Griekenland image

Griekenland


Reviews

Griekenland
Europa
Mmackintosh

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

* Welk cijfer geef je deze bestemming?
* Welke Columbus Factor geef je deze bestemming?
hoe bijzonder is deze plek en hoe ver ga je buiten de gebaande paden?
1. Platgelopen door massa's toeristen
2. Veel toeristen, maar nog te doen
3. Gebaand pad, maar toch rustig
4. Bestemming buiten de gebaande paden
5. Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
Wanneer was je hier?
Je review moet minstens 150 en mag maximaal 1500 karakters bevatten. Momenteel zijn het 0 karakters.
Nog een pluspunt
Nog een minpunt
8
Griekenland Chalkidiki
Dragonfly was hier 20 Sep 2021
De drie vingers van het schiereiland worden Kassandra, Sithonia en Ayion Oros met het religieuze Athos, genoemd. Wij verbleven op het schiereiland Kassandra, wat het minst mooi genoemd wordt in de volksmond, maar dat is relatief. Het eiland heeft prachtige dorpjes en stadjes en ook het landschap is erg fraai en heuvelachtig met mooie bruin en groentinten en veel cipressen. Je waant je in Toscane; zeker in het nazomerseizoen. De stranden zijn langgerekt en smal en de Grieken zijn super vriendelijk. Zo anders dan het tweede schiereiland Sithonia, waar we met de auto verschillende keren heen gingen. Dit eiland is veel bergachtiger, heeft prachtige baaitjes, maar die moet je wel weten te vinden. Aan de zuidkant zijn veel parken met zandweggetjes naar de kust. Parkeer daar ergens je auto op een stil zijpaadje en wandel naar een van de mooie baaitjes. De Grieken aldaar weten het al langer. Vaak kom je dan op stranden waar niemand is.Het eiland is begroeid met naaldbomen. We reden op een dag met huurauto ook naar de stad Thessaloniki op aanraden van de hotelmanager. Doe dat nooit! De stad heeft geen parkeerplaatsen beschikbaar. Al is de stad zelf blijkbaar wel een bezoek waard. Het is druk, vol met smog en wij vonden geen plek en reden een 2 uur later weer terug het land in terug naar de rust.
Regio
 • fijne en gezellige stadjes
 • gemoedelijk
Review geplaatst op 2021-12-02
8
Griekenland Vasteland
Agrotewal was hier 28 Jul 2019
Kastoria, als ik heel eerlijk ben had ik er nog nooit van gehoord. Wij waren speciaal naar Griekenland gegaan om de pelikanen te zien, volgens zeggen vooral bij het Prespameer. En dat is inderdaad zo, maar de pelikanen op het Prespameer zijn schuw en alleen van veraf te zien. We moesten naar een garage omdat de remschoenen vervangen moesten worden en zo belandden we in Kastoria. Terwijl manlief uren moest wachten op de onderdelen ging ik eropuit met de camera. Kastoria bleek aan een meer te liggen en op dat meer leven pelikanen. Deze vogels zijn gewend aan mensen en dus absoluut niet schuw. Urenlang heb ik genoten van deze bijzondere vogels. Later zag ik dat Kastoria nog veel meer te bieden had. Vandaar een review over een onontdekte parel in Griekenland. Kastoria ligt vlakbij de grens van Macedonie en Albanie.
Regio
 • Kastoria is bekend door de handel in pelzen en huiden.
 • Meerdere musea in de stad
 • Geen toeristen
 • Net buiten Kastoria ligt een nederzetting met paalwoningen.
 • In het oude centrum veel oude kerken en iconen
 • Pelikanen op het meer, gewend aan mensen
 • Zomers kan het er erg warm worden
Review geplaatst op 2020-10-08
8
Griekenland Lesbos
Baatjes was hier 30 Apr 2018
Lesbos - Moni Limonos Het Moni Limonos is een fascinerend mannenklooster net buiten Kallonis. Wanneer je aan komt rijden zie je overal kapelletjes staan en je vraagt je af waarvoor dit dient. Het klooster is gebouwd in 1523. Tijdens de Turkse bezetting was het klooster het intellectuele centrum van Lesbos. In 1912 vond de slag bij Klapados plaats. Dankzij deze slag werd de Turkse bezetting beëindigd. Voor het klooster werd een herdenkingsveld ingericht en de kapelletjes die je hier nu ziet staan (het zijn er echt heel veel) werden geschonken door de bewoners van Lesbos als aandenken aan deze slag. De kerkjes zien er stuk voor stuk van buiten mooi uit. Sommige hebben ook een mooie binnenkant met fresco's en juwelen. Je kunt alleen niet alle kerkjes in, wat tijdrovend zou zijn, maar ook wel jammer is. De binnenplaats van het klooster mag je als vrouw niet op. Mijn man heeft geprobeerd de kerk op de binnenplaats te betreden, maar de kerk was niet open en er was niemand die hem binnen kon laten.
