Fuerteventura image

Fuerteventura


Reviews

Fuerteventura
Spanje
Dutchlatino

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

* Welk cijfer geef je deze bestemming?
* Welke Columbus Factor geef je deze bestemming?
hoe bijzonder is deze plek en hoe ver ga je buiten de gebaande paden?
1. Platgelopen door massa's toeristen
2. Veel toeristen, maar nog te doen
3. Gebaand pad, maar toch rustig
4. Bestemming buiten de gebaande paden
5. Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
Wanneer was je hier?
Je review moet minstens 150 en mag maximaal 1500 karakters bevatten. Momenteel zijn het 0 karakters.
Nog een pluspunt
Nog een minpunt
8
Spanje Fuerteventura
J. was hier 01 Feb 2020
Is vanouds een zeer betrouwbare reisorganisatie ! Onze reis naar fuerteventura was een zeer bijzondere ervaring - Rural Eraa Corte was en is een geweldige plek / daar voel je je op je gemak een wordt je hartstikke verwend. Het eiland is heel bijzonder / ruw en ook aantrekkelijk.
Regio
 • Geen
Review geplaatst op 2020-07-08
10
Spanje Fuerteventura
Stefanborkos was hier 31 May 2019
Fuerteventura het eiland van de kale bergen. Maat toch spaarzaam groen in de dalen. Ik verbleef dit jaar in Costa Calma. En wel in hotel Santido H10 Playa Esmeralda. Een hotel voor volwassenen. Ondanks de vele gasten was het rustig om je heen. Het hotel super schoon met als indruk een beetje kluerig Afrikaans. Heerlijk en dicht bij de mooiste stranden. Het eten goed en de bedden super. Het uitzicht op zee is echt prachtig zowel vanuit de kamer. Om vanuit hier een mooie tocht per huurauto te maken is het makkelijk. Het verhuurbedrijf zit in het hotel. Mijn tocht was naar Pajaro met de grootste vergezichten naar het zuiden en verder naar Ajuy met zijn holen aan zee. Daarna de smalle en heerlijke hoge weg naar de Valle de Santa Ines met zijn uitzichten over het noordelijke deel. Een aan te bevelen dagtrip. En tevens het hotel is ook echt aan te bevelen voor wie een super verblijf zoekt. Wij waren er in juni 2019 en zoek het eens op in Google.
Regio
 • super hotel
 • prachtige uitzichten
 • geen vervelende opslokkende toeristen
 • vliegveld wel ver
Review geplaatst op 2019-07-11
9
Spanje Fuerteventura
Hans4U was hier 28 Feb 2017
Op Fuerteventura kun je kiezen, o.a. strandvakantie, actieve watersportvakantie, wandeltrails in de bergen, grotten aan de kust bezoeken, of je doet gewoon alles!
Regio
 • Druk aan de kust maar rustig in binnenland
 • Teveel nieuwbouw bij populaire badplaatsen
Review geplaatst op 2017-03-16
8
Spanje Fuerteventura
Fransvdg was hier 31 Oct 2016
De grootste bezienswaardigheid van Fuerteventura is voor mij het afwisselende landschap. Er staan vierentwintig dode vulkanen die met elkaar voor veel "malpais" hebben gezorgd: totaal onbruikbare lavavelden. Het binnenland heeft nog wat groene plekjes, maar de kleuren bruin en geel overheersen in het landschap. En wat de stranden betreft, de meeste zijn geel. Maar er komen ook zwarte voor. Aan de oostkant van het eiland is vrij veel toerisme, in het binnenland en het westen kom je nog heel veel rustige plekjes tegen. Fuerteventura betekent sterke wind, en dat klopt! Kite surfers kunnen overal aan de kust hun hart ophalen. Aan de westkust moet je daarvoor veel ervaring hebben. Anders kan het erg fout gaan. De golven hebben daar zo veel kracht dat zwemmen op de meeste plekken te gevaarlijk is. Vlak onder het stadje Corralejo ligt een duingebied dat wel wat op een mini-Sahara lijkt. Cultureel is er weinig bijzonders te beleven. Er zijn een paar aardige kerkjes op het eiland (onder andere in Pájara). Je vindt er leuke molentjes die je doen denken aan de verhalen over Don Quijote. De oude hoofdstad Betancuria is een aardig slaperig dorpje op het midden van het eiland. De huidige hoofdstad Puerto del Rosario moet het hebben van de standbeelden die her en der zijn neergezet. Als je veel wilt zien heb je een huurauto nodig. Je verkijkt je op de afstanden. Van noord naar zuid is ruim honderd kilometer over goede wegen en het laatste stuk kun je alleen nog maar door het zand.
Regio
 • Mooi afwisselend landschap
 • Prachtige golven, vooral aan de westkust
 • Weinig regen, het is een droog eiland
 • Prima strandbestemming (uit de wind....)
 • De oostkust wordt toeristisch
 • Cultureel is er weinig bijzonders te zien.
Review geplaatst op 2016-12-28