Jan10e

'1141719' door Jan10e '1141719' door Jan10e

ItaliëPuglia

ItaliëPuglia

Dichte deur

Jan10e

Gesloten boeken, dichte deuren, versperde wegen... Een website niet langer online. Aan alle reisreportercontacten: Het allerbeste iedereen en wellicht tot ziens via andere wegen. Er gaan vast weer vele deuren open! Iedereen ontzettend bedankt voor de vele uren plezier op deze site.

'1140609' door Jan10e '1140609' door Jan10e

SpanjeEl Hierro

SpanjeEl Hierro

Kerk op hoogte

Jan10e

Na een dag over het eiland El Hierro te hebben gereden hebben we een tot slot een overview over La Frontera en kijken we naar het kerkje Campanario de Joapira op de top van een heuvel waar we nog heleboel bochten later ´omheen´ moeten rijden. De steile bergen zijn een mooie achtergrond.

'1140549' door Jan10e '1140549' door Jan10e

SpanjeTenerife

SpanjeTenerife

Roque de Garcia

Jan10e

In het Parque Nacional El Teide kun je bij Roque de Garcia omhoog klimmen en genieten van een geweldig uitzicht. Voor dit park op Tenerife moet je echt wel een dag uittrekken. Veel uitkijkpunten. Veel wandelgelegenheden.

'1140361' door Jan10e '1140361' door Jan10e

SpanjeTenerife

SpanjeTenerife

Roque de Garcia

Jan10e

In het Nationale Park Pico del Teide kun je je wel een dagje vermaken ook al draait de kabelbaan niet. In ons geval vanwege te harde wind. Hier bij de Roque de Garcia kun je wandelen, klimmen en klauteren. Niet alleen de rotsformaties zijn mooi, maar eenmaal wat hoger geklommen heb je de prachtigste vergezichten

'1139826' door Jan10e '1139826' door Jan10e

NederlandFlevoland

NederlandFlevoland

Steltloper in 't...av

Jan10e

Voor de 2e keer met eigen boot naar Markerwadden. Zijn goed op tijd want er is nog voldoende plek in de haven. Spenderen een relaxte middag aan het stille strand en nemen een duik in het Markermeer. (Nou ja duik.... je moet eerst meters lopen voordat het diep genoeg wordt.) Pas na het eten (er is geen restaurant en wat er is sluit om 17.00 uur-dus selfsupporting zijn) als het wat is afgekoeld gaan we op pad. Ontelbare vogels vliegen over ons heen en we horen overal geluiden uit het riet komen. Net voordat het donker wordt zijn we terug bij de Steltloper die staat te pronken in het mooie avondlicht

'1138353' door Jan10e '1138353' door Jan10e

NederlandRotterdam

NederlandRotterdam

Panorama vanaf Het...

Jan10e

Vanaf het Depot op het Museumplein in Rotterdam heb je een wijds uitzicht over de stad. Het gebouw is uniek van vorm en met de spiegels aan de buitenkant. Geen museum, maar museumkaart is geldig en je kunt rondleiding regelen na binnenkomst.

'1138208' door Jan10e '1138208' door Jan10e

BotswanaCentral Kalahari Game Reserve

BotswanaCentral Kalahari Game Reserve

Leeuwenfamilie

Jan10e

Tijdens het verblijf in Deception Valley Lodge hebben we diverse keren een ontmoeting met een groep leeuwen. Zo leuk ook de kleintjes. Opvallend is toch wel dat de jonge leeuwtjes behoorlijk dicht in de buurt van mams blijven. Waar zij gaat, komen zij erachter aan gehobbeld. Al of niet over elkaar buitelend. Waar nu is het even pauze...

