Blyde River Canyon

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Uitzichtje

Blyde River Canyon,
Zuid-Afrika


Zo da's was weer een fijne nacht... zo heerlijk geslapen. Da's dan lekker wakker worden, zo uitgeslapen. Eens kijken wat de dag ons gaat brengen? Even alvast naar buiten koekeloeren... het ziet er weer goed uit! Het gaat vast weer een mooie dag worden!

Ik beeld me in dat onze Lieve Heer 's ochtends zo opstaat en het volgende ziet als hij naar `buiten' kijkt. Geen slecht begin van de dag...

De Blyderivierspoort (Engels: Blyde River Canyon) is een kloof in Zuid-Afrika, gelegen in de provincie Mpumalanga en staat bekend als een bijzonder natuurverschijnsel. De kloof is zo'n 26 kilometer lang en ongeveer 800 meter diep. De hoge wanden van de kloof bestaan voornamelijk uit rood zandsteen waarin de rivier de Blyde de kloof heeft uitgesleten. Een bijzondere uitzicht biedt de canyon ter hoogte van de "Drie Rondawels", drie reusachtige, ronde rotsen, die sterk doen denken aan de ronde hutten - rondavels - van inheemse volken. De Blyderivierspoort maakt deel uit van de zogenoemde "panorama roete". Deze beroemde route begint bij de plaats Graskop en omvat "God's Window", de "Pinnacle" en potholes (kolkgate) bij Bourke's Luck ("Bourke's Luck Potholes"). (bron:Wikipedia)