Zwitserland

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Zwitserland image

Wandelen in omgeving Interlaken

Zwitserland
Europa
EenReiziger

Wandelen in omgeving Interlaken

Na alle prachtige verhalen, doorreizende vrienden en magische Instagram foto's zijn wij afgelopen zomer naar Interlaken in Zwitserland gereisd. De reis begon voorspoedig en de stemming zat er aan het begin al lekker in. 

Heenreis met de trein naar Zwitserland

Vanaf Amsterdam Centraal vertrok de ICE International naar Frankfurt. Hier konden wij overstappen op een volgende trein naar Zwitserland. Op station Bern Hbf stapte wij uit de trein en hebben wij heerlijk gegeten bij een restaurantje naast het treinstation.

Later hebben wij onze reis vervolgt per Regionale trein naar Thun. Hier werden wij opgehaald door de verhuurder van de AirBNB. Na contact met de verhuurder bleek dat hij zelf ook Nederlander is en een tweede huis in Zwitserland bezit. Hij heeft ons tips gegeven en wandelroutes aangewezen, waarna wij nog altijd in contact zijn. Zo brengt reizen je niet alleen prachtige ervaringen en indrukken, maar tevens leuke kennissen. 

Wandelroutes in InterLaken

Het stikt van de wandelroutes in de omgeving. Verschillende baantjes helpen je eventueel naar de top voor prachtige uitzichten, Alpenmeertjes en wandelroutes. Wij hebben alle wandeltochten van begin tot eind getrotseerd. 

  • De Bruggenroute
  • Morgenberghorn
  • Berner Volralpenweg

Zeker op de Berner VOlralpenweg stikt het van de watervallen, grotten en prachtige uitzichten. Het is dan ook niet voor niets dat er naast de toeristen ontzettend veel lokale bewoners rondlopen.

Eten

Het eten is altijd heerlijk in Zwitserland, maar de prijzen vallen tegen. Een simpele lunch rondom de wandelroutes verschilt van 15 tot 20 euro. Flink aan de prijs, maar je eet zeker niet teveel!

Einde van de vakantie

Aan het eind hebben wij nog een rondvaart over de Thunsee gemaakt en op deze manier de vakantie afgesloten. Was een groot succes en een aanrader voor elke Colombiaan. Terug zijn wij met de trein naar Bern gereisd, waarna het vliegtuig naar Schiphol reeds klaar stond.