LeonieAnholts

'541132' door LeonieAnholts '541132' door LeonieAnholts

Nieuw-ZeelandWellington

Nieuw-ZeelandWellington

De diversiteit van...

LeonieAnholts

Het meest geweldig van de stad Wellington vond ik dat je binnen een kwartier van de drukke stad kunt switchen naar een oase van rust. Ongeveer een kwartier (hangt een beetje af van het verkeer) rijden vanaf de stad ligt het prachtige Island Bay Parade, die overgaat in een robuust pad langs de kust genaamd Red Rocks Bay. De rotsen zijn rood van kleur door ijzeroxidatie na een onderzeese vulkaanuitbarsting miljoenen jaren geleden. De meeste rotsen liggen in de zee maar hier en daar springt er ineens één uit. Wanneer je nog een stukje door loopt kom je aan bij het zuidelijkste punt van Wellington, Sinclair Head. Tussen mei en oktober kun je daar wilde zeeleeuwen spotten die aan het genieten zijn van de zon. Het is geweldig om deze tientallen (zo niet honderden) zeleuwen in hun natuurlijke habitat te bewonderen. Daarnaast kun je, als je geluk hebt, de besneeuwde bergtoppen van het Zuidereiland in de verte zien opdoemen.

'541079' door LeonieAnholts '541079' door LeonieAnholts

Nieuw-ZeelandAuckland

Nieuw-ZeelandAuckland

SUP met een pup

LeonieAnholts

De nieuwste trend op het water: stand up paddle boarden oftewel: SUPPEN! De landschappen van Nieuw-Zeeland lenen zich perfect voor deze activiteit waarbij je jezelf op een groot surfboard voortbeweegt. Het is een heerlijke complete body & mind work-out, waarbij je op een ontspannen manier intensief je lichaam traint. (lees: ietwat minder ontspannen wanneer je net als ik besluit om een onrustige hond op je boad mee te nemen) Deze foto is genomen op Waiheke Island, een prachtige locatie die uitermate geschikt is om vanaf een SUPboard te verkennen.

'540792' door LeonieAnholts '540792' door LeonieAnholts

Nieuw-ZeelandRotorua

Nieuw-ZeelandRotorua

Rooksignalen

LeonieAnholts

Rotorua is een stad op het Noordereiland dat vooral bekendstaat om zijn geothermische activiteit van vulkanische oorsprong. Wanneer je in de buurt van Rotorua bent, dan is het park 'Wai-O-Tapu Thermal Wonderland' absoluut een aanrader! Hier tref je borrelende modderpoelen, enorme vulkanische kraters, dampende meren en natuurlijke warmwaterpoelen in surrealistische kleuren.

'540632' door LeonieAnholts '540632' door LeonieAnholts

Nieuw-ZeelandRaglan

Nieuw-ZeelandRaglan

Bridal Veil Falls

LeonieAnholts

Bridal Veil Falls: het water valt met 55m in een lange nevelige bruidsluier (Bridal Veil) naar beneden. Wil je het liefst in je eentje (zonder andere touristen) van deze waterval genieten? Kies dan voor een doordeweekse dag in de winterperiode. Grote kans dat je het uitzicht helemaal voor jezelf hebt!

'540446' door LeonieAnholts '540446' door LeonieAnholts

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Het blauwe...'straatb

LeonieAnholts

Mijn favoriete bounty bestemming: Nusa Ceningan (Bali). Wanneer je net als ik altijd op zoek bent naar verborgen parels, dan is Nusa Ceningan een absolute aanrader. Als je op zoekt bent naar een accommodatie, overweeg dan om te overnachten in 'Le Pirate Beach Club'. Een heel idyllische accommodatie met waanzinnig uitzicht op zee. Dit beeld schoot ik met mijn iphone app Histamatic. De vlonder met de blauw groene stoeltjes biedt een prachtig uitzicht over de zee naar het eiland aan de overkant (Nusa Lembongan). Prachtige zonsondergangen (en overigens zonsopgangen) zijn hier meer regel dan uitzondering. Rond zonsondergang beweegt iedereen zich naar deze vlonder om samen de zon onder te zien gaan.

'540442' door LeonieAnholts '540442' door LeonieAnholts

Nieuw-ZeelandRaglan

Nieuw-ZeelandRaglan

Whitewash and black..

