Le Marche

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

De morgenstond bij Pergola

Le Marche,
Italië


Ik hou van uitslapen, lekker nog even een keer omdraaien en blijven liggen terwijl de wereld buiten al lang in beweging is gekomen. Sinds we kinderen hebben is dat uiteraard wel wat lastiger geworden maar ons kroost kan er ook wat van en is zelden vroeg uit de veren en daar prijzen we onszelf best gelukkig mee.
Zeker op vakantie doen we het als we niet op pad gaan, 's morgens vaak rustig aan. Geen wekkers maar opstaan als we uitgerust en uitgeslapen zijn, dan onder de douche, aankleden en even brood halen bij de bakker waarna we lekker ontbijten. Dan zijn we zo alweer een paar uurtjes verder voor de dag echt begonnen is.
Er zijn echter ook dagen dat ik spontaan vroeg wakker ben met het gevoel dat ik er snel uit moet. Op die dagen sta ik binnen mum van tijd naast mijn bed en loop ik naar het raam om te kijken hoe het er buiten uitziet. Zo ook deze ochtend toen ik uit dat raam het dal bedekt zag met dikke flarden laaghangende bewolking. Douchen kon later wel, snel schoot ik in mijn kleren die ik gisteren droeg, pakte mijn cameratas en ging naar buiten.