Zwitserland

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Zwitserland image

Even een stukje rijden

Zwitserland
Europa
Cacique

Even een stukje rijden

Zoals kaartje 1 laat zien zou het niet heel lang zijn dus in de ochtend vertrekken en rond een uur of 3 in de middag mooi weer thuis in het gasthuis. Nou mooi niet dus.

Het eerste stuk van de route ging prima was niks aan de hand graad of 20 in de bergen aanzienlijk kouder. Wij draaien de weg op richting Lech en toen begon het avontuur pas. Zie foto 2. De pas was afgesloten de foto vertelt de rest.
Maar al met al was het nog vroeg dus hebben wij besloten om verder te rijden en de volgende pas te nemen.

We hebben ontzettend mooi landschap gezien prachtige smalle wegen waar je af en toe niet met 2 auto's langs elkaar heen kon rijden. De volgende pas afgesloten. De borden die aangeven of een pas was afgesloten vertelden helaas niet de waarheid. Die vertelde ons dat alles open was de waarheid helaas anders.

We zaten inmiddels zover in het zuiden van Oostenrijk dat wij even Italie in zijn gegaan en vervolgens weer terug Oostenrijk in. Mijn plan We nemen de pas naar Davos. Meestal is deze wel vrij en kunnen we zo afsteken en dan weer terug naar Konstanz. Op dat moment had ik het gevoel al wij zijn niet vroeg thuis. Het is tenslotte al 17 uur. Via Oostenrijk terug rijden zou ons zeker nog 5 uur kosten en via Davos 4 uur.

Goed toch maar door richting de pas van Davos. Geen aanwijzing draaien de pas op naar Davos. Nee hoor draai maar om weg is dicht. Op dat moment was terug over Oostenrijk al 6 uur en het was al 18 uur. Weinig benzine en geen pomp gezien. Toch maar de volgende pas over. Maar gelukkig een benzinepomp. Toch even na gevraagd of er nog een pas open was. Ja die was er waar kon hij mij niet vertellen. Veel sneeuw Lawines was voor hem niet te zeggen.

Nou Benzinetank vol dus nu hebben wij de tijd en rust om normaal door te rijden. Toch nog even kijken of kennissen van ons thuis zijn die hebben een vakantie huis in Silvaplana. Wellicht dat we daar kunnen overnachten het is tenslotte al bijna 20 uur. Aanbellen helaas niet thuis. Die zitten dus in hun andere thuis in Caracas Venezuela.

Uiteindelijk de Julierpas is open. Nou dat werd tijd. Eerst nog even wat eten Boven op de pas een klein restaurant. Eigenlijk al dicht maar na uitleg toch nog mogen eten.

Toen gelukkig zonder veel problemen weer in het gasthuis aangekomen. De verwachting was eerder die dag dat wij rond 15 uur weer thuis zouden zijn het is 0.15 uur geworden.

Al met al hebben wij wel een hele mooie rit gehad. I.P.V. 350 kilometer hebben wij die dag bijna 900 kilometer gereden over bergwegen. Moe heel moe maar met een geweldige ervaring rijker kwamen wij weer terug aan.

Foto's

6f796.jpg
6f796.jpg
Cacique
e1b5d.jpg
e1b5d.jpg
Cacique