Nieuw-Zeeland image

Nieuw-Zeeland


Reviews

Nieuw-Zeeland
Oceanië
Vellah

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

* Welk cijfer geef je deze bestemming?
* Welke Columbus Factor geef je deze bestemming?
hoe bijzonder is deze plek en hoe ver ga je buiten de gebaande paden?
1. Platgelopen door massa's toeristen
2. Veel toeristen, maar nog te doen
3. Gebaand pad, maar toch rustig
4. Bestemming buiten de gebaande paden
5. Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
Wanneer was je hier?
Je review moet minstens 150 en mag maximaal 1500 karakters bevatten. Momenteel zijn het 0 karakters.
Nog een pluspunt
Nog een minpunt
8
Nieuw-Zeeland Wanaka
Kburgers1 was hier 01 Feb 2020
Wanaka ligt in de Southern Alps op het zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Het staat in tegenstelling tot het drukke actieve Queenstown bekend om de rustige en relaxte sfeer die er hangt. Wanaka ligt aan het prachtige Lake Wanaka. In het helder blauwe water vind je hier de beroemde Wanaka Tree, een must voor iedere fotograaf. Rondom het dorp vind je uiteenlopende wandelpaden naar prachtige uitkijkpunten over de bergen en de nabij gelegen meren. Wij vonden de relatief makkelijke Mt Iron Track (4,5 km 1,5 uur round) leuk om te lopen. Houd je van een pittige lange wandeling neem dan de Roys Peak Track (16km, 5-6 uur round). Aan het eind van de dag kan je dan tot rust komen bij een van de gezellige restaurantjes in het dorp. Een aanrader vonden wij cafe Kai Whakapai, tevens topchoise cafe volgens Lonely planet, waar je ook heerlijk kan ontbijten. Wie van wijn houdt moet de gratis wijnproeverij bij Ripon online boeken. Je maakt dan kennis met de heerlijke wijnen van Ripon die in Wanaka gemaakt zijn. Vanaf de wijngaard heb je prachtig uitzicht over Lake Wanaka. Een leuke belevenis in dit schitterend gelegen dorp. Voor ons was dit de ideale plek om te verblijven in Nieuw-Zeeland.
Stad
  • Lake Wanaka
Review geplaatst op 2020-09-07
7
Nieuw-Zeeland Rotorua
Kburgers1 was hier 01 Feb 2020
De geur van rotten eieren komt je tegemoet zodra je het dorp in rijdt. Zwavel ontsnapt door de putten in de straten. Neus dichtknijpen en doorgaan. Je geothermische avontuur in Nieuw-Zeeland is zojuist begonnen. In Rotorua vindt je meerdere geothermische gebieden. Uiteenlopen met warmwaterbronnen en geisers. Wij bezochten Wai-o-tapu thermal wonderland, vanwege de felle kleuren in de (champagne)pools. Na genoten te hebben van dit natuurverschijnsel kan je een bezoek brengen een van de Maori Villages om meer te weten te komen over de Maori's. Wij vonden dit prijzig dus zijn gratis een duikje gaan nemen in Kerosene Creek, +40 graden waterstroom. Neem wel oude kleding mee want je stinkt als je eruit komt. Wij zijn ook een wandeling gaan maken tussen de grootste bomen ter wereld, de Redwoods. Oorspronkelijk uit Californië USA. Een mooie wandeling. En voor wie het leuk vind kan je ook een tree-walk doen door de bomen heen, overdag en verlicht in de avond. Voor wie van midgetgolf houdt, ga dan midgetgolven tussen de vlaamse reuzen (konijnen) in Rotorua. Of zoek nog meer de adrenaline kick op en ga raften of ziplinen. Kortom er is genoeg te doen in dit stinkende maar ook bijzonder plaatsje Rotorua. Let wel op. Alles in Rotorua kost entree geld. Wij maakten dan ook keuzes wat wij hier wel en niet betaald wilden doen.
Stad
  • Veel activiteiten om te doen
  • Maori cultuur en villages
  • Te Puia
  • Wai-o-Tapu Thermal Wonderland
  • Kerosene Creek
  • Redwood tree park
  • Geothermisch gebied
  • De geur ;)
Review geplaatst op 2020-09-08
9
Nieuw-Zeeland Fiordland
Myrthe Levels was hier 04 May 2019
Een bezoek aan het Fiordland National Park in Nieuw-Zeeland betekent meestal een bezoek aan Milford Sound. Maar er is nog een andere optie, Doubtful Sound. Met een diepte van 421 meter is dit het diepste fjord van het nationale park. Doubtful Sound bezoeken is echter iets minder makkelijk. Er is namelijk geen directe weg naartoe. En juist dat wekte onze interesse. Want, een plek bezoeken waar je niet zomaar kunt komen, betekent over het algemeen minder andere toeristen. En dat heeft eigenlijk altijd onze voorkeur. Dus was een overnight cruise in Doubtful Sound snel geboekt! Vanuit Manapouri maak je eerst een boottocht over Lake Manapouri. Dit is overigens ook al een schitterende tocht met mooie uitzichten. Daarna vervolgt de reis per bus over Nieuw-Zeelands meest afgelegen bergpas (Wilmot Pass), naar het begin van Doubtful Sound. Hier ga je aan boord van de Fjordland Navigator. Een boot met plek voor 70 gasten. En naar ik begreep de enige boot die een vergunning heeft om in Doubtful Sound een dergelijk (overnight) tour uit te voeren. De boot vaart naar het uiteinde van het fjord om later op de dag ergens in het Fjord voor anker te gaan. Daar heb je de mogelijkheid om het gebied per kajak te verkennen. 's Avonds kun je genieten van de zonsondergang. De volgende ochtend wordt je weer wakker op deze schitterende plek, en wordt de reis terug weer ingezet.
Regio
  • schitterende uitzichten
  • wildlife spotten (o.a. zeeleeuwen, pinguïns)
  • van de gebaande paden
  • je moet ver van tevoren boeken
  • niet goedkoop
Review geplaatst op 2021-11-24
7
Nieuw-Zeeland Waimangu-volcanic-valley
LBouwhuis was hier 28 Feb 2019
Roadtrippen door Nieuw- Zeeland! Éen groot avontuur! Van te voren de route globaal bepaald, maar per dag bekeken we waar we heen gingen. Vandaag hadden we nog niet veel op de planning staan. Ik had mijn reisboekje bij de hand met álle informatie die we maar nodig hadden voor Nieuw- Zeeland. Zo stond ook dit park beschreven als highlight die de moeite waard was. En dat was ook zeker zo! Wel wat toeristisch, er is een grote parkeerplaats en bij de ingang is een restaurant en receptie, wat ook het startpunt is van je wandeling. Je kon kiezen tussen een wandeling (ongeveer een uur), boottocht of combi hiervan. Wij hebben gekozen voor alleen de wandeling en waren ongeveer 20 euro kwijt. Hierbij konden we dan wel met de bus teruggebracht worden of kon je onderweg op een bus stappen. Het was een prachtig park om doorheen te lopen. We kregen een kaart mee met plattegrond, waar ook alle highlights per plek aangegeven waren. We liepen langs kraters, meren, geisers, hotsprings, en overal was nog geothermische activiteit waar te nemen. Te zien aan de stoomwolken die de lucht ingeblazen werden. Erg indrukwekkend om te zien, vooral om te weten dat daar járen geleden (1886)een vulkaan tot uitbarsting is geweest en dit hele park zich daardoor zo gevormd heeft. Mocht je in de buurt zijn, neem een kijkje! Het is er echt heel mooi!
Activiteit Wandelroute Highlight
  • Indrukwekkend
Review geplaatst op 2019-05-28
9
Nieuw-Zeeland Kaikoura
Myrthe Levels was hier 09 May 2018
Kaikoura, een stadje aan de oostkust van het zuidereiland. Ongeveer 2,5u rijden ten noorden van Christchurch. Met amper 4.000 inwoners is het eerder een uit de kluiten gewassen dorp. Maar laat je niet misleiden door de kleine omvang. Er is genoeg te doen om je te vermaken. De ligging van Kaikoura is prachtig met een schitterende baai en besneeuwde bergtoppen van de Kaikoura Ranges op de achtergrond. Een goede optie om al dat moois te bewonderen is de Kaikoura Peninsula Walkway. Een wandeling langs de kust met mooie uitzichten. Sta er niet van te kijken als er opeens een zeerob of zeehond op je pad ligt. Ook voor dierenliefhebbers is het dus dé plek in Nieuw-Zeeland om verschillende dieren te spotten. Niet alleen zeehonden en zeerobben. Door een combinatie van factoren vind je er veel verschillende soorten. Denk aan meerdere soorten walvissen, dolfijnen, orka's en zeevogels. Er worden verschillende tours aangeboden om de dieren ter zee of in de lucht te bewonderen. Wij kozen voor de lucht optie en hebben vanuit een klein vliegtuigje van bovenaf gigantische potvissen bewonderd. Een schitterend gezicht en eens iets anders dan de walvistours met een boot. Geniet 's avonds in één van de restaurants van een maaltijd met rivierkreeft. De naam Kaikoura betekent namelijk in de Maori-taal 'een maaltje rivierkreeft' (kai = eten en koura = rivierkreeft). Niet goedkoop, maar vers gevangen en oh zo lekker. De dag sluit je af met de mooiste zonsondergangen van Nieuw-Zeeland.
