Cumbria Beste reistijd

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wanneer kan ik het beste reizen naar Cumbria

Het weer in Groot-Brittannië

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Groot-Brittannië te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Groot-Brittannië? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Groot-Brittannië

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Noord Groot-Brittannië:De gemiddelde temperatuur en neerslag in Zuid-Oost Groot-Brittannië:De beste reistijd voor Groot-Brittannië is mei en juni. In de zomer is het zelden heet en de winter is sporadisch écht koud. De wind uit het zuidwesten neemt geregeld de nodige regen mee naar Engeland. Het is nooit te zeggen hoe het weer precies gaat zijn, helemaal niet in Groot-Brittannië, maar in mei en juni maak je een grote kans op een redelijke temperatuur en afwezigheid van de massa’s toeristen. Schotland heeft één van de hoogste neerslagcijfers van Europa. Vooral in het najaar kun je niet zonder paraplu de deur uit. Ook hier maak je in de voorjaarsmaanden de beste kans!