image
Canva Images

De beste tips voor Duitsland van het gebaande pad

Geniet in Görlitz, het oosten van Duitsland, verken Beieren buiten het boekje of trek eropuit met de boerenkoets. Dit zijn onze beste tips voor Duitsland van het gebaande pad!

1. Voorbij de drukte van Slot Neuschwanstein

Slot Linderhof. Foto; iStockSlot Linderhof. Foto: iStock

Columbus-fotograaf Michael Dehaspe verkent Beieren buiten het boekje: 'Voordat corona ten tonele verscheen werd Slot Neuschwanstein jaarlijks door zo’n 1,3 miljoen mensen bezocht. In een volgepakt treintje omhoog en een half uurtje achter een gids aanhollen; het is nou niet bepaald de magische ervaring die je met zo’n sprookjesachtig kasteel associeert. Maar waar een wil is, is een weg. Neem bijvoorbeeld de Maximiliansweg. Als je etappe 7 (13,2 kilometer) van dit langeafstandspad loopt, kom je zowel langs Slot Hohenschwangau en Slot Neuschwanstein. Terwijl de dagjesmensen blijven hangen op de Marienbrücke, wandel jij al zigzaggend omhoog en geniet je intussen van mooie doorkijkjes richting het kasteel. Slot Neuschwanstein is niet het enige overdadige kasteel dat de knettergekke Lodewijk II van Beieren liet bouwen. Slechts vijftien kilometer verderop ligt Slot Linderhof, een dotje van een paleis met bijgebouwen in oriëntaalse stijl en een dramatische achtergrond. De ligging van Slot Herrenchiemsee is zowaar nog bijzonderder, op een eiland in een meer. In tegenstelling tot Slot Neuschwanstein is een rondleiding hier ten zeerste aan te raden. Onder leiding van een gids struin je door een spiegelzaal die groter is dan de imposante hal in het Kasteel van Versailles.'


2. Voorbij de drukte van de Allgäu

FOTO: SCHLOSSANGER ALPFoto: Schlossanger Alp

Columbus-redacteur Tom Aussems heeft het Alpenrijk voor zichzelf: 'In de Ostallgäu, tussen de Allgäu en de Zugspitze, heers je voor even over je eigen Duitse Alpenrijk. Op de Schlossanger Alp kun je je eigen Schloss huren in de natuur: een boomhut op 6,5 meter hoogte met een vorstelijk uitzicht op de bergen. De royaal gevulde ontbijtmand hangt al voor je klaar als je ’s ochtends ontwaakt — je hoeft ’m alleen nog maar naar boven te hijsen. Uiteraard duik je ook nog even de wellness in. Je boekt dit vanaf € 200 per nacht voor twee personen. Wil jij bewijzen dat de roem niet naar je hoofd is gestegen en dat je nog steeds een man of vrouw van het volk bent? Trek er dan op uit met de boerenkoets, een felrode oldtimertractor die je zelf mag besturen. Achter op de dissel is een houten picknickkist bevestigd. Zoek de mooiste weggetjes uit in het roadbook, tuf er met 25 km per uur naartoe en geniet van een unieke picknick met uitzicht op het Alpenrijk. Kosten? € 218 voor twee personen.'


3. Voorbij de drukte in Saksen

Görlitz. FOTO Getty ImagesGörlitz. Foto: Getty Images

Instagrammer reizenenreistips tipt Görlitz in het oosten van Duitsland. Niet heel bekend, maar adembenemend mooi. Leuk feitje: hier werd een groot deel van The Grand Budapest Hotel opgenomen.



Ben je benieuwd naar nog meer van dit soort handige tips? In Columbus Travel editie 107 vind je onze top 20 greatest hits voor Europa plus tips voor de grote steden buiten het gebaande pad!

Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!