door Mkroonenburg '976779' door Mkroonenburg

EcuadorOtavalo

EcuadorOtavalo

Een Nederlands opvang

Mkroonenburg

De meeste mensen gaan naar Otavalo (Ecuador) voor de markt. Maar vergeet niet een bezoekje te brengen aan het Parque del Condor. Dit is opgezet door een Nederlander met als doel om roofvogels op te vangen en indien mogelijk weer terug te brengen zetten het wild. Ik was er in juli en toen was het heerlijk rustig. Het park ziet er super mooi uit en 2 x per dag is er een kleine demonstratie met een aantal vogels en wordt er veel over verteld. De vogels die hiervoor werden gebruikt, waren vrij om te vliegen. En dat was een prachtig gezicht, aan de rand van de berg met als achtergrond diverse vulkanen! Tijdens ons bezoek waren er ook 2 condors.

'973773' door Mkroonenburg '973773' door Mkroonenburg

Cambodja

Cambodja

Een heerlijk paradijs

Mkroonenburg

Na een rondreis door Ecuador, was het een verademing om op dit eiland aan te komen: rust, zee, strand en 2 ligstoelen. Heerlijk! Helaas was deze rust voor ons van korte duur, want er kwam een kleine cycloon over het eiland heen geraasd. Wij verscholen ons maar in ons hutje, maar al gauw hadden de we de poncho's binnen nodig om over de rugzakken te leggen. Het regenwater kwam gewoon naar binnen gewaaid via het dak. Het was ook een hele tour om om de boot te komen, via een vlotje, die ons weer naar het vaste land zou brengen. Gelukkig hebben wij geen last van zeeziek, maar dit was niet voor iedere passagier van toepassing. Uiteindelijk stonden we toch weer op het vaste land, weliswaar een andere haven dan de bedoeling was (vanwege de ruwe zee). Maar het strandje op Koh Rong Sanloem, willen we graag nog een keer bezoeken!

'973770' door Mkroonenburg '973770' door Mkroonenburg

EcuadorProvincia de Chimborazo

EcuadorProvincia de Chimborazo

De hoogste vulkaan te

Mkroonenburg

Toen we er langs reden met de auto, lag de hoogste vulkaan ter wereld verscholen tussen de wolken. maar toen we naar vlogen, hadden we een prachtig uitzicht vanuit de lucht. Wikepedia: De Chimborazo wordt tezamen met de Cotopaxi-vulkaan ook wel de "besneeuwde Andesreuzen" genoemd omdat er eeuwige sneeuw op hun toppen ligt. De Chimborazo is de hoogste (dode) vulkaan in de Andes en meet 6.310 meter boven de zeespiegel. Omdat de hoogte van een berg traditioneel wordt gemeten vanaf zeeniveau, wordt de Mount Everest (8.848 meter) beschouwd als de hoogste berg op aarde. Men zou echter evengoed kunnen stellen dat de hoogste berg op aarde de berg is die het verst verwijderd is van het middelpunt van de aarde. Volgens deze definitie is de Chimborazo de hoogste berg op aarde; met zijn top op een afstand van 6.384 km van het middelpunt van de aarde is hij meer dan 2.000 m hoger dan de Mount Everest. Dit komt doordat de diameter van de aarde het grootst is op de evenaar, wat een gevolg is van het feit dat de aarde een ietwat afgeplatte bolvorm heeft.

'973712' door Mkroonenburg '973712' door Mkroonenburg

Ecuador

Ecuador

Een kleurrijke dame

Mkroonenburg

Op de wekelijke markt in Guamote kom je ogen te kort. Waarschijnlijk omdat de markt 1 x per week is, trekt iedereen zijn mooie kledij aan. En van de lokale bevolking in de omgeving in Guamote, betekent dit vooral vele kleuren. Knalroze, knalblauw, knalgroen: het kan allemaal. De dames een paar kniekousen. Allemaal een soort espadrilles aan de voeten en natuurlijk de traditionele hoed. met of zonder pauwenveer. Je moet niet vreemd opkijken als je een schaap ziet staan die aan een geparkeerde auto is vastgebonden. De nieuwe eigenaren moesten waarschijnlijk nog even naar de markt. De mensen zijn erg klein, dus je kijkt overal makkelijk bovenuit. Wij zijn nog 1 ander groepje 'toeristen' tegengekomen, verder alleen maar locals. Echt de moeite waard om even naar toe te gaan. En vergeet dan niet om een bordje geroosterde cavia te proeven: best lekker, wel veel botjes.