'1138173' door Jan10e '1138173' door Jan10e

NederlandOverveen

NederlandOverveen

Wethouder van...Geluk

Jan10e

Een klein recreatiegebied om te wandelen (honden mogen er los) is het Wethouder van gelukpark. Tot op heden is het nog gratis parkeren. Het ligt aan de N200 richting Bloemendaal aan Zee. Het park is deels een duingebied, bebost met naaldbomen. Ook ligt er een restant van een betonnen tankwal. Prachtig meertjes om omheen te wandelen. Hier en daar een bankje. Ik kom er zo af en toe. In januari werd het al vroeg donker en maakte ik het invallen van de avond mee. Vond het mooie kleuren en silhouet. Voor culinaire liefhebbers: Sterrenrestaurant de Bokkedoorns ligt hier ook.

'1138172' door Jan10e '1138172' door Jan10e

NederlandDe Veluwe

NederlandDe Veluwe

'Vensters op het...Ve

Jan10e

Langs de provinciale weg tussen Ede en Arnhem kom je langs de Ginkelse heide. Daar staat een schaapskooi en er is parkeerplaats. Goed punt om te gaan wandelen of te fietsen over de hei. Maar ik ben er gestopt omdat ik dit mooie monument/kunstwerk zag staan. Het Airborne Landmark van kunstenares Karin Colen symboliseert de dropping van ongeveer 1900 parachutisten en hun containers op 18 sept. 1944. Het zes meter hoge stalen monument werd door een ruime meerderheid van 5000 stemmers gekozen na nominatie door gemeente Ede van drie ontwerpen uit zeventien voorstellen. Op maandag 18 september 1944 werden omstreeks 15.00 uur vanuit 121 Dakota’s ruim 1900 parachutisten en zo'n 400 containers op de zogenoemde Dropzone Y bij Ede neergelaten. Het kunstwerk laat de parachutisten zien die in de vuurlinie naar beneden komen. Op de panelen die deel uitmaken van het monument zijn verhalen te lezen van ooggetuigen van de droppings.

'1138159' door Jan10e '1138159' door Jan10e

Zuid-AfrikaAddo NP

Zuid-AfrikaAddo NP

Zebra in Addo

Jan10e

Deze keer in Addo hebben we een aantal keer een groep zebra's geobserveerd. Er gebeurde weinig. Beetje grazen. Beetje rondstappen. En met de staart zwaaien.

'1138158' door Jan10e '1138158' door Jan10e

LesothoSani pass

LesothoSani pass

Zangers Sani pass

Jan10e

Na de uitleg over het Basotho volk in een traditionele hut boven op de Sani Pass werden we uitgenodigd bij de church at the Sani Top Church. Daar stonden 3 mannen klaar om voor ons een lied te zingen. Hier heb ik er twee op de foto. Wat er werd gezongen, geen idee. In elk geval hebben ze weer een zakcentje verdiend. De kerk is het middelpunt van de mensen die in dit hoge dorp wonen indien nodig een maaltijd kunnen halen, kleuterschool, naailesprogramma, schapen en geiten fokken. De gids die ons uitleg gaf woont en werkt inmiddels 10 jaar als leraar op de school hier en is de kartrekker van de projecten om de kinderen vooruit te helpen.

'1138127' door Jan10e '1138127' door Jan10e

ItaliëPuglia

ItaliëPuglia

Polignano a Mare

Jan10e

Bij de vorige panoramafoto van dit plaatsje stonden we op het balkon aan de overkant van dit kiezelstrand. Nu vanonder de boogbrug die daarop te zien is is deze foto genomen. Je ziet dat het een beschutte baai is. In het hoogseizoen is het ´strand´ vol met badgasten En hoe steil de kustlijn is en je vraagt je af hoe ze de woningen in vroeger dagen op deze rotsen hebben kunnen bouwen. Balkons worden in elk geval door ´bergbeklimmers´ gerepareerd of vervangen zo zag ik. In de kliffen onder de stad ook grotten waarvan een bekende de Grotta Palazzese, waar een hotel-restaurant in gevestigd is.

'1138075' door Jan10e '1138075' door Jan10e

NederlandNoord-Holland

NederlandNoord-Holland

Silhouet Hoofdtoren..