Regio
 • Heerlijk dwalen om het klooster
 • Fascinerende plaats
 • Erg rustig
 • Kerk is niet altijd te bezichtigen
Review geplaatst op 2018-06-13
9
Griekenland Van-eresos-naar-sigri
Baatjes was hier 30 Apr 2018
Lesbos is een fantastisch eiland om vogels te kijken. Verschillende biotopen en de ligging van het eiland zorgen voor een grote diversiteit aan vogels, met name tijdens de voorjaarstrek. Een plaats die er voor ons qua natuurschoon met kop-en-schouders bovenuit staken de route van Eresos naar Sigri. Het s even zoeken naar de weg die je moet hebben, maar eenmaal aangekomen rijdt je door een voortreffelijk landschap met heel, heel veel vogelsoorten die je in Nederland niet ziet. Het is zeer aan te raden vroeg in de ochtend te gaan. Dan is het nog niet zo warm, zijn de vogels dus actiever, en heel belangrijk, heb je de zon in je rug wat hel zoveel makkelijker maakt om vogels te spotten (wel vanuit Eresos gaan rijden!). Halverwege deze autoroute kom je langs de Meladia-riever (nou ja, stroompje). Hier kun je heerlijk wandelen door het bijzonder mooie landschap. Aan het einde van de toch kun je in Sigri heerlijk lunchen aan zee. Wat een fantastische plek op dit mooie eiland!
Autoroute Wandelroute Natuurgebied Zee Highlight
 • Veel verschillende vogelsoorten
 • Bijzonder mooi landschap
 • Leuk om af te sluiten in Sigri
 • Waarschijnlijk een eindje rijden
Review geplaatst op 2018-12-25
10
Griekenland
Marjan was hier 15 Mar 2018
Grieks eiland: Samothrake! Het kristallen, spiritueel , hippie of dolfijneneiland? Vele benamingen heb ik al gehoord voor het Grieks eiland met een omtrek van amper 60 km. waar het beroemde Nike beeld die nu in het Louvre staat, gevonden is. Dit eiland is nochtans niet toeristisch en gekend. De bezoekers zijn vooral natuurliefhebbers die komen vogels spotten of de berg Fengari pogen te beklimmen. Een berg waar ook al een legende rond hangt. Wilde geiten en paardjes kom je her en der tegen. Dolfijnen zie je steevast bij je bezoek. Cultureel gezien is dit ook een unieke plaats. De apostel Paulus is hier op bezoek geweest en nog ver voor zijn tijd gingen er al geheime inwijdingen door tijdens de mysteriecultus die eeuwenlang evolueerde. Het heiligdom van de Grote Goden van Samothrake is de plaats waar dit doorging en waar ook het beeld Nike gevonden werd. Je kunt hier ook gratis baden in een van de natuurlijke geneeskrachtige warmwaterbronnen terwijl je met een zicht op zee kunt genieten van het landschap. Culinair word je verwend in lokale tavernes waar verse vis, geitenbereidingen en vele andere gezonde hapjes op het menu staan. Met een boottocht kun je rondom het eiland varen en aanmeren aan een afgelegen strand waar hippies in tentjes het paradijs gevonden hebben. Spirituele mensen hoor je ook liederen zingen rondom eetgelegenheden of zie je ook kamperen in het toverbos met de gekrulde eiken of zonnebaden en zwemmen onder de watervallen.
Land
 • een verborgen parel
 • natuur
 • cultuur
 • gastvrijheid
 • budgetvriendelijk
 • mystiek
 • iets moeilijker te bereiken
Review geplaatst op 2018-03-15
10
Griekenland Naxos
Hansdewildt was hier 31 Aug 2017
Bij aankomst op het eiland Naxos zie je vanaf de boot direct dé grote trekpleister van dit eiland: de Portara (de grote poort). Deze prachtige poort uit de oudheid staat op Palatia, dit was eens de heuvel waarop Portara stond, maar omdat de zeespiegel gestegen is sinds de oudheid, staat Portara nu op een eilandje dat verbonden wordt met Naxos-stad door een smalle dam, waarover je te voet naar Portara kunt komen. Vanaf dit eilandje heb je weer een prachtig uitzicht over de zee en over Naxos-stad met het kasteel dat boven deze stad uitkomt.