'973711' door Mkroonenburg '973711' door Mkroonenburg

EcuadorQuilotoa meer

EcuadorQuilotoa meer

Een kopje verse...kru

Mkroonenburg

Na een rit van 4 uur, op de rug van een paard, kwamen we boven aan het Quilotoa meer te staan. Prachtig uitzicht over het kratermeer dat op zo'n 3900 meter hoogte ligt. Er was verder niemand, behalve 2 locals in een houten hutje samen met hun zoontje. We konden daar een kopje verse kruidenthee drinken. Super lekker en goed als je last hebt van de hoogte. Het zoontje was wel wat verlegen, maar dat zijn de meeste bergbewoners van Ecuador. De rit op het paard was geweldig! Je moet geen last hebben van hoogtevrees en en volle vertrouwen hebben in het paard (en de gids). Je rijdt over oude Inca trails en krijgt onderweg een behoorlijke hellingproef te verduren (beide kanten op). Onderweg kom je een enkele wandelaar tegen en verder ben je daar helemaal alleen met je paard, je reisgenoten, een gids en wat locale mensen her en der. Echt een aanrader. Wij hebben dit geregeld vanuit Hostal El Vaquero. Ook een aanrader met heerlijke eten!

'973710' door Mkroonenburg '973710' door Mkroonenburg

Ecuador

Ecuador

En maar wachten...

Mkroonenburg

Iedere donderdag is er in Guamote een markt waar alleen de lokale bevolking naar toe gaat. Je kijkt je ogen uit: iedereen ziet er prachtig uit. De dames is gekleurde rokken en doeken, de mannen zoals op de foto. Ze dragen allemaal van die hoedjes en het is er gezellig druk. De markt is op en rond het treinspoor (de trein rijdt die dag niet). Je ziet er van alles. Meestal zijn de vrouwen druk in de weer met de boodschappen of de verkoop en hangen de mannen wat rond. Deze man stond al een hele tijd verveeld tegen een muurtje aan te wachten, waarschijnlijk tot zijn vrouw klaar is met de inkopen.

'973708' door Mkroonenburg '973708' door Mkroonenburg

Ecuador

Ecuador

Vliegensvlug

Mkroonenburg

Absoluut een aanrader als je in de omgeving van Quito (Ecuador ) bent, is om naar Mindo te gaan. Een klein dorpje met een 'laid-back' sfeertje. De omgeving is prachtig!! De weg er naar toe ook. Bergen, vergezichten, nevelachtig, regenwoud. In Mindo kun je van alles beleven op gebied van actie, maar het is nog veel leuker om te gaan wandelen in de omgeving, bijvoorbeeld langs de watervallen. Als je in de ochtend gaat, valt de drukte wel mee. Mindo staat vooral bekend om de grote hoeveelheid en diversiteit aan vogels. Zo hebben wij diverse toekans gezien, vele kolibries en nog heel veel andere prachtige exemplaren. De kolibries zijn klein (de kleinste vogel ter wereld), maar zijn razendsnel (15 tot 80 slagen per seconde). Op deze foto is dat goed te zien.

'973707' door Mkroonenburg '973707' door Mkroonenburg

EcuadorIsla de la Plata

EcuadorIsla de la Plata

Een klein beetje...ni

Mkroonenburg

Na aankomst op Isla de la Plata (Little Poors mens Galapagos eiland), zie je overal deze kleine krabben opduiken. Ze lopen razend snel over het strand en verdwijnen als je te dicht bij komt. Maar met en beetje geduld en vooral stil blijven zitten, zijn ze toch wel nieuwsgierig. En dan zien ze er toch grappig uit? Met die oogjes op stokjes! Het eiland is de moeite waard om te bezoeken. Een stuk voordeliger dan de Galapagos. Zeker aan t raden tijdens het walvissen seizoen: wij hebben er super veel gezien en ook van heel erg dichtbij tijdens de boot tocht naar het eiland. Op het eiland zie je vooral veel Jan-van-Gent vogels: die met de blauwe poten. Leuk voor een dagje als je in de buurt van Puerto Lopez bent.

'973706' door Mkroonenburg '973706' door Mkroonenburg

EcuadorGuayaquil

EcuadorGuayaquil

Wie is hier de baas?