Jan10e

We liggen met de boot in de vluchthaven van Hoorn. Het is de eerste keer dat we voor deze haven kiezen als we met de boot in Hoorn zijn. Hadden we veel eerder moeten doen! Erg leuk om daar te liggen, omgeven door groen en uitstekende faciliteiten. We blijven dan ook 2 dagen in de stad. Vanaf het terras bij het havenrestaurant heb je heel mooi zicht op de Hoofdtoren van Hoorn. En met ondergaande zon is het helemaal sfeervol. Voor degenen die de stad Hoorn nog niet kennen: Het is echt een bezoek waard. Hoorn ligt aan het water en was zeer welvarend tijdens de Gouden Eeuw. De stad lag op de perfecte locatie voor de handelsroutes van de Vereenigde Oost-Indische Compagnie en bloeide op tijdens de 17e eeuw. Tegenwoordig leven de rijkdom en invloed van Hoorn voort in monumentale gebouwen, grootse architectuur en musea vol historische schatten. De pakhuizen, havens en voorname huizen, werkelijk álles ademt de welvaart van de zeventiende en achttiende eeuw uit. Wie door de Hoornse binnenstad loopt, ziet dat er van elke drie panden er gemiddeld twee van historische waarde zijn. Niet zo verwonderlijk als je nagaat dat Hoorn meer van 350 rijksmonumenten heeft en meer dan 200 gemeentelijke monumenten. Daarnaast het centrum met scala aan winkels, museum en heel veel horeca. De zaterdagmarkt is heel gezellig en neem dan een 12 uurtje op het terrasje van één van de restaurants. Je vind veel info en tips op: https://www.ikhouvanhoorn.nl

'1138054' door Jan10e '1138054' door Jan10e

NederlandNoord-Holland

NederlandNoord-Holland

Paars Vogelmeer

Jan10e

Vorig jaar juli kreeg ik de tip van de buren dat er bij het Vogelmeer in het NP Zuid Kennemerland heel veel kattenstaarten zouden staan. Nou had ik dat nog niet eerder gezien. En het is ook niet elk jaar. Want ik kom daar toch al dik 25 jaar. Of ben ik zomers altijd elders? Dat is ook heel goed mogelijk. Afijn. Op de fiets gesprongen. En ja hoor: een prachtig gezicht. Bonus zijn de Schotse hooglanders die toevallig op het moment dat ik er ben verkoeling zoeken in en nabij het Vogelmeer. Maar die serie foto's gaat nog volgen. Het Vogelmeer ligt aan de fietsroute vanaf het Bezoekerscentrum De Kennemerduinen naar Bloemendaal aan Zee/ Parnassia

'1138006' door Jan10e '1138006' door Jan10e

NederlandRotterdam

NederlandRotterdam

Historisch Delfshaven

Jan10e

Historisch Delfshaven Deze pittoreske jachthaven is een van de weinige stukjes oude stad die het bombardement op Rotterdam in 1940 doorstaan hebben. Het heeft een markante geschiedenis als de plek vanwaar de Pilgrim Fathers naar Amerika vertrokken én als geboorteplaats van Piet Hein. Vroeger verdiende men in Delfshaven de kost met de haringvisserij en het distilleren van jenever. Nu vind je in de historische grachtenpandjes gezellige antiek- en snuisterijenwinkels, kunstenaarsateliers, jenevercafé’s, bierbrouwers, no-nonsens-eethuisjes en het Dutch Pinball Museum. Historisch Delfshaven heeft zijn authentieke looks altijd weten te behouden, met de ouderwetse korenmolen De Destilleerketel als belangrijk herkenningspunt. (bron RotterdamInfo) Een dagje struinen door Delfshaven en omliggende buurten tot aan de Euromast aan toe.... Gewoon eens doen.

