Boedapest

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Boedapest image

Roadtrip door centraal Europa : Deel 1 Boedapest

Boedapest
Hongarije
Wardfaes

Roadtrip door centraal Europa : Deel 1 Boedapest

In juni 2016 heb ik samen met mijn vriendin een rondreis gemaakt doorheen Centraal-Europa met als bestemmingen Boedapest, Bratislava. Onze reis startte in Boedapest, waar we drie dagen zouden verblijven.
Op dag één hebben we het westelijke deel van de stad aangedaan, Boeda genaamd. Hier ligt o.a. de Burcht van Boeda en de Matthiaskerk. Afsluiten deden we op het Vissersbastion. Van hieruit heb je een prachtig zicht op de stad wanneer de avond rustig valt.

Op onze tweede dag staat ook het tweede deel van Boedapest op het programma, namelijk Pest. We nemen vooral onze tijd voor het bekende parlement van Hongarije en de Sint Stefanusbasiliek. Op het einde van deze gevulde en vooral warme dag nemen we een plonsje in de Sint Lukacsbaden. Zeker een aanrader om te doen.

Het programma op onze derde en laatste dag is goed gevuld. We starten de dag in het prachtige nationale museum van Hongarije. Vervolgens passeren we langs en door de Markthallen om naar de Citadel te gaan. Aan de voet van de citadel ligt het Hotel Gellért, bekend om zijn termische baden én de film The Grand Boedapest Hotel die gebaseerd is op het Hotel.
De beklimming van de Citadel is zwaar maar zeker de moeite. Bovenop de citadel heb je een prachtig uitzicht over heel de stad.
Onze eerste stop op onze rondreis was geslaagd. Afsluiten doen we met een drankje op de Vrijheidsbrug, waar nog tal van jongeren samen zitten te kijken naar de zonsondergang. Volgende halte : Bratislava !

Foto's

0114a.jpg
0114a.jpg
Wardfaes
57711.jpg
57711.jpg
Wardfaes