Mkroonenburg

Midden in een klein stadsparkje in Guayaquil (Ecuador) vind je heel veel hagedissen! De hagedissen zijn vrij om te gaan en staan waar ze willen, maar verkiezen het park als woongebied. Waarschijnlijk omdat hier lekker sla blaadjes worden neergelegd. De hagedissen zijn echter al heel erg lang een onderdeel van de stad, aangezien de rivier om de hoek is. Overal zie je ze liggen, de één nog groter en mooier dan de ander. pas op, de klimmen ook in de bomen! En vallen er soms ook weer uit. De duiven in het park, zijn volledig gewend aan de grote beesten. Ze zitten er soms gewoon bovenop. Een leuke stop als je toch in de buurt bent: Parque de las Iguanas.

'565425' door Mkroonenburg '565425' door Mkroonenburg

CambodjaTonle Sap

CambodjaTonle Sap

Zware arbeid

Mkroonenburg

Als je door Cambodja reist, ontkom je niet aan de prachtige rijstvelden. Deze zijn zo mooi van kleur, je kunt er naar blijven kijken. Meestal wordt er in deze rijstvelden ook erg hard gewerkt. Je ziet altijd wel ergens iemand tot aan z'n knieën in het water staan om rijstplanten te zaaien, te verplaatsen of te oogsten. De rijst wordt ter plekke uit het gras geslagen, meestal op een stukje zeil. Het gras dat dan over blijft, wordt weer gebruikt voor het vee. Op het land wordt dit per scooter vervoerd, maar langs de oevers van het grote meer Tonle Sap, wordt dit per boot vervoerd. Omdat wij zelf in een boot zaten, konden we nu eens vanaf de andere kant bekijken.

'564548' door Mkroonenburg '564548' door Mkroonenburg

Cambodja

Cambodja

Een gezellig...ondero

Mkroonenburg

Een prima uitstapje als je even genoeg hebt van alle tempels bij Angkor: Phnom Kulen National Park. Voor een habbekrats kun je met een eigen taxi chauffeur naar dit park rijden. Dit ligt ca. 50 km van Siem Reap. Onderweg heb je prachtig zicht over het landschap. Het schijnt in het weekend een geliefd uitje voor de lokale bevolking te zijn. De duik bij de waterval is ook wel erg leuk om te doen! Loop wel helemaal naar beneden. De waterval is in meerder plateaus verdeeld. Vlak voor het park rijd je over een hobbelige weg en als je bij Preah Ang Thom (de Boeddha die het Nirvana bereikt heeft) aankomt, weet je niet waar al die mensen vandaan komen! Deze liggende Boeddha is uit een rotspunt gemaakt en hieromheen valt een hoop te zien. Zoals bijvoorbeeld deze groep mensen die aan het bidden zijn. In ieder geval die mevrouw naast de paal was zeer serieus bezig. De twee aan de linkerkant waren tussendoor even aan het kletsen. Het kan allemaal in Cambodja. Al lijkt die meneer rechts toch stiekem te gluren of zijn (buur)vrouw ziet dat hij z'n ogen open heeft.

'564545' door Mkroonenburg '564545' door Mkroonenburg

MaleisiëGeorgetown

MaleisiëGeorgetown

Gave street arts in..

Mkroonenburg

Na alle rust en mooie plekjes in Maleisië, schrokken we van het aanzicht van Penang toen we over de brug kwamen aanrijden. Help, wat een drukte! We moesten ons er even overheen zetten en dat is gelukkig gelukt. Met een riksja fiets zijn we langs een groot deel van de street art in George Town gefietst. Dit was super leuk. Er zitten prachtige kunstwerken tussen. Het vervallen beeld hoort er bij en geeft ook de charme aan de schilderijen. Maar het toont ook aan dat deze kunst wellicht langzaam verdwijnt. Wij hadden een super leuke 'chauffeur': een mannetje van een jaar of 80 met een enorm lange sik. Soms stapte we maar even af als het fietsen wat te zwaar werd. Hij had in ieder geval de grootste lol en wij dus ook. Laat je dus niet afschrikken door alle drukte in de stad, neem even de tijd en geniet van de leuke plekjes.

'564153' door Mkroonenburg '564153' door Mkroonenburg

CambodjaTonle Sap

CambodjaTonle Sap

Vliegend over het...w

Mkroonenburg

Als je op de boot van Siem Reap naar Battambang (of omgekeerd) zit, valt er zoveel te zien onderweg. Onder andere de locals die met eigen vervoer zich verplaatsen over het water. En dat gaat soms best hard, zoals je op de foto kunt zien. Het jongetje voorop de boot had het in ieder geval prima naar zijn zin. Ik vraag me wel af wat er met de boot zou gebeuren als er geen gewicht in de punt zou zijn.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier