Colorado image

Colorado


Reviews

Colorado
Verenigde Staten
Willy

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

* Welk cijfer geef je deze bestemming?
* Welke Columbus Factor geef je deze bestemming?
hoe bijzonder is deze plek en hoe ver ga je buiten de gebaande paden?
1. Platgelopen door massa's toeristen
2. Veel toeristen, maar nog te doen
3. Gebaand pad, maar toch rustig
4. Bestemming buiten de gebaande paden
5. Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
Wanneer was je hier?
Je review moet minstens 150 en mag maximaal 1500 karakters bevatten. Momenteel zijn het 0 karakters.
Nog een pluspunt
Nog een minpunt
10
Verenigde Staten Colorado
Willemien was hier 31 Oct 2019
De Painted Mines Buiten de gebaande paden ligt een ongelooflijk mooi verborgen juweeltje met hoodoos en andere rotsformaties. Het is te vinden nabij het plaatsje Calhan in Colorado, ongeveer een uurtje rijden vanaf Colorado Springs. Met name de prachtige kleuren en vormen van het gesteente (meer dan 9000 jaar oud), door wind- en erosie ontstaan, zijn opvallend van spierwit, geel, vele tinten roze rood en bruinachtige kleuren. Het park ligt midden in de prairie en is ook vanaf de toegangsweg-ingang(en) niet te zien. Er zijn drie ingangen met parkeerplaatsen en deze staan goed aangegeven. Na een half uurtje lopen zie je dit paradijsje in de diepte liggen. Er zijn paden en door de geringe grootte kun je er niet verdwalen. Vooral met het mooie ochtendlicht blijf je fotograferen. Het is klein maar neem de tijd om al het moois (vooral de kleuren en vormen) in je op te nemen. De eerste bewoners gebruikten de kleurrijke klei voor het maken van verf; vandaar de naam Painted Mines. De toegang is gratis. Er is geen horeca, wel een toilet bij de eerste ingang. Zorg voor voldoende water en zonbescherming. Het park is gratis te bezoeken.
Regio
 • buiten de gebaande paden
 • gratis te bezoeken
 • heel rustig, weinig bezoekers
 • schitterende kleurrijke rotsformaties
 • verboden voor honden
 • bijna geen.
Review geplaatst op 2019-11-08
8
Verenigde Staten Colorado
Neretslok was hier 31 May 2014
Denver, de hoofdstad van Colorado, heeft de bezoeker veel te bieden. Het centrum is hypermodern. De Mall, die zo’n beetje loopt van Wynkoop Street in het noorden naar het State Capitol in het zuiden is 1600 meter lang en is DE winkelstraat van Denver. De straat is mooi en voetgangersvriendelijk ingericht. Er zijn veel restaurants, coffeeshops , kantoren en winkels. Er rijden gratis bussen door de hele straat. Halverwege ligt Larimer Square, de oudste kern van Denver met historische gebouwen, pittoreske binnenplaatsen, oude gaslantaarns en vooral restaurants en nachtclubs. Aan het einde van 16th street vind je aan E Colfax Street, op nummer 200, het parlementsgebouw: State Capitol, uit 1908. De koepel is bedekt met een laagje 24 karaats goud. Het Rocky Mountain Arsenal National Wildlife Refuge (6550 Gateway Road, Commerce City, CO 80022) is een klein natuurpark aan de rand van Denver, in het noordoosten bij het vliegveld. Er zijn verschillende trails te lopen, door het grasland, de wetlands en meer bosachtige gedeelten. Het is bijna stil hier. We zien hier geen buffels, maar wel herten, vogels en de prairiehonden, kleine eekhoornachtige diertjes die op de prairie hun natuurlijke leefgebied hebben. Het landschap is een stukje prairielandschap met aan de horizon de half besneeuwde toppen van de Rocky Mountains. In het centrum tenslotte vind je ook het Denver Museum en een schitterend aquarium. Denver is een aangename metropool, dat een langer verblijf verdient.
Regio
 • Geen specifieke toeristenstad
 • Metropool waar veel te zien is
 • Prachtige omgeving (Rocky Mountains)
 • 's Zomers kan het er zeer heet zijn
 • Uitgebreide stad, auto noodzakelijk
Review geplaatst op 2017-06-28
8
Verenigde Staten Colorado
Neretslok was hier 31 May 2014
