Geneve

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wat een uitzicht!

Geneve,
Zwitserland


Ik vind het een must-see als je naar Geneve gaat om even de stad uit te gaan. Geneve is mooi, maar wat is er nog mooier dan de stad van bovenaf te zien?!
Dat kan heel gemakkelijk vanaf de Saleve! Deze berg ligt net over de grens in Frankrijk. Je pakt vanuit het centrum bus 8 met als eindbestemming Veyrier - Douane. Dan ben je in ongeveer 20 minuten bij de eindhalte, en dus bij de grens. Die grens ga je te voet over, (neem voor de zekerheid je paspoort mee) en dan loop je naar de skilift die heel duidelijk staat aagegeven. Bij de skilift koop je een enkeltje voor iets meer dan 7 euro, maar ik kocht een retourtje en die koste me 11,30 euro. Vervolgens ben je in ongeveer 3 minuten bovenop de berg Saleve!

Eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht over de stad. Direct bij de lift heb je al uitzicht over de stad en het meer en het Jura-gebergte. Maar er zijn diverse wandelingen te maken van verschillende lengtes. Er is een korte wandeling van ongeveer 15-20 minuten heuvel op richting een plek waar je de Mont Blanc kan zien bij helder weer. Helaas was er bij mij wat laaghangende bewolking en bleef hij voor mij onzichtbaar. Maar als je dan nog iets verder doorloopt heb je ook weer uitzicht richting stad en meer, maar dan vanaf een nog hogere plek. Dat is ook waar ik deze foto heb gemaakt.

Je moet hem echt in het groot zien, dan zie je van alles in de stad. Wat je natuurlijk nu ook ziet is het meer en hoe de stad zich daar omheen heeft gevormd. De jet d'eau in het meer van 140 meter hoog valt ook wel op. Ook zie je de rivier l'arve lopen. En ik herken omdat ik er was nog veel meer plekken... maar daar zal ik jullie niet mee vermoeien. O ja eentje nog: Dwars achter de stad zie je het vliegveld. Erg dicht bij de stad, maar ik heb geen vliegtuig horen vliegen in de stad zelf.

Exif: Nikon D7000; Sigma 24-70 bij 24mm; ISO 100; f/7,1; 1/100s