Regio
 • Prachtige stranden
 • Mooie haven
 • Bijna altijd mooi weer
 • Gezellig stadje
 • Mooi eiland
 • Kan druk zijn
Review geplaatst op 2018-01-03
8
Griekenland Santorini
Hansdewildt was hier 31 Aug 2017
De oude Dorische stad Thira ligt aan het eind van het schiereiland Mesa Vouno. De opgravingen zijn te zien na een klim van ruim een half uur. In het hoogseizoen kan je ook met een busje naar boven. Van bovenaf heb je een prachtig zicht op de zwarte kustlijn van Santorini. Het zwarte strand geeft een mooi contrast met het blauwe water en de witte schuimkoppen op zee ! Het is zeker de moeite om naar boven te gaan.
Regio
 • weinig toeristen
 • interessant
 • mooi uitzicht vanaf deze hoogte
 • prachtig uitzicht
 • kan er heet zijn
Review geplaatst op 2019-02-19
8
Griekenland Naxos
Hansdewildt was hier 31 Aug 2017
Een van de (vele) hoogtepunten van onze zomervakantie in Griekenland vond ik de aankomst op Naxos, want als je bij de haven van dit Cycladeneiland aankomt, zie je vanaf de boot aan de linkerkant van de haven direct dé grote trekpleister van dit eiland: de Portara (de grote poort). Deze prachtige poort uit de oudheid staat op Palatia, dit was eens de heuvel waarop Portara stond, maar omdat de zeespiegel gestegen is sinds de oudheid, staat Portara nu op een eilandje dat verbonden wordt met Naxos-stad door een smalle dam, waarover je te voet naar Portara kunt komen. Dit kan best een spannende oversteek worden , omdat de zee nogal wild kan zijn en de golven dan af en toe over de dam slaan. Het maakt de aantrekkingskracht van deze 'attractie’ natuurlijk alleen maar groter. Vanaf boven heb je een prachtig uitzicht over de zee en over Naxos-stad.
Regio
 • mooi wandelgebied
 • weinig toeristen
 • prachtig uitzicht
 • kan druk zijn in hoogseizoen
Review geplaatst op 2019-04-04
8
Griekenland
TonyUyttenhove was hier 30 Jun 2017
Toen ik door de met cipressen en olijfbomen begroeide heuvels reed, wist ik het zeker. Epirus in Griekenland is een perfecte bestemming voor liefhebbers van rust en natuur. Adembenemende uitzichten, onontdekte plekjes en interessante bezienswaardigheden zoals het sfeervolle plaatsje Parga. Is toch wel mijn favoriet in Epirus, hier heb ik aan de haven heerlijk verse vis gegeten. Een vriendelijke ober vertelde me hier waar ik de mooiste strandjes kan vinden. Ik ging op onderzoek en kwam zo bij de meest prachtige baaitjes die ik helemaal voor mezelf leek te hebben…
Land
 • Niet voor herhaling vatbaar
 • Slecht te bereiken
Review geplaatst op 2017-08-29
8
Griekenland
Reismeisje22 was hier 31 May 2017
Het mooie Griekenland kent nog zoveel ongerepte plekjes. De zon op je bol, op zoek naar verscholen strandjes, baaitjes en idyllische dorpjes, 's avonds op een schattig blauw stoeltje met geruit tafelkleed uiteten... En dan natuurlijk de vriendelijkheid van de Griekse bevolking. Ik zal nog vaak terugkomen in dit prachtige land!
Land
 • Stranden
 • Veel afval langs de weg / in de natuur
Review geplaatst op 2018-01-04
8
Griekenland Kreta
PleunGroeneveld was hier 31 Mar 2017
Kreta is ons buitengewoon goed bevallen, we vonden het een prachtig groen eiland met mooie bergen en valleien. En heeft zoveel natuur en cultuur en natuurlijk strand zodat niemand zich daar hoeft te vervelen. Wij zullen vast nog eens teruggaan om dan een andere kant van het eiland te ontdekken.