Amerikanen hebben altijd prachtige namen voor natuurgebieden. Bij Devils playground kun je er van verzekerd zijn dat je in een echt ruig en wild gebied terecht komt, waar niets moois groeit. The Garden of the Gods mag je echter gerust een prachtige, bijna ‘ goddelijke’ plek noemen waar het puur genieten is. Voor ons was het een echte ontdekking en een enorme verrassing. Het park Garden of the Gods ligt in het westen van de stad Colorado Springs. Het is een van de weinige natuurparken die je ook stadspark mag noemen. Aan de voet van de Pines Peak (4300 m) zie je hier smalle hoge rotsformaties, met pieken tot meer dan 100 meter hoog, van een rood gesteente. Ze hebben mooie grillige vormen. Het park is bijzonder fotogeniek en heeft een wonderlijk landschap! Het is een klein park, slechts 13 km2. Er loopt een weg omheen die zeer druk is. Het park is dan ook erg geliefd bij de inwoners van de stad. De rotsen kunnen beklommen worden en er wordt gemountainbiked. Rustig is het hier niet, maar het is absoluut de moeite waard. En misschien is het een goede tip om dit park (in de zomermaanden) ’s avonds te bezoeken, als het nog licht is en als er beduidend minder bezoekers zijn. Het park is gratis en is in de zomermaanden geopend van 05.00 – 23.00 uur. Adres: 1805 North 30 th street, Colorado Springs, CO 80904 http://www.gardenofgods.com/home/index.cfm
Regio
 • Onverwacht mooi en klein park
 • Fotogeniek
 • Gratis
 • Wordt veel door locals bezocht
 • Daardoor soms erg druk
Review geplaatst op 2016-12-22
8
Verenigde Staten Colorado
Neretslok was hier 31 May 2014
In 1881 werd in de toen zojuist gestichte stad Durango in Colorado begonnen met de aanleg van de bijna 80 kilometer lange spoorweg naar Silverton. Nog geen elf maanden later was hij klaar. En dat mag gerust een meesterlijke prestatie genoemd worden. De lijn gaat dwars door ruig berggebied en overbrugt een hoogteverschil van maar liefst 800 meter. Durango ligt op een hoogte van 2000 meter en Silverton (531 inwoners) ligt op 2837 meter hoogte. De reden voor aanleg was destijds de vermeende goud- en zilvervoorraad in de bergen. Langs een spannend traject vol met steile kloven, prachtige uitzichten en de woest stromende Animasrivier kun je de rit maken. Het leukst is de rit vanaf Silverton naar beneden. (Je gaat dan eerst per bus naar Silverton). Je stoomt in drie uur tijd door de adembenemende en woeste San Juan Mountains. Een schitterende en onvergetelijke rit! Het moet gezegd: het is niet goedkoop. Wij hadden de Silver Vista Coupe, 175 dollar (130 euro), maar dan heb je ook fantastische zitplaatsen, en een open raam plus balkon (en koffie…..). Wij hadden het er in ieder geval voor over. We vonden het iedere dollar waard. Dit is zo populair dat je vaak maanden of zelfs een half jaar van te voren moet boeken. Silverton zelf is een typisch westernstadje, met een geasfalteerde hoofdstraat; de andere straten zijn bedekt met grind of kiezels. Historische Durango-Silverton trein (Narrow gauge stoomtrein) Adres: 479 Main Avenue, Durango.
Regio
 • Prachtige bergrit
 • Relaxte activiteit en fotogeniek
 • Nogal veel (Amerikaanse) toeristen
Review geplaatst op 2016-12-22
9
Verenigde Staten Colorado
Neretslok was hier 31 May 2014
Het op twee na kleinste nationale park van de USA is de Black Canyons of the Gunnison, in Midden- Colorado. Het is een ware verrassing voor wie het ontdekt. De Gunnison rivier heeft een van de steilste, donkerste en ruigste canyons in Amerika gevormd door zich twee miljoen jaar lang een weg te banen door de zeer harde rotslagen van de Rocky Mountains. De wanden van de canyon bestaan uit vulkanisch materiaal, overwegend zwart van kleur. De kloof is tot 600 meter diep en is ongeveer 450 meter breed. De canyon lijkt extra donker doordat het zonlicht weinig kans heeft om op de wanden te schijnen. Het is een klein park van 130 km2. Op de US-50, die de Rocky Mountains in Colorado van west naar oost doorsnijdt menem we, op 27 km van Montrose en 105 km van Gunnison, de afslag naar de Co-347. Deze weg klimt over een afstand van ongeveer 6 mijl tot een hoogte van ruim 2500 meter.Boven aangekomen rijden we de North Vista Trail. We stoppen regelmatig en genieten vanaf de uitzichtpunten van de canyon. Op sommige plaatsen dalen we wat af. Je kunt hier prachtige trails lopen. Dit wordt niet door veel toeristen bezocht, het ligt buiten de toeristische paden, een nogal afgelegen wildernis dus. Wij vonden het de moeite waard, en adviseren iedereen die hier in de buurt komt het beslist niet links te laten liggen. Je mist echt iets. Als je doorrijdt naar het oosten, richting Gunnison, volg je een scenic route langs het Blue Mesa Reservoir. Wij hebben hier onze ogen uitgekeken.
Regio
 • rustig, niet zo bekend
 • goede weg er naar toe
 • afgelegen, je moet het weten
Review geplaatst op 2016-09-08