Stad
  • Mooie wandeling langs de kust te maken
  • Prachtige ligging die zorgt voor zonsopkomsten en -ondergangen
  • Veel en gevarieerd wildlife
  • Er is maar 1 route ernaartoe. Als die dicht is kun je er niet komen. Dat was ooit lang het geval agv aardbevingschade
  • De tours kunnen prijzig zijn
  • De kreeft is niet goedkoop (maar wel lekker!)
Review geplaatst op 2022-03-09
8
Nieuw-Zeeland Martinborough
Ikaro was hier 15 Mar 2018
Dit plaatsje ligt midden in een van de grootste wijn regios van Nieuw Zeeland. Voor de grootte van de plaats is er aardig veel toerisme, maar het zijn wel vooral Nieuw Zeelanders. Je kan een soort 'wijn fiets' huren waarmee je een aantal wijngaarden kan af gaan om te proeven, rond te kijken en verhalen van de lokale bevolking kan aanhoren.
Stad
  • Mooi plaatsje
  • Veel te doen
  • Erg klein
Review geplaatst op 2018-03-15
8
Nieuw-Zeeland
Machella was hier 30 Sep 2017
Rotorua is een leuke bijzondere plaats. Je vind hier veel terug van de Maori's. Je kan hier ook een hoop tours boeken maar zijn erg prijzig. Leuk om gewoon lokale mensen aan te spreken en een praatje te maken over de geschiedenis. De stad ruikt naar Zwavel omdat er door de stad veel natuurlijke hot springs zijn. Neem een kijkje in het gratis park: Kuirau Park, hier is ook een gratis voetenbad. Redwoods heeft grote mooie bomen en hier kan je leuk mountainbikes en klimmen in bomen.
Land
  • rustig
  • veel maori's
  • hot pools
  • cultuur
  • zwavelgeur
Review geplaatst op 2017-11-02
9
Nieuw-Zeeland Noord Centraal Eiland
Myrthe Levels was hier 21 Apr 2017
In 2017 reisden wij voor 5 weken af naar Nieuw-Zeeland. Vanwege het weer wilden we het graag op het Zuidereiland starten, maar onze vlucht heen en terug liep via Auckland. Omdat een extra vliegreis wilden vermijden, gingen we op zoek naar alternatieven. Die zoektocht bracht ons bij de Northern Explorer, een trein voor lange afstanden tussen Auckland en Wellington op het Noordereiland. De Northern Explorer maakt een treinreis van maar liefst 680 kilometer door het gehele binnenland van het Noordereiland. De trein rijdt over de historische 'North Island Main Trunk' spoorlijn (NIMT), die in 1885 werd aangelegd en werd voltooid in 1908, met indrukwekkende technische hoogstandjes als het Raurimu Spiraal, de Turangarere Horseshoe en het Makatote Viaduct. De hele treinreis duurt zo’n 11 uur, dus je moet wel bereid zijn om er een dag aan op te offeren. Je kunt deze optie ook gebruiken om bepaalde bezienswaardigheden onderweg te bezoeken. Zo stopt de trein ook in Tongariro NP. Bij het instappen check je je bagage in, die staat in een aparte wagon. Via een koptelefoon kun je informatie krijgen over de plekken waar de trein langskomt. De ramen van de trein zijn extra groot zodat je van de vele uitzichten kunt genieten. Maar wat misschien nog wel leuker is, is het panoramadek. De laatste coupe van de trein heeft geen zitplekken maar is een soort open coupe (zonder ramen). De volgende dag konden we onze reis voortzetten door met de veerboot de oversteek te maken naar het Zuidereiland.