LeonieAnholts

Raglan; een relaxt, geïsoleerd dorpje, gelegen aan de prachtige west kust van het Noordereiland van Nieuw-Zeeland. Raglan is vooral een begrip onder de surfers. In de weekenden en in de zomer trekken surfers massaal naar deze populaire surfspot. Wil je Raglan in een wat minder hectische periode treffen? Kies dan voor een doordeweekse dag in een van de wintermaanden. In deze periode kan het zomaar eens zijn dat je alle golven voor jezelf hebt (zoals mijn vriendengroep op deze foto).

'537221' door LeonieAnholts '537221' door LeonieAnholts

Thailand

Thailand

De mysterieuze wolk

LeonieAnholts

Wanneer je in Thailand een bezoek brengt aan Krabi, is de zeven eilanden tour een leuke manier om de eilanden te ontdekken voor de kust van Krabi. De ene plek leent zich uitstekend voor een uurtje snorkelen, terwijl je op een ander eiland heerlijk tot rust kunt komen op de parelwitte stranden. Zoals de dynamiek van de eilanden veranderd, vindt verandering in de lucht ook plaats. Hemelsblauwe luchten transformeren heel plotseling in een ijzige doek. Het tropische uitzicht maakt tijdens het regenseizoen vaak plaats voor een stil, duister landschap. Tot onze vreugde (wat iedereen die bekend is met het Thaise regenseizoen niet zal verbazen) kwam de blauwe lucht binnen een half uur weer tevoorschijn en konden we onze zoektocht naar het visje Nemo voortzetten.

'537035' door LeonieAnholts '537035' door LeonieAnholts

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Zoekplaatje in een...

LeonieAnholts

Wanneer je net als ik altijd op zoek bent naar verborgen parels, dan is Nusa Ceningan een absolute aanrader. Wanneer je kiest om op Nusa Ceningan te verblijven, overweeg dan om te overnachten in 'Le Pirate Beach Club'. Een heel idyllische accommodatie met waanzinnig uitzicht op zee. Prachtige zonsondergangen (en overigens zonsopgangen) zijn hier meer regel dan uitzondering. Dit beeld schoot ik vanaf de accommodatie. Er is zoveel te zien en gaande, in een oase van rust. Mocht je toch nog behoefte hebben aan activiteiten, dan is Nusa Lembongang heel gemakkelijk te bereiken via de gele suspension bridge.

'536789' door LeonieAnholts '536789' door LeonieAnholts

ChinaHongkong

ChinaHongkong

Het hoogste punt van.

LeonieAnholts

De Victoria Peak; een absolute must see in Hong Kong. Met de Peak Tram is het heel gemakkelijk om boven te komen. Helaas is het geen hidden spot. Victoria Peak is bij menigeen bekend en dat zorgt vaak voor lange rijen bij de tram om er te komen. Kies er bijvoorbeeld voor om vroeg in de ochtend die kant op te gaan in plaats van een zaterdag middag. Dat scheelt minstens een uur wachten beneden!

'536706' door LeonieAnholts '536706' door LeonieAnholts

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Stilte voor de storm

LeonieAnholts

Aan de waterkant bij de tempel Pura Ulun Dan Beratan. Een familie die nog net voor de grote regenbui de laatste vissen uit het water probeert te halen. Tip: Loop na het bekijken van de tempel nog even door naar achter. Daar tref je de lokale bevolking die het leven van alledag leeft.