Regio
 • Mooie natuur
 • veel culturele bezienswaardigheden
 • mooie strandjes
 • soms erg veel toeristen
Review geplaatst op 2017-05-09
8
Griekenland Kos
Ikarotenbosch was hier 31 Dec 2016
Hartstikke mooi eiland. Het is wel redelijk toeristisch, maar als je een beetje zoekt kom je ongelofelijke mooie lege strandjes tegen. Er zijn prachtige locaties om te rotsduiken (iets de locals graag doen), snorkelen, scuba duiken of wandelen. Er zijn hier zeker nog prachtige, weinig geroerde locaties te vinden!
Regio
 • Mooie omgeving
 • Enigzins toeristisch
Review geplaatst op 2017-01-27
9
Griekenland Pilion
MargoK was hier 31 Aug 2016
Volgens de Griekse Mythologie vierde oppergod Zeus er zijn zomervakanties én feesten; Pilion, een schiereiland in het oosten van Centraal-Griekenland. Afgelopen zomer bezocht ik voor de allereerste keer deze regio en voelde me er inderdaad als een God in.......Griekenland. 100 km lang, zo'n 40 km breed; het leven speelt er zich af op postzegelformaat. Geen torenhoge toeristenflats maar kleinschalige verblijfsmogelijkheden als boutique hotels en B&B's. Geen supermarchés maar winkeltjes, zo groot als een doorsnee huiskamer. Of gewoon een kraampje langs de weg, waar je je groenten en fruit koopt. De mensen zijn er ongelooflijk gastvrij, willen zo graag met jou 'hun' Pilion delen. Ze laten je proeven van alles wat de Pilionese natuur te bieden heeft, leggen je in hun beste Engels of Duits de historie van het Grieks-Orthodoxe dorpskerkje uit, kortom, het zijn échte ambassadeurs! Ik doorkruiste Pilion 2 weken lang met een huurauto.Startpunt was hoofdstad Volos, aan de Pagasitische Golf.Ik bezocht Makrinitza, een bergdorpje dat op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat vanwege de archontiko-architectuur.Liep in Tsangarada op het dorpsplein om de allerdikste plataan die ik ooit gezien had. Sliep in Damouchari - inderdaad; het haventje uit de Mama Mia-film - in een houten boothuis waar ooit Romy Schneider logeerde en at in Agia Kyriaki vers gevangen octopus. Allemaal in het zen-tempo van de locale bevolking; als vanzelf schakel je jouw versnelling in de vakantiestand.
Regio
 • het echte Griekenland
 • weinig (buitenlandse) toeristen
 • gastvrije bevolking
 • kleinschalig
 • veel leuke dorpjes
 • heerlijke streekproducten
 • alleen in het hoogseizoen directe vliegroute
 • druk in griekse zomervakantie (aug) ?
Review geplaatst op 2016-12-02
10
Griekenland Meteora
SourOnTour was hier 31 Aug 2016
De meteorakloosters in het binnenland van Griekenland is zo'n bezienswaardigheid die je eigenlijk niet kunt overslaan. Een zestal kloosters verdeeld over puntige rotspartijen, waar je mooi kunt wandelen, de kloosters kunt bezoeken en een prachtige zonsondergang kunt zien. Het beste is het om een overnachting te plannen, zodat je vóór de drukte en touringcars uit alle mogelijke richtingen kunt genieten van de rust en het mooie uitzicht. Bijkomend voordeel van een overnachting is dat je, als je geluk hebt, een mooie zonsondergang kunt aanschouwen vanaf de achterkant van de rotsen.
Highlight
 • Prachtige ligging
 • Mogelijkheid tot mooie wandeling
 • Indrukwekkende kloosters
 • Het kan er druk zijn
Review geplaatst op 2018-10-28
9
Griekenland Pilion
SourOnTour was hier 31 Aug 2016
Gelegen ten oosten van Volos en het vaste land van Griekenland vind je het schiereiland Pilion. Dit is tevens de naam van een hoge berg in dit gebied. Zelf verbleef ik in het kleine idyllische dorpje Portaria, ongeveer 15 km ten oosten en vele meters hoger dan de stad Volos. In het dorpje heb je gezellige terrasjes die liggen op pleintjes in de schaduw van platanen. Ook voor een lekker hapje kan je hier goed terecht, vaak met uitzicht over Volos en de bijbehorende baai.
Regio
 • Verscholen baaitjes
 • Gezellige kleine dorpjes
 • Veel natuur
 • Bergachtig gebied, dus rijden kan een uitdaging zijn.
Review geplaatst op 2018-12-05