Regio
  • mogelijkheden om onderweg te stoppen / route in delen te doen
  • je kunt met deze optie vliegen vermijden
  • audio informatie beschikbaar met leuke info over de plekken
  • schitterende uitzichten, ook te bekijken vanaf panoramadek
  • je moet er de tijd voor hebben, duurt zo'n 11 uur
Review geplaatst op 2021-12-27
9
Nieuw-Zeeland
PatrickPereira was hier 28 Feb 2017
Tijdens de maand maart verdween ik een hele maand - weg van werk en stress... ik spendeerde een maand in Nieuw Zeeland en dat was een schot in de roos. Ik was uitgenodigd op een huwelijksfeest van een vriend en uiteindelijk heb ik een week meegeholpen om het te organiseren. Ongelooflijk hoe je op die manier in contact komt met de super vriendelijke lokale bevolking. Daarna huurde ik een motor en reed € 3500 kilometer rond op het zuideiland en het noordeiland. Ik kampeerde op de White Horse camping ground onder Mount Cook en ging pinguins spotten in Oamaru. Ik kan het iedereen aanraden. Indien je niet met de motor wilt is het huren van een campervan een ideale oplossing. Een tip: Jackon Bay en het meest afgelegen kreeftenrestaurant (container) van de wereld. Het was zo leuk dat ik de helft van mijn boek 'Hoofdpijn & Schone Sokken' hierover geschreven heb.
Land
  • super vriendelijke bevolking
  • prachtige natuur
  • vulkanen en bergen
  • pinguins & andere zeediern
  • gemakkelijke communicatie: Engels overal
  • fish & chips overal
  • het is VER vliegen
  • aardbevingen
Review geplaatst op 2017-11-13
10
Nieuw-Zeeland Mount Cook
PatrickPereira was hier 28 Feb 2017
Mount Cook is overweldigend aanwezig op het zuideiland. Of je nu van het Noorden vanuit Westport komt of vanuit het zuiden via Twizel en Pukaki langs de baan die langs Lake Pukaki omhoog loopt door de vallei je kunt er niet naast kijken. Aoraki/Mount Cook Village is de laatste nedezetting in deze vallei en als je een klein weggetje volgt dat uitloopt in een dirt road dan kom je op de White Horse Camping Ground, net onder de Mueller Gletsjer en Mount Sefton, de berg naast Mount Cook. Jammer genoeg was dit de meest bevolkte plaats waar ik overnacht heb op mijn maand-in-Nieuw-Zeeland-toer. Het was alsof Mount Cook alle camper busjes met toeristen naar hier trok als een machtige magneet. 's Nachts rukte de warme stormwind vanuit het Noorden en de Tasman Sea de elastieken van de haringen van mijn tentje en de volgende morgen was het lachen geblazen toen meerdere mensen een sprintje moesten doen om hun tent in te halen bij het inpakken! Daarna een sterke koffie in de bar van het kleine vliegveldje net voorbij Aoraki/Mt Cook Village met ongelooflijk mooi zicht op de vallei. Slecht geslapen maar toch een onvergetelijke wereld ervaring!
Regio
  • machtig uitzicht
  • overweldigende wandelmogelijkheden
  • Twizel-Aoraki: prachtige 65 km
  • te veel volk heeft hetzelfde idee
  • Chinezen met huurwagens op de weg
Review geplaatst op 2017-11-16
10
Nieuw-Zeeland Tongariro Crossing
Het is dat ik aan minimaal 150 karakters moet voldoen, anders was ik met 8 al klaar geweest... GEWELDIG! Voor iedereen die goed ter been is, is deze wandeling voor 500% een aanrader. En heel belangrijk: laat je niet afschrikken door reizigers die vertellen dat het niet te doen is zonder professionele uitrusting. Wij zijn niet in top conditie en hebben in onze spijkerbroek en op gympen de wandeling gedaan. Er wordt zo'n 8 uur voor gerekend maar binnen deze tijd heb je ruim voldoende tijd om even te pauzeren en te genieten van het prachtige uitzicht. Je hebt daarna wel 3 dagen spierpijn, je lichaam vindt het niet altijd leuk. Maar het is het zó waard en ach, goed excuus om daarna eens lekker in een modderbad in Rotorua te duiken, toch? Ga 'm gewoon bewandelen en geniet van de bergen, sneeuw, turkooizen wateren, geweldige uitzichten etc. Het is gewoon balen als de 19 km voorbij zijn ;-).
