Geneve

Een statige stad en een mondaine badplaats gelegen vlakbij het Meer van Genève: officieel Lac Léman geheten. Je vindt er luxe straten en winkels, de Europese zetel van de Verenigde Naties en de stad heeft een grote aantrekkingskracht op diplomaten. Het is de meest internationale stad van het land. In het meer ligt de Jet d’ Eau, een reusachtige fontein die water wel honderdveertig meter de lucht in spuit. Bij de hoge standaard van het winkelaanbod kunnen de restaurants niet achterblijven, in Genève zijn dan ook veel toprestaurants.

Informatie over Geneve

Beste foto's & tips van Geneve

'278191' door fotofreak '278191' door fotofreak

ZwitserlandGeneve

ZwitserlandGeneve

Uitzicht over meer va

fotofreak

Het meer van Geneve, je kan er heerlijk wandelen, mensen bekijken, terrasje pakken. Het uitzicht over het meer is prachtig. Deze foto is gemaakt tussen de buien door.

'504253' door KHeijlaerts '504253' door KHeijlaerts

ZwitserlandGeneve

ZwitserlandGeneve

Wat een uitzicht!

KHeijlaerts

Ik vind het een must-see als je naar Geneve gaat om even de stad uit te gaan. Geneve is mooi, maar wat is er nog mooier dan de stad van bovenaf te zien?! Dat kan heel gemakkelijk vanaf de Saleve! Deze berg ligt net over de grens in Frankrijk. Je pakt vanuit het centrum bus 8 met als eindbestemming Veyrier - Douane. Dan ben je in ongeveer 20 minuten bij de eindhalte, en dus bij de grens. Die grens ga je te voet over, (neem voor de zekerheid je paspoort mee) en dan loop je naar de skilift die heel duidelijk staat aagegeven. Bij de skilift koop je een enkeltje voor iets meer dan 7 euro, maar ik kocht een retourtje en die koste me 11,30 euro. Vervolgens ben je in ongeveer 3 minuten bovenop de berg Saleve! Eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht over de stad. Direct bij de lift heb je al uitzicht over de stad en het meer en het Jura-gebergte. Maar er zijn diverse wandelingen te maken van verschillende lengtes. Er is een korte wandeling van ongeveer 15-20 minuten heuvel op richting een plek waar je de Mont Blanc kan zien bij helder weer. Helaas was er bij mij wat laaghangende bewolking en bleef hij voor mij onzichtbaar. Maar als je dan nog iets verder doorloopt heb je ook weer uitzicht richting stad en meer, maar dan vanaf een nog hogere plek. Dat is ook waar ik deze foto heb gemaakt. Je moet hem echt in het groot zien, dan zie je van alles in de stad. Wat je natuurlijk nu ook ziet is het meer en hoe de stad zich daar omheen heeft gevormd. De jet d'eau in het meer van 140 meter hoog valt ook wel op. Ook zie je de rivier l'arve lopen. En ik herken omdat ik er was nog veel meer plekken... maar daar zal ik jullie niet mee vermoeien. O ja eentje nog: Dwars achter de stad zie je het vliegveld. Erg dicht bij de stad, maar ik heb geen vliegtuig horen vliegen in de stad zelf. Exif: Nikon D7000; Sigma 24-70 bij 24mm; ISO 100; f/7,1; 1/100s

'231369' door MarjoleinG '231369' door MarjoleinG

ZwitserlandGeneve

ZwitserlandGeneve

Vuurwerk

MarjoleinG

De fêtes de Geneve zijn een jaarlijks terugkerend festival dat plaatsvindt in de laatste week van juli / eerste week van augustus. Rond het meer vind je onder andere een uitgebreide kermis en diverse eettentjes, en er worden overal concerten georganiseerd. Als letterlijke klapper op de vuurpijl vindt er op de laatste zaterdagavond een fantastisch vuurwerk show van bijna een uur plaats. Rondom het meer staan honderden duizenden mensen te genieten van dit prachtige spektakel dat begeleidt wordt door klassieke muziek.

Laat kaart zien