Singapore

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Singapore image

Singapore | Prachtige uitzichten bij Hotel Jen Orchardgateway

Singapore
Azië
DaphneLange

Singapore | Prachtige uitzichten bij Hotel Jen Orchardgateway

Ga je binnenkort naar Singapore en ben je nog op zoek naar een leuke accommodatie, neem dan zeker het vrij nieuwe Hotel Jen Orchardgateway mee in je overwegingen.
Dit hotel heeft eigenlijk alles wat je je maar wensen kunt.
Het is van alle gemakken en luxe voorzien.
Nieuwsgierig geworden, lees dan even mee.

Vanaf de Internationale luchthaven Changi is het hotel makkelijk te bereiken per taxi, metro of bus.
Het ligt op slechts 17 km afstand.

In een modern glazen gebouw, midden in de levendige stad, bevind zich Hotel Jen.
Bij binnenkomst word je welkom geheten en vriendelijk ontvangen door een van de medewerkers.
Ze bellen naar boven om te vragen of de kamer, een van de 499, al in orde is, zo niet dan mag je hier je bagage afgeven en kun je gelijk de stad in.
We horen dat onze kamer klaar is en we stappen de lift in die ons naar de 10e verdieping brengt.
Hier worden we ontvangen door de 24-uurs receptie, die ons netjes inchecken.
We krijgen zelfs een upgrade naar een Clubkamer op de 20e verdieping met uitzicht over de stad en toegang tot de Club Lounge. Jeetje, wat een verwennerij, hier zeggen we natuurlijk geen nee tegen.
We hadden al een lach op ons gezicht, maar die gaat er voorlopig niet meer vanaf.

Na dit alles zijn we erg nieuwsgierig geworden naar ons paleisje voor de komende dagen en we stappen de lift in die ons naar de 20e etage brengt. We openen de kamer en door de grote ramen lacht de skyline ons al toe!
Dat is heerlijk in slaap vallen en wakker worden met zo’n uitzicht vanuit je bed.
Het interieur is modern wit en heeft door zijn gele accessoires een frisse en vrolijke uitstraling.
De kamers zijn voorzien van airco, hebben een zithoek, beschikken over koffie- en theefaciliteiten maar ook over een koelkastje waar dagelijks flesjes water in worden gezet, want Jen wil dat je goed blijft hydrateren. Erg lief van haar. Verder heb je de beschikking over een ruime wastafel, een prettige douche en een toilet.
De kamers worden elke dag keurig schoongemaakt, wat niet onbelangrijk is.
En nog een erg groot pluspunt is dat er genoeg stopcontacten zijn en dat Jen ook nagedacht heeft over USB aansluitingen, deze zitten er voldoende in de kamer waardoor je je electronische apparaten snel en gemakkelijk op kunt laden.

In de ochtend kun je tussen 06:30 en 10:00 uur genieten van een heerlijk ontbijt(buffet) bij Makan@Jen.
Hier word ik erg blij van, sowieso van eten maar dat even terzijde.
In het restaurant is er een ruime keuze aan lokale en internationale lekkernijen en staan de koks klaar om je te voorzien van een gebakken ei, een noodle soepje, dumplings, een rijst gerecht of loempia’s, maar ook liggen er vers gebakken croissantjes, toast, diverse keuze aan beleg, salades, ijs en yoghurt en heb je nog zin in fruit, dan heb je geluk, want ook dat ontbreekt niet.
Overdag en ‘s avonds kun je er lunchen en/of dineren, je hebt de keuze uit a la carte of buffetvorm.
Heb je iets te lang uitgeslapen en ben je het ontbijt net misgelopen, treur niet, tegenover de receptie zit een OnTheGo counter, hier scoor je nog snel een beker fruit, broodje, bakje koffie of vers sapje, zodat je meteen door kunt, de stad in. Heb je een relax dagje op de planning, dan bestel je gewoon roomservice.

Ben je een fanatieke sporter en heb je standaard je sportkleding in je koffer zitten, dan kom je hier zekers te weten aan je trekken.
Het hotel beschikt over een fitnessruimte waar je jezelf 24 uur per dag, op de mooiste apparatuur, in het zweet zou kunnen werken.
Ik werkte mezelf liever in het zweet tijdens een rondje sightseeing door de stad of op een bedje op de rooftop langs het zwembad.
Je moet namelijk prioriteiten stellen. Dus dat deed ik ook heel hard.
Ook kom je aan je dagelijkse portie beweging door op de fiets te springen. Deze zijn gratis te lenen bij het hotel.

Maar ook voor zakelijke activiteiten van 6 tot 100 personen kun je terecht in het hotel.
Jen beschikt over prachtige vergaderfaciliteiten waar je juist energie van krijgt en waar je ideeën en creativiteit nog beter tot uiting komen. Niks geen saai gedoe.
Je kunt bijvoorbeeld de Zen Garden, Bamboo Sky Terrace of Baywatch@Jen reserveren, zo krijg je het gevoel dat je in een tuin staat te vergaderen, midden in de drukke stad.

Dan hebben we natuurlijk, last but not least, de parel waar Jen zo trots op is en waar mijn hart sneller van ging slaan bij het zien van de foto’s op internet.
De rooftop pool!
Als je hier niet bent geweest heb je echt iets gemist. En dat is geen grapje!
Op de 19e verdieping vind je het geweldige zwembad waar je echt fantastisch uitzicht hebt over de skyline van Singapore. Volgens mij krijg je hem bijna niet mooier. Ik voel een zware concurrentie aankomen met het bekende Marina Bay Sands (waar je zelfs uitzicht op hebt).
Vanaf je lounge kussen of luxe bedje heb je een prachtige panorama view, wat heb je nou nog meer nodig? Een massage misschien, dan kan ook gewoon geregeld worden.
Heb je eigenlijk geen tijd om hiervan te genieten, sta ‘s morgens dan een uurtje eerder op en wordt rustig wakker terwijl de zon opkomt boven de stad. De temperatuur is dan al heerlijk. Dit kan ik je trouwens ten zeerste aanraden. Voor handdoeken wordt gezorgd, wat een fijne bijkomstigheid is.
Ook bij zonsondergang, als de dag overgaat in de avond, heb je een super uitzicht over de stad. Met een cocktail in je hand en je voetjes in het water zie je langzaam de lampjes in de stad aangaan.
Het is adembenemend.

Of je mij nu in een houten hutje in de jungle, in een tentje op het strand, in een gezellig hostel of in een super de luxe hotel midden in een wereldstad zet, van alles word ik blij.
Het gaat om de omgeving, het gevoel, de mensen, gezelligheid, de beleving en de reis maar dit soort overnachtingen maakt me ook erg blij.
Een beetje (veel) luxe op zijn tijd doet iedereen goed.


Foto's

97347.jpg
97347.jpg
DaphneLange
fc880.jpg
fc880.jpg
DaphneLange
fa90e.jpg
fa90e.jpg
DaphneLange
78111.jpg
78111.jpg
DaphneLange
d918d.jpg
d918d.jpg
DaphneLange
8359c.jpg
8359c.jpg
DaphneLange
23938.jpg
23938.jpg
DaphneLange