Tongariro NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Mount Ngauruhoe aka Mount Doom

Tongariro NP,
Nieuw-Zeeland


De Tongariro Alpine Crossing is een wandeling in het Tongariro National Park in Nieuw-Zeeland. De hike wordt gezien als een van de spectaculairste wandelingen op het Noordereiland en loopt over vulkanisch terrein, welk ontstaan is door uitbarstingen van de Mount Ngarahoe en de Mount Tongariro.

Tot aan 2007 werd de wandeling simpelweg de Tongariro Crossing genoemd, maar het werd veranderd naar Tongariro Alpine Crossing, om aan te geven dat het een echte 'hike' betreft en niet gewoon een lange 'walk'. Het is een dagtocht van +20km en eerlijk is eerlijk: ik heb afgezien, maar het was de moeite waard.

De tocht voert je door het hart van het ruige Tongariro National Park en haar schoonheid zal je verbazen: van turquoise gekleurde zwavelmeren en rokende kraters tot een prachtig oerbos.

Na het tweede deel van de klim, dus na het trotseren van de 'Devil's Staircase' (need I say more??), kom je aan de voet van Mount Ngarahoe (=de vulkaan op deze foto), ook wel bekend als Mount Doom in Lord of the Rings.

Ik schreef er tevens een blog over: https://www.columbusmagazine.nl/oceanie/nieuw-zeeland/reisreporter/blogs/9444