Tongariro Crossing

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Tongariro Alpine Crossing in de mist

Tongariro Crossing,
Nieuw-Zeeland


Uiteraard loop je de Tongariro Alpine Crossing op het Noordereiland het liefst bij mooi en helder weer, zonder wind. Dan heb je fabelachtige uitzichten en op de top van de 19,5 kilometer trekking over een vulkanische bergkam de ultieme beloning: 3 vulkaanmeertjes in prachtige kleuren blauw en groen. Dat zijn de plaatjes!
Maar het kan anders lopen. Op de dag van de crossing hadden wij mist, motregen en harde wind op de top (waar het meestal hard waait). De gids probeerde ons te ontmoedigen omdat we weinig zouden zien. Ik ging toch, en met mij meerdere wandelaars. Dan maar geen mooie plaatjes, maar een unieke sportieve ervaring. Het weer zou de volgende dag ook niet beter worden, en meer tijd hadden we niet. En het was een unieke ervaring die ik niet had willen missen. De camera in mijn tas gelaten uit bescherming, maar wel wat foto's gemaakt met mijn telefoon.
Dus ik zou zeggen: heb je de conditie en ben je niet bang voor een beetje nattigheid, heb je goede kleding en schoenen, laat je dan niet afschrikken en ga!