'1137990' door Jan10e '1137990' door Jan10e

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Toren Zutphen

Jan10e

Vanaf de Martinetsingel heb je dit zicht op de stad Zutphen. Er zijn wel 10 torens in de stad. In allerlei soorten en maten. Kruidtoren, muurtorens, traptorens en kerktorens. De Walburgiskerk is de oudste kerk van Zutphen en heeft daarmee ook de oudste toren van de stad! Een landmark in de stad, bekroond met een gouden bol en een gouden haan. Brand heeft in de loop der eeuwen de toren steeds verwoest. In 1946 door een onoplettende loodgieter. ´De Peperbus´ is in 1970 er pas weer opgezet. (info van historische vereniging Zutphen) Vergeet niet om ook echt een ommetje om Zutphen heen te wandelen, want juist dan heeft deze Hanzestad veel moois in petto.

'1137959' door Jan10e '1137959' door Jan10e

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Morgenstond

Jan10e

Vanuit het Olifantsrestcamp in het Krugerpark beginnen we al vroeg met de ochtenddrive. Zo vroeg dat we het moment van morgenstond heeft goud in de mond meemaken bij een uitzichtpunt over de Olifantsrivier. Da´s nog eens een mooi begin van de safari dag. In 2018 verbleven we 5 volle dagen in het centrale deel van Kruger. (het is niet de eerste keer) Bij Pholaborwa er in en bij Hazyview er uit. 2x 2nachten in een kamp. Olifantsrestcamp dus en in Satara. Keuze uit vele loops dus zeker niet het gevoel dat we iets gemist zouden hebben. Individueel op safari met eigen auto is toch altijd kwestie van geluk hebben en ogen goed open houden.

'1137936' door Jan10e '1137936' door Jan10e

Zuid-Afrikatulbagh

Zuid-Afrikatulbagh

Knobbelmeerkoet

Jan10e

In Tulbagh logeer ik in het Reflection Guest Farm (aanrader). Een leuk huisje met uitzicht op meertje en de bergen. Reflections komt van de reflectie van de omliggende bergen in het meertje op de Farm. Leuk om er in de ochtend omheen te wandelen. Deze knobbelmeerkoet zwom op z'n dooie akkertje zijn rondjes... Ik had nog niet eerder een meerkoet met 2 rode knobbeltjes gezien. Wiki zegt het volgende over deze meerkoet: In de broedtijd heeft de vogel twee kleine donkerrode knobbels boven de witte voorhoofdsvlek. Deze knobbels verdwijnen na de broedtijd.

'1137910' door Jan10e '1137910' door Jan10e

LesothoSani pass

LesothoSani pass

Takkenverzamelaar

Jan10e

Op de terugweg van de Highest pub of Africa op de top van de Sanipass ben ik aan de andere kant van de jeep gaan zitten. En heb zo steeds zicht op de haarspeldbochten naar beneden. Ik zag een klein figuurtje door mijn raampje (had ik open staan) in beeld komen. Kon nog niet precies zien wat. Maar bij de volgende bocht zag ik dat het een oude man was die takken droeg. En nog een haarspeldbocht verder kon ik bij het passeren een paar foto's van hem schieten. Zoveel bomen om takken te verzamelen staan er niet op deze hoogte. Dus hij moet van km's lager zijn gekomen. Wat een wandeling! Ik had de foto eerst uitgesneden, maar ik plaats toch het origineel omdat naar mijn mening zijn lengte (hij is net 1,60, schat ik) beter uitkomt. Bovendien is ook het 'wegdek' en weer de volgende haarspeldbocht in beeld. Ik nog vele hobbelige km's naar het dal te gaan. De Takkenverzamelaar nog een stuk naar de top.

'1137884' door Jan10e '1137884' door Jan10e

NamibiëKolmanskop

NamibiëKolmanskop

Houtskelet in...Kolma

Jan10e

Kolmanskop, Spookstad Het zand zit overal en nergens, maar diamanten ho maar. De schaduwen en lichtval in de verlaten en vervallen gebouwen maakt het erg interessant om er rond te struinen. Deze foto is uit 2008, dus denk dat er nu helemaal niks meer van over is.

