Centraal Cambodja

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Centraal Cambodja image

Chinees eten in Cambodja

Centraal Cambodja
Cambodja
AdriaanV

Chinees eten in Cambodja

Chinees eten in Cambodja

We waren op weg van Phnom Penh naar Siem Reap. Slechts 320 km , dus dat moet te doen zijn op één dag!
Maar ja we waren niet al te vroeg vertrokken, eerst nog even ontbijten bij Riverside,afscheid nemen van alle leuke en lieve serveersters waar we de afgelopen dagen veel mee hebben gelachen. En zo werd het toch ruim een uur later dan gepland! Maar wat geeft het! We hebben vakantie ,dus geen tijd! Niemand die zegt dat we zo of zo laat daar of daar moeten zijn! Heerlijk!
Onderweg komen we allemaal leuke plekjes,dorpjes,etc tegen die uitnodigen om een stop te maken, wat rond te neuzen ,foto's maken,praatje maken als de taal barrières dat toe laten , en zo verstrijkt de tijd.
Op een gegeven moment ontdekken we dat we trek krijgen en de paar bananen voor onderweg zijn al op en het blikje zoute pinda's willen we bewaren voor de avond, lekker bij een Whisky Cola!
Na nog een uurtje of twee naderen we een dorpje en we besluiten om hier iets te zoeken waar we kunnen eten. Vrij dicht bij het centrale kruispunt ontdekken we een Chinees restaurant , en daar boven een hotel. Nou misschien blijven we hier wel! Alles bij elkaar ,eten en slapen!
Hoeven we niet verder te zoeken en Siem Reap halen we toch niet meer.

We gaan het Chinees restaurant binnen en we maken iets mee wat in al onze reizen nog nooit hebben meegemaakt!
Dit is dus een ECHT Chinees restaurant! Dat betekent een enorme bende op de grond,servetten,stokjes,etensresten,botjes, en nog meer.
Felle TL buizen verlichten alles met een koud licht, de ruimte wordt verder gevuld met keiharde geluiden die de enorme T.V uitbraakt.
Normaal zouden we zo hard we kunnen wegvluchten ,maar gek genoeg besluiten we om toch hier maar iets te eten.Maar wat? Een menukaart in het Engels is er niet! 
Verderop zien en horen we een paar mensen een bord soep aan het eten.
Ja ,dat lijkt ons eerst wel wat! Misschien later nog iets bestellen.
Na een 20 minuten sloft er een sjofele ober dichterbij met twee borden soep.Gelukkig net nog niet met zijn duimen in de soep.Bons op tafel ,zo die ben ik kwijt ,ja,dank u wel!

We werpen een blik in ons bord, er drijven glibberig,glanzend, onsmakelijk uitziende stukken van een niet nader te benoemen substantie in een nog ondefinieerbare smurrie.
Nou ja , zo'n honger hebben we nu ook weer niet! Dus we staan op en beduiden dat dit nooit onze slokdarm gaat passeren. We worden niet begrepen! Dan neem ik de toevlucht tot iets wat ik nog nooit,maar dan ook nooit eerder heb gedaan. Ik maak ,ondanks lichte protesten van mijn vrouw( Psst Dick , niet doen! ) kokhals geluiden en wijs op de inhoud van onze borden, en schud het hoofd! Ik leg iets van geld ,voor de moeite op tafel en we vertrekken zo snel mogelijk deze eetgelegenheid!

Buiten staan we nog wat na te huiveren! Maar ja er moet wel iets in onze maag!
Gelukkig zien we aan de overkant van het kruispunt een stalletje die o.a stokbroodjes verkoopt! Duidelijk nog wat invloeden van de tijd dat de Fransen hier zaten!
We kopen 4 stokbroodjes verpakt in een plastic zakje ,en lopen naar boven naar de receptie van het hotelletje.Gelukkig hebben ze nog een kamer voor ons,met balcon,airco,bad,koelkast, en goede bedden.Van de hel in de hemel zou je bijna zeggen .Wat een verwennerij! En ook nog voor een spotprijs! We vlijen ons op de comfortabele bedden neer en gaan ons diner bereiden.Met ons zakmes snijden we de stokbroodjes open, bestrooien het rijkelijk met zoute pinda's en genieten van dit exclusieve gerecht! Kan geen Chinees tegenop! Als nagerecht een heerlijk sappig mandarijntje!
Na nog wat lezen en reisjournaal bijhouden( genoeg stof om te schrijven vandaag ) duiken we het bed in,Dat het geen rustige nacht zou worden hadden we al ingecalculeerd! Tenslotte slaap je pal boven een chinees etablissement en blijkt het hotel ook een aantal Chinezen te huisvesten! En stilte en Chinezen dat gaat nu eenmaal niet samen!
Morgen weer een verse nieuwe dag!

Foto's

d2815.jpg
d2815.jpg
AdriaanV
f58bc.jpg
f58bc.jpg
AdriaanV