Geneve

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Geneve image

Een citytrip als één grote verrassing!

Geneve
Zwitserland
KHeijlaerts

Een citytrip als één grote verrassing!

Begin Juli hebben we het geboekt: Een citytrip. Maar waar naartoe? Dat is de grote vraag! We hebben een citytrip geboekt via srprs.me, wat betekend dat we:
1. een datum kiezen;
2. betalen;
3. wat bestemmingen opgeven waar we onlangs geweest zijn (en dus niet persé nu weer naartoe willen);
4. afwachten...

Ongeveer een maand geleden kregen we een mailtje, ze hadden een hele toffe bestemming voor ons gevonden maar dan moeten we wel om 5.30 op Schiphol zijn. Of we dat ok vinden. Nou dat vind ik best ok hoor! Hebben we ook meer tijd op onze bestemming. Hiermee werd ik weer flink getriggerd. Wat zou onze bestemming zijn??

Ongeveer 3 weken geleden: Weer mail. Dit keer over bagage e.d. 12kg, ID-kaart is voldoende, en we vliegen vanaf Schiphol. Ik heb meteen even gekeken welke landen er allemaal bezocht kunnen worden met enkel een ID-kaart. Dat zijn nog steeds heel veel landen, dus daar wordt je niet wijzer van. Het kriebelt inmiddels wel nog wat meer...

Een week voor vertrek: Nogmaals bericht, morgen zal de kaart met de kras-code op de mat vallen. En op onze persoonlijke pagina verschijnt een weerbericht. Nu komt het toch wel heel dichtbij!

Donderdag was het zover, om 5.30 moesten we er zijn: Schiphol. Nog steeds niet wetende waar we naartoe zouden gaan. SPANNEND!! We weten wel dat het rond de 25 graden en vrij zonnig wordt de komende 4 dagen.

Bij aankomst op Schiphol mochten we dan eindelijk de code open krassen en invoeren op onze persoonlijke webpagina. Hierna krijgen we dan te zien wat onze bestemming is! Ook zullen we onze vluchtgegevens te zien krijgen, en de naam en het adres voor het hotel ontvangen. Mijn man heeft de code open gekrast en ik hem hem ingevoerd. De bestemming voor de komende dagen is.......... GENEVE! Zwitserland!

Wat een verrassende bestemming! Wat zou je er kunnen doen? Ik heb nooit eerder iemand gehoord over Geneve als citytrip, en ook hier op reisreporter staat maar heel weinig van Geneve. Dat heb ik uiteraard meteen even bekeken ;-) Even googelen op afbeeldingen levert al wat op. En ook via Pinterest vind ik wat mooie plaatjes en tips. Dit worden 4 toffe dagen!

We vliegen met KLM, wat voor ons heel luxe is want zelf kiezen we altijd voor de prijsvechters. In anderhalf uur waren we er, dus we hebben nog de hele dag om meteen op ontdekking te gaan. Het vliegveld ligt ook nog eens dichtbij de stad (5 minuten met de trein) Gelukkig kunnen we meteen in onze hotelkamer, dus van de bagage zijn we ook af.

Wat heel tof is in Geneve is dat je van je hotel een pasje krijgt waarmee je in alle openbaar vervoer mag zonder te hoeven betalen. Hier hebben we heel veel gebruik van gemaakt. Erg leuk is dat het openbaar vervoer zich hier ook op het water bevind. Geneve ligt namelijk rondom het meer van Geneve en het is erg handig om dit met bootjes over te steken.
We pakken dus meteen na het dumpen van de bagage een bootje richting het oude centrum. We lopen door de smalle straatjes, genieten van het uitzicht en verbazen ons over de rust en de ontspannen/vriendelijke sfeer.
Verder komen we er al snel achter dat Geneve duur is. Een wijntje