'1137882' door Jan10e '1137882' door Jan10e

VietnamDa Nang

VietnamDa Nang

Rots in de haven

Jan10e

Het is 1999 en we zijn met openbaar vervoer op trektocht van Ho Chi Minh naar Hanoi en maken zoveel mogelijk stops langs de kust waar de bus langskomt. En ter plaatse gingen we dan op de fiets de omgeving verkennen. Het was toen zo: je kocht een buskaartje naar Hoi An en mocht dan steeds ergens uitstappen en overnachten en binnen 24 uur of 48 uur weer verder reizen. Het binnenland kon alleen met een vergunning, maar als deze busmaatschappij via het binnenland reed was dat geen probleem. Dus o.a. Dalat hebben we ook aangedaan. Vanuit Danang gaan we op de fiets naar de Po Nagor Chom Towers. En tijdens de fietstocht passeren we een brug waarbij we uitzicht hebben over de haven met vrijwel allemaal blauwe boten.

'1137838' door Jan10e '1137838' door Jan10e

NederlandLisse

NederlandLisse

In vuur en vlam

Jan10e

Ook ik ben één van de 1,1 miljoen bezoekers aan Keukenhof dit jaar. t Was al meer dan een decennium geleden dat ik er eens was. Genoeglijk uitje met een dame die ik 3 jaar terug een bezoek aan Keukenhof beloofd had. Eindelijk kon het nu. Deze tulpen staan in vuur en vlam. Keukenhof is een heel mooi wandelpark. En als je er toch in de buurt bent, dan is er ook het het Kasteel Lisse met mooi wandelbos en het LAM museum.

'1137825' door Jan10e '1137825' door Jan10e

Zuid-AfrikaLimpopo

Zuid-AfrikaLimpopo

Afscheid Entabeni

Jan10e

Voor als je een bestemming zoekt in Limpopo. We hebben twee nachten in het Entabeni Safari Conservancy geslapen. Landschappelijk en qua sfeer is het toch wel weer een aanrader. Keuze uit luxe en super de luxe acco maar wij kozen voor de ´goedkopere´ tentaccommodatie in het Wild Side Lodge en is ook al van alle gemakken voorzien. Het is full board en de ochtend en na- middagdrive zijn ook inbegrepen. (zelf rondrijden niet toegestaan, behalve om bij de acco's te komen) In het laatste kwartier voordat we het park verlaten, komt er deze jacobsladder uit de wolken. Een mooi afscheid van een geweldig verblijf.

'1136961' door Jan10e '1136961' door Jan10e

NederlandHaarlem

NederlandHaarlem

Sneeuw in...Provenier

Jan10e

Op de plaats van dit hof stond oorspronkelijk het in 1414 gestichte St. Michielsklooster. Een jaar na de grote stadsbrand van 1567 nam het Jorisgilde hier zijn intrek en werd het in gebruik genomen als stadsdoelen. Van vredig vrouwenklooster veranderde het daardoor in een oefen terrein voor schutters. De Renaissance gevel is één van de aardige monumenten van Haarlem. In 1681 maakte de doelen plaats voor een ‘Herenlogement’. In 1707 werd het gebouw als proveniershuis ingericht. In het hoofdgebouw zitten nu een winkel en het ‘hofje zonder zorgen’, een leuke horeca gelegenheid. Het hoofdgebouw heeft zijn oorspronkelijke functie als woonplaats voor bejaarden verloren, het hofje erachter staat er nog in volle glorie maar niet alleen meer voor alleenstaande bejaarden. Het Proveniershof is het grootste hof van Haarlem. In 2021 bedekt in sneeuw. En nu het voorjaar even voorbij is dacht ik dat sneeuwfoto's wel weer even kunnen.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier