Geneve

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Verrassend Geneve

Geneve,
Zwitserland


-Foto komt vergroot beter tot zijn recht-

Zoals jullie in mijn blog kunnen lezen hebben mijn man ik ons laten verrassen voor een citytrip door srprs.me. Erg leuk om te doen, omdat je van tevoren dus geen idee hebt waar je naartoe gaat en je ter plaatse alles gewoon lekker laat gebeuren zoals het komt.

Geneve is is vele opzichten verrassend om als citytrip te bezoeken:
1: Het is vooral een zaken bestemming, en heel internationaal.
2: Het heeft geen echte iconische bezienswaardigheden, behalve dan misschien de jet en de kathedraal.
3: Het is er verrassend schoon, ontspannen en sociaal.
4: Het heeft heel veel parkjes en plaatsen waar je kan neerstrijken voor een picknick, wat vrijwel heel Geneve lijkt te doen rond lunchtijd.
5: Het ligt compleet ingesloten tussen Frankrijk en de Franse gebergten.
6: Het bied ontzettend veel mogelijkheden voor excursies, zowel over water als over land. Bijvoorbeeld met de boot (of trein, maar boot is leuker) naar Lausanne, of naar Gruyere, of met de bus en skilift naar Frankrijk voor een prachtig uitzicht over de stad en de bergen.
7: Het bied voor zo'n dure stad verrassend veel gratis mogelijkheden. Denk aan: stadswandeling, openbaar vervoer, veel musea zijn gratis, de Botanische tuin is gratis.
8: Een combinatie van stad en watersport en bergwandelingen.

Deze foto heb ik genomen vanuit een van de gele veerbootjes die je hier met een pasje gratis kan gebruiken. Dominerend in het stadsbeeld is de jet. Je ziet hem telkens weer tussen de gebouwen door, of boven gebouwen uitsteken. Ook zie je overal in de stad de bergen boven de gebouwen uitkomen.

Exif: Nikon D7000; Sigma 24-70 bij 27mm; ISO 100; f/8; 1/250s