Lausanne

'435843' door jvanmoorsel '435843' door jvanmoorsel

ZwitserlandLausanne

ZwitserlandLausanne

Lausanne

jvanmoorsel

Lausanne ligt aan het meer van Genève en is de vierde stad van Zwitserland. Door de eeuwen heen heeft het belangrijke rollen gespeeld als hoofdstad van verscheidene hertogdommen en staatjes, wat te zien is aan de prachtige verschillende bouwstijlen die je in de stad terugvindt. Natuurlijk is de echte topper van Lausanne het uitzicht op het meer vanaf de klokkentoren van de kathedraal!

'368729' door guit '368729' door guit

ZwitserlandLausanne

ZwitserlandLausanne

De kerk van...Romainm

guit

Op de foto zien we de kerk van Romainmôtier. Het is een heel eenvoudige kerk, en is de moeite waard om naar binnen te gaan. Hij heeft een uitstraling van eenvoud en rust. Binnen zijn enkele oude beschilderingen te zien. Als je de gelegenheid om deze plaatst te bezoeken moet je het zeker doen.

'556309' door Elsbeth '556309' door Elsbeth

ZwitserlandLausanne

ZwitserlandLausanne

Voorjaar rondom het..

Elsbeth

Wij gaan vaak op vakantie naar vrienden die in Zwitserland wonen vlakbij het skigebied Verbier. Dit jaar hadden we ervoor gekozen om laat in het seizoen op wintersport te gaan, zodat je een leuke combinatie kunt maken van activiteiten. Naast snowboarden, wandelen, sneeuwracket tocht hebben we bijvoorbeeld ook gemountainbiked. Deze foto is gemaakt terwijl we langs het meer van Genève fietsten net voorbij de mooie stad Montreaux. Een echte aanrader. Het voorjaar was hier al echt begonnen, terwijl je daar hoog op de berg niets van merkt.

'232801' door blauwvinger '232801' door blauwvinger

ZwitserlandLausanne

ZwitserlandLausanne

Bus met aanhanger

blauwvinger

Bij het station vann Lausanne reed deze bus met aanhanger rond. Deze foto is genomen vanaf het terras van het restaurant waar wij net aan het eten waren.

'368727' door guit '368727' door guit

ZwitserlandLausanne

ZwitserlandLausanne

Een straatbeeld van d

guit

Al fietsend in Zwitserland kwamen in het plaatsje Romainmôtier. Dit plaatsje is echt de moeite waard om doorheen te lopen. Prachtige oude huisjes en heel leuke straatjes. De huizen staan schots en scheef maar hebben een heel aparte uitstraling.

'221124' door Elsbeth '221124' door Elsbeth

ZwitserlandLausanne

ZwitserlandLausanne

High in the sky

Elsbeth

In de bergen rondom Verbiers (kanton du Valais) was deze parapenter zijn hoogvliegkunsten aan het beoefenen. Het geeft echt een kick als je zo hoog en geruisloos tussen de bergen kunt vliegen en dan ook nog eens met deze uitzichten.

'224252' door Leoni '224252' door Leoni

ZwitserlandLausanne

ZwitserlandLausanne

Roos

Leoni

's Morgens vroeg in Interlaken. Dauw is nog overal aanwezig. Natuurlijk een mooi moment om nog even je camera te pakken. De stad is nog is rust ..... de natuur staat nooit stil!