Guadeloupe image

Guadeloupe


Reisgids

Guadeloupe
Noord en Midden Amerika
Columbus Travel

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Ontdek

Hier gaat alles er nog rustig aan toe. De prachtige natuur van Guadeloupe en de langzame sfeer die er hangt verzekeren je van een heerlijke trip. Je hebt heel toeristische gebieden, aar Guadeloupe zit ook nog vol ongebaande paden. De prachtige natuur op het land en onder water schreeuwen erom ontdekt te worden. ook de vulkaan La Souffriere is een bezoekje waard. Je kunt helemaal naar boven klimmen om te genieten van het adembenemende uitzicht. Als je niet zo weg bent van lange wandeltochten neem je gewoon plaats op één van de prachtige stranden. 

Guadeloupe bestaat uit de twee eilanden Basse-Terre en Grand-Terre die door een zoutwaterkanaal van elkaar worden gescheiden, en behoort tot de Franse Antillen. Langs de uitstekende(!) wegen vind je er veel suikerrietvelden en bananenplantages. De inwoners stammen vooral af van Afrikaanse slaven, de oorspronkelijke bevolking vind je hier al niet meer. Van juli tot december kan het er hard regenen en in september passeren er zelfs orkanen. Buiten dat zijn er heerlijke zandstranden, tropische jungle en kun je hier als watersporter goed terecht. De Franse invloeden vind je overal terug op Guadeloupe.

Wat zegt de community

(2)
Bekijk reviews >

Van onze community

Picknick op het strand
Picknick op het strand
Grande-Terre
Gekkofan

Praktisch

 • Er zijn veiligheidsrisico’s voor reizen naar Guadeloupe. Dat heeft te maken met criminaliteit.

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor Guadeloupe:

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van Guadeloupe kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: Oost-Caraïbische Dollar (XCD). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • Februari - Aswoensdag (Christendom)
  Een dag van boetedoening, waarop de gelovigen een kruisje van as op het voorhoofd krijgen getekend. Zo tonen zij berouw voor hun begane zonden. 

  Maart - Mi-Carême (Halfvasten)
  Mi-Carême is een Carnavals-feest tijdens halfvasten. Het valt op de donderdag in het midden van de Veertigdagentijd (de vastentijd tussen Aswoensdag en Pasen), maar in sommige streken wordt het op woensdag gevierd.

  8 mei - Fête de la Victoire
  Herdenking van de wapenstilstand van 1945 (het einde van de Tweede Wereldoorlog).

  27 mei - Afschaffing slavernij
  Op 27 mei 1848 werd in dit Franse departement de slavernij definitief afgeschaft.

  14 juli - Quatorze Juillet (Franse nationale feestdag)
  Op deze feestdag wordt de Franse Revolutie van 1789 herdacht. Alle Fransen zijn dan vrolijk en op zeer veel plaatsen wordt het vuurwerk, le feu d'artifice, ontstoken.

  21 juli - Schoelcher Day
  Saint-Martin (Franse deel), afschaffing slavernij.

  15 augustus - Maria Tenhemelopneming (Christendom)
  De feestdag van de opneming "met lichaam en ziel" van Maria in de hemel.

 • Guadeloupe – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Guadeloupe, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Guadeloupe gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type CStekker type DStekker type E
 • Tijdsverschil: 5 uur vroeger
  De hoofdstad van Guadeloupe is Basseterre.
  Het oppervlak van Guadeloupe is Noord-Holland en Zuid-Holland.
  De gesproken taal/talen: Frans.