Bali

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bali image

Vliegen met kinderen

Bali
Indonesië
AdriaanV

Vliegen met kinderen

Reizen met kinderen

Dinsdag de 5e Januari valt de nieuwe Columbus met een plof op de deurmat.
Het thema is deze keer: Reizen met kinderen, met genoegen de verhalen gelezen! Fijn dat ouders dit doen met hun kinderen!
Maar….. Als er ying is ,is er ook yang!
En bij het lezen van al die positieve ervaringen en verhalen gaan mijn gedachten dan toch onwillekeurig naar al die keren dat baby's,peuters,kleuters,kinderen onze reizen vaak hebben verziekt!
Natúúúúrlijk zijn alle kinderen van alle leden van de Columbus reis site keurig opgevoed door ouders die weten hoe ze hun kinderen moeten leren om aan andere mensen te denken en zich ook weten te gedragen op reis.

Maar ik moet u iets bekennen : Ik heb vliegangst! Nee , niet gewoon vliegangst,maar angst voor vliegen met kinderen in een vliegtuig!
Ik spot ze al als ik in de rij voor de douane sta! Dan zie ik de buggy's , de wandelwagentjes, de reiswiegen,de draagzakken voor op de rug ,voor op op de buik en dan weet ik al aan het gedrag: die zit straks bij mij in het vliegtuig! En vaak heb ik gelijk! En of ik nou een stoel boek voorin ,in het midden of achterin, vlak bij me zitten b.v. Baby's die urenlang zo kunnen krijsen dat het dwars door mijn dubbele oordoppen heen snijdt.Of het zijn hummels,peuters of hoe je zoiets ook noemt ,die niet stil kunnen zitten en door het gangpad heen en weer rennen en tegen je knie of voet aanbotsen als je net dreigt in slaap te vallen! Of achter je zitten en constant tegen je rugleuning aanbonken! Ze reizen vaak voor halve prijs maar zorgen voor dubbele overlast!
Ik geloof niet dat ik een vlucht heb meegemaakt waarin al dat grut niet mijn zenuwen hebben aangetast en ik als wrakhout het vliegtuig kon verlaten,blij dat de beproevingen achter de rug waren

Ik denk b.v. aan de vlucht naar Bali Januari 2009 vanuit Singapore .Citaat uit reisdagboek: Wij zaten achterin en het leek wel een kindercreche met vervelende Franse kindjes.Heen en weer stampen,krijsen,dreinen,huilen,mensen lastig vallen ,over de stoelleuning hangen en de daar zittende passagiers tot wanhoop drijven! En dat twee en een half uur uur lang! Leuk hoor met kinderen reizen! " einde citaat
En de ouders? Waren die daar dan niet bij, zult u vragen? Jawel! Maar die wisten niet beter! Hadden hun kinderen nog nooit anders mee gemaakt! Maar goed we gaan datzelfde jaar nog een keer naar Bali, dan zal het toch wel beter gaan?
Citaat reisdagboek: Bij het inchecken vroegen we om een extra stoel ,want we zagen wel dat het vliegtuig niet vol zat! We kregen 4 stoelen !!! Heerlijk! (dachten we! ) Alleen …. Aan de andere kant van het gangpad
zat een echtpaar met een kreng ,ik bedoel kind! Nou en? Dat kan toch?Ja zeker! Maar er waren denk ik
80 rijen stoelen met eigenlijk alleen maar ouderen!! En wij zitten uitgerekend naast een klier die werkelijk waar met een bewonderenswaardig uithoudingsvermogen 10 uur lang heeft gekrijst ,gehuild,gedreind,gesprongen,aan de stoelleuning voor hem heeft gesjord,etc terwijl de ouders zich van geen kwaad bewust waren of probeerden hem te corrigeren of plat te spuiten! Ondanks de dodelijke blikken die ik ze toezond en mijn herhaaldelijk vragen of het ook anders kon!" Einde citaat. Op een gegeven moment riep een andere passagier voor ons een stewardess want hij rook een brandlucht, bij nader onderzoek bleek het slechts te gaan om een schroeilucht van mijn oververhitte zenuwgestel!
Wat kan je er dan in zo'n toestand wonderlijke gedachten in je opkomen!! Bijvoorbeeld : " Als ik de kans kreeg dan,dan, eh ,nou dan eh …..,dan zou ik... Nee dat ga ik niet opschrijven! Wordt er gecensureerd ben ik bang!!

Weet je wie ook heel vervelende kinderen kunnen zijn? Kindjes van rijke Indiase ouders , die hun kinderen "op laten voeden" door anderen ,maar die dan niet mee nemen op reis,en dan geen idee hebben wat ze met die verwende krengen aan moeten!
Ik heb keurige gangpaden zien veranderen in grote zwijnenstallen omdat kinderen van hun ouders alles mochten verscheuren,zoals kleurplaten,gratis verstrekt ,tijdschriften, servetten,plastic bekertjes verfrommelen en op de grond gooien!
En dan heel raar naar me kijken als ik bij aankomst tegen de ouders zei bij het naar buiten schuifelen : " Hallo!! U laat wat liggen hoor!! "
Zal ik nog vertellen van die keer dat we in een heerlijk romantisch restaurant in Ubud ,helemaal gelegen in een prachtige grote tuin van wel 250 meter lang,met allemaal mooie hoekjes waarvan we toen dachten: Wat een mooie plek om heerlijk te genieten van elkaar en het het verrukkelijke eten. Maar dat ons dat niet gegund werd door een Engels echtpaar met twee jongetjes die werkelijk waar in staat bleken om de hele sfeer voor iedereen te verpesten?
Ach nee dan wordt het zo'n negatief verhaal!
En van het zwembad waaruit we moesten vluchten wegens een paar klieren?Twee stel, ouders komen aanlopen met 4 kinderen. De ouders vleien zich neer op hun badlakens en de kinderen gaan lekker spelen in het zwembad! Maar onder spelen verstaan zij, krijsen ,een bal door het zwembad smijten ,ernaar duiken ,tegen je aan botsen,je uitschelden omdat je in de wegzwemt. Wie verliest? Wij ! Omdat we te beleefd en te beschaafd zijn om ze verrot te schelden.Dus wij gaan uit het zwembad! Allemaal verzonnen? Nee!! Allemaal meegemaakt!
Gelukkig komen er steeds meer hotels en accomodaties voor " Adults Only!" Zelfs reisorganisaties heb ik gehoord! Hoop dat er ook vliegtuigen worden gebouwd met geluiddichte afdelingen waar ouders met kinderen in terecht kunnen!

Ach het zijn maar incidenten ! En ik heb lekker even gechargeerd!De meeste dagen en uren hebben we genoten van onze
Vakanties! Maar ik wilde toch ook even een andere kant laten zien en hierbij een oproep doen aan alle ouders met kinderen! Voed ze a.ub. goed op!
In ieder geval tijdens de vakanties!