'536645' door LeonieAnholts '536645' door LeonieAnholts

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Ready for takeoff

LeonieAnholts

Misschien wel één van de mooiste (gratis!) tips voor iedereen die tussen april en september van plan is een bezoek te brengen aan Kuta (Bali): Turtle Release. Kuta Beach Sea Turtle Center is opgericht om de eieren van zeeschildpadden te beschermen en ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk eitjes uitkomen. De Turtle Rangers patrouilleren het strand de hele nacht op zoek naar moeder zeeschildpadden die uit de oceaan komen om hun eieren te leggen. De eieren worden verplaatst naar de 'broerderij' in Kuta, waar ze na 45 tot 60 dagen uitkomen. Wanneer de baby schildpadden uitkomen (meestal bij koudere temperaturen in de nacht), worden ze de volgende dag losgelaten in zee. Dit is het moment waarbij je kunt helpen. Iedereen krijgt een babyschildpadje en in een lange rij voor de zee laat je ze allemaal tegelijkertijd vrij richting de zee. Een magisch gezicht! Sommige schildpadden hebben wat hulp nodig met de weg naar de zee (lees: ze vallen op hun kop, komen niet over hopen zand heen). Wanneer ze in de zee zijn duiken ze nog een aantal keer om hoog en daarna volgen ze hun weg terug naar de plek waar ze 'gelegd' zijn. Tussen 2012 en 2013 waren er meer dan 50.000 eieren veilig verplaatst naar de broerderij en ongeveer 80% van deze werden met succes uitgebroed en vrijgelaten in de zee. Op deze foto: een paar minuten voor de vrijlating

'536593' door LeonieAnholts '536593' door LeonieAnholts

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Afscheidsceremonie...

LeonieAnholts

Ubud staat bekend om zijn Monkey Forest; en bos waar veel apen leven. Een heuse toeristen attractie. Als je een beetje dwaalt door het bos kom je uit bij een begraafplaats. Hier vinden vele ceremonies plaats. Een serieuze aangelegenheid, waar apen de speelsheid en lichtheid brengen.

'536567' door LeonieAnholts '536567' door LeonieAnholts

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Betalen naar boodscha

LeonieAnholts

Vol bewondering liepen wij langs deze toiletjuf bij de tempel Tanah Lot. Na afloop van ons toiletbezoek moesten we heel specifiek aangeven welke boodschap we in het toilet achter hadden gelaten.

'535538' door LeonieAnholts '535538' door LeonieAnholts

ChinaHongkong

ChinaHongkong

Holy Cow

LeonieAnholts

Lantau is het grootste eiland van Hongkong en zeker een bezoekje waard. Bij aankomst is het heel aantrekkelijk om de cable car te nemen om vervolgens naar de big buddha te lopen. Waar je ook voor kunt kiezen is een bezoek aan het stadje Mui Wo (slechts een half uurtje met de bus). In Mui Wo vind je het bekende strand 'Silver Mine Bay Beach', waar wilde waterbuffels en koeien rondlopen.

'535487' door LeonieAnholts '535487' door LeonieAnholts

ChinaHongkong

ChinaHongkong

De longen van de stad

LeonieAnholts

Iedere stad heeft longen nodig: groene parken die ervoor zorgen dat de stad en de stadsbewoners lucht krijgen. Het belangrijkste park in Tsim Sha Tsui op Kowloon is Kowloon Park. Kowloon Park is een bonte mix van bloemen, planten, struiken en bomen aangevuld met extra zones zoals een vogelgebied, waar je flamingo’s en andere tropische vogels kunt bekijken.

'535485' door LeonieAnholts '535485' door LeonieAnholts

ChinaHongkong

ChinaHongkong

Ngong Ping 360

LeonieAnholts

Lantau Island is het grootste eiland van Hong Kong. Het is nog opvallend leeg en rustig op dit eiland. Met deze cable car reis je gemakkelijk in 25 minuten naar Ngong Ping Village, waar je een klim kunt maken naar the big Buddha.

'535272' door LeonieAnholts '535272' door LeonieAnholts

ChinaHongkong

ChinaHongkong

Wierook 2.0

LeonieAnholts

Bij een citytrip naar Hong Kong, vergeet dan vooral niet de eilanden er om heen te bezoeken. Bijvoorbeeld Lantau, een prachtig eiland links onder het centrum van Hong Kong. Gemakkelijk te bereiken met de metro. Op dit eilandje kun je met de bekende cable car naar de overkant van het meer. Daar zijn verschillende mooie plekken te zien, waaronder een dorpje met tempels. Bij deze tempels vielen mijn ogen op deze mega brandende wierook. Een heerlijke geur, die je al een aantal honderden meters tegemoet komt

'535261' door LeonieAnholts '535261' door LeonieAnholts

ChinaHongkong

ChinaHongkong

The Peak

LeonieAnholts

Een echte must see in Hong Kong; de Victoria peak. Heel populair maar dat is niet voor niets. Met een tram kun je naar boven (of voor de echte die-hards; hiken is ook mogelijk) en daar tref je dir adembenemende uitzicht over de stad.

'535260' door LeonieAnholts '535260' door LeonieAnholts

ChinaHongkong

ChinaHongkong

Skyline Hong Kong

LeonieAnholts

De skyline van Hong Kong vanaf de Ferry. Naast het bruisende westers georiënteerde centrum, vind je in Hong Kong ook prachtige stille plekjes natuur waar alleen het geluid van de zee en zingende vogeltjes klinken. Deze eilandjes (Lamma of Lantau) zijn goed te bereiken met de Ferry. Als je er voor kiest om tegen de avond (6u) weer terug te keren naar het centrum, kun je genieten van een prachtig uitzicht als deze.

'531076' door LeonieAnholts '531076' door LeonieAnholts

Groot-BrittanniëLonden

Groot-BrittanniëLonden

Blauwe bomen willen..

LeonieAnholts

Konstantin Dimopoulos houdt van bomen. Maar ja, wie niet? Of we echter vaak genoeg gehoor geven aan die liefde, betwijfelt Dimopoulos. Vandaar dat hij voor zijn meest recente project The Blue Trees onnoemelijk veel bomen blauw verfde met een biologisch afbreekbare verf. Zodat de voorbijgangers even stil kunnen staan bij hun trouwste vriend, de boom. En passant levert het ook nog eens mooie plaatjes op.

'531048' door LeonieAnholts '531048' door LeonieAnholts

Groot-BrittanniëLonden

Groot-BrittanniëLonden

Lichtspel

LeonieAnholts

Finsbury Park, een van de oudste Victoriaanse parken van Londen. Een heerlijke plek om even uit de drukte van de stad te ontsnappen en tot rust te komen.

'530994' door LeonieAnholts '530994' door LeonieAnholts

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Shades of pink

LeonieAnholts

De Nederlandse zonsopkomsten zijn helaas lang niet altijd even spectaculair, maar dit is er zeker één voor in de boeken. Deze prachtige roze lucht was van korte duur, maar van elke minuut hebben we maximaal genoten.

'530993' door LeonieAnholts '530993' door LeonieAnholts

Frankrijk

Frankrijk

Wanneer de zon onder.

LeonieAnholts

De kathedraal van Reims, een van de mooiste gotische kathedralen van Frankrijk en een van de hoofdredenen om een citytrip naar Reims te maken. Wanneer de zon onder gaat, staat de kathedraal in het licht.

'530677' door LeonieAnholts '530677' door LeonieAnholts

Groot-BrittanniëLonden

Groot-BrittanniëLonden

Bright lights, city..

LeonieAnholts

De Millennium Footbridge, Londen. Een van de populaire plekken van Londen die de Bankside met de City verbind. Je vindt er veel toeristen waaronder veel lachende, spelende kinderen.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

EDITIE 114 | De mooiste autoroutes ter wereld

28-10-2022 Columbus Travel editie 114 is nu verkrijgbaar! Deze editie staat in het teken van de mooiste autoroutes ter wereld. Ontdek inspirerende roadtrips weg van de massa, van Canada tot IJsland en Australië tot Frankrijk. Wil je weten wanneer je in 2023 het beste met de auto kunt vertrekken naar je vakantiebestemming? In onze verkeersdruktekalender vind je de zwarte zaterdagen en andere drukke dagen. Bestel de editie hier >

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

WEEK 47 | COMMUNITY-TOPPERS


Vissers op het Inle meer. Foto: Antwan
Topfoto & -tip: Vissers op het Inle meer door Antwan
Communitylid van de week: MaJata

Onze wedstrijden

DOE MEE MET DE LAATSTE COMMUNITY-FOTOWEDSTRIJD

Voordat we de stekker uit de community trekken, organiseren we een speciale, allerlaatste community-fotowedstrijd: De Grootste Hits aller Tijden! Hiervoor kun je je mooiste foto's uit de community van de afgelopen 15 jaar nomineren. Met je mooiste foto maak je kans op een Nikon Z fc-systeemcamera + 16-50mm VR-lens t.w.v. €1.099! Deze communityleden zijn je al voorgegaan. Zo doe jij ook mee >