Bali

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bali image

Bali.

Bali
Indonesië
Hansdewildt

Bali.

Bali.
Zo, de overtocht is goed verlopen. (zie foto) Nu naar Kuta.!
We hebben daar een prachtig 5 sterren ressort geboekt, dus er kan weinig mis gaan.
Ik heb speciaal Kuta uitgezocht, omdat er daar van die prachtige zonsondergangen zijn en fotograferen is toch een onderdeel van de vakantie, hè !. Prachtige zonsondergangen volgens de boeken dus, maar nu staat het te regenen….
Zooo…dat is even schrikken. Waar zijn we nu terecht gekomen. Dit heeft weinig met Indonesië te maken…allemaal hotels….allemaal toeristen….allemaal disco’s en winkelcentra…
Even krijg ik hetzelfde gevoel als toen ik in Hurghada kwam. Die plaats heeft volgens mij ook niets met Egypte te maken. Even het Spanje gevoel dus !
We hebben een prachtig hotel en mooie stranden, daar is niets mis mee, maar wat is het hier toeristisch. Misschien was het toch niet zo verstandig om naar Kuta te gaan.
Regen, regen en nog eens regen. Volgens de bewoners komt dat heel weinig voor op het einde van het regenseizoen. Dat hebben wij dan weer !! Echt 3 dagen regen. Uiteraard zijn ze daar op Bali niet echt op berekend, zodat alles blank staat.
Gelukkig hebben we nog een paar dagen om het eiland te verkennen.

Op weg naar Ubud, een prachtig plaatsje midden op het eiland waar kunstenaars wonen en werken. Voordat we er zijn, komen we nog prachtige plaatsjes tegen o.a. Batubulan met zijn steenhouwers, Celuk met zijn zilversmeden en natuurlijk Mas met zijn houtsnijders. Wel allemaal toeristisch, maar ook weer wel leuk om te zien. Vooral het zilverwerk is geweldig mooi.
Het is inmiddels weer middag voordat we Ubud bereiken Toch jammer dat we nu alles in één dag moeten bekijken , want hier is veel te zien.
Eerst gaan we naar Goa Gajah, de olifantengrot. Voordat we naar binnen gaan krijg ik natuurlijk weer een doek om mijn middel. Wat ben ik blij dat ik geen vrouw ben, want een hele dag met zo’n rok lopen is niets voor mij !
Een steile trap leidt omlaag naar de grot, een van de oudste monumenten van Bali (8e eeuw). De ingang van de grot lijkt op een groot demongezicht en in de grot, die spaarzaam verlicht is, staat de vierarmige olifantengod Ganesha. Uiteraard zijn er ook offerplaatsen en mijn wens is natuurlijk beter weer. Het is ook nog uitgekomen. Jammer dat de vakantie bijna voorbij is !
In Ubud zelf gaan we eerst naar de Monkey Forest, een apenbos waar deze dieren nog vrij leven. Ze zitten op je schouder, je hoofd en ze zitten in je zakken te graaien als ze zien dat je eten bij je hebt. Voor een mooie foto ga ik op de grond liggen, kijk de aap aan en maak een prachtige foto. Wat een leuke ervaring.! Mijn vrouw dacht daar toch anders over…..Aan de rand van het bos staat ook de prachtige tempel Pura Dalem Padang. Helaas is die gesloten, tenminste voor ons. De apen lopen er wel rustig rond !
In Ubud wonen en werken veel dansers, musici en vooral schilders, maar wat je voornamelijk ziet, zijn toeristen. Wat een verschil met Java, maar Bali heeft natuurlijk ook wel wat; prachtige natuur, mooie dorpjes en mooie tempeltorens van rode baksteen. Jammer dat we niet mèèr tijd hebben om het eiland te verkennen.

Terug in Kuta kunnen we nog 2 dagen genieten van het strand, de prachtige zonsondergang , de heerlijke Balinese keuken en een goed glas wijn.
Wat is het leven toch mooi……
Java / Bali ; een onvergetelijke vakantie, maar waarom zijn vakanties altijd zo snel voorbij ?????

Foto's

d4304.jpg
d4304.jpg
Hansdewildt
97c99.jpg
97c99.jpg
Hansdewildt
97c99.jpg
97c99.jpg
Hansdewildt
cf823.jpg
cf823.jpg
Hansdewildt
cf823.jpg
cf823.jpg
Hansdewildt
b743e.jpg
b743e.jpg
Hansdewildt
b743e.jpg
b743e.jpg
Hansdewildt