Regio
  • Geweldig uitzicht
  • Onvergetelijke ervaring
  • Eenvoudig een shuttle te boeken naar eindpunt
  • Weinig toiletvoorziening
Review geplaatst op 2017-01-15
9
Nieuw-Zeeland
Sluth was hier 30 Jun 2015
Mijn wens was om de geeloogpinguin te zien in de volle natuur. Nou, dat is volledig waar gemaakt door ELM-TOURS in Dunedin. Na een bezoek aan de Albatrossenlokatie met prachtige 8 maanden oude jonge albatrossen in de kolonie, hadden we met kleine groepen, toegang tot de particuliere gebieden op het schiereiland Otago Peninsula. Daar zijn de Nieuw-Zeelandse pelsrobben en zeeleeuwen op zeer korte afstand te bewonderen.Toen om 15.30u ook nog enkele geeloog-pinguïns uit de zee op het strand naar ons toe wandelden en zich uitgebreid lieten fotograferen,kon mijn Nieuw Zeeland reis niet beter eindigen en was ik intens gelukkig! De trip duurde ruim 5 uur met halen en brengen van de accomodatie en er was een Nederlandse vertaling op papier van alle dieren die we bezocht hebben. Kosten € 80,00 pp
Land
  • Schitterend en rustig
  • Je kunt onderweg het busje niet even laten st
Review geplaatst op 2017-02-22
7
Nieuw-Zeeland
Ikarotenbosch was hier 28 Feb 2015
Wellington is een heerlijke stad om te zijn. Er is heel veel te doen, zoals het Te Papa museum, de openbare bibliotheek ( hele lekkere koffie! ), meerdere kunstgalerijen waar je vaak zelfs zonder betaling naar binnen mag, goed eten en er is een hoop leven in de brouwerij. Met mooi helder weer kan je de besneeuwde toppen van de bergen in de vertezien terwijl het water zich fonkelend uitstrekt. Alhoewel het de hoofdstad van Nieuw Zeeland is, voelt het niet groot, je bent er binnen de kortste keren bekend. Je kan wel makkelijk je geld uitgeven. Overnachtingen kunnen duur oplopen en zoals veel plaatsen in Nieuw Zeeland is het leven er niet goedkoop. Het weer in Wellinton laat vaak iets te wensen over, maar op de mooie dagen is het echt een prachtstad, en op de mindere dagen is het nog steeds niet mis.
Land
  • Prachtige omgeving
  • Veel te doen
  • Leuke mensen
  • Winderig
  • Erg heuvelachtig
  • Prijzige overnachtingen
Review geplaatst op 2016-09-07
7
Nieuw-Zeeland
Ikarotenbosch was hier 28 Feb 2015
Je verwacht het niet, je rijdt langs een lange, redelijk rustige weg en opeens doemt daar een lange hangbrug op! Je kan hier de oude mijnen bekijken, prachtige wandelingen maken en lekker aan de rivier hangen. Dit is echt in "The middle of nowhere" maar leuk als je er langs komt. Er zijn best weinig mensen en er is veel te zien.
Land
  • Mooie omgeving
  • Niet heel erg afgelegen
Review geplaatst op 2016-09-07
7
Nieuw-Zeeland Wellington
Ikarotenbosch was hier 28 Feb 2015
Wellington is een heerlijke stad om te zijn. Er is heel veel te doen, zoals het Te Papa museum, de openbare bibliotheek ( hele lekkere koffie! ), meerdere kunstgalerijen waar je vaak zelfs zonder betaling naar binnen mag, goed eten en er is een hoop leven in de brouwerij. Met mooi helder weer kan je de besneeuwde toppen van de bergen in de vertezien terwijl het water zich fonkelend uitstrekt. Alhoewel het de hoofdstad van Nieuw Zeeland is, voelt het niet groot, je bent er binnen de kortste keren bekend. Je kan wel makkelijk je geld uitgeven. Overnachtingen kunnen duur oplopen en zoals veel plaatsen in Nieuw Zeeland is het leven er niet goedkoop. Het weer in Wellinton laat vaak iets te wensen over, maar op de mooie dagen is het echt een prachtstad, en op de mindere dagen is het nog steeds niet mis.
Stad
  • Prachtige omgeving
  • Veel te doen
  • Leuke mensen
  • Winderig
  • Erg heuvelachtig
  • Prijzige overnachtingen
Review geplaatst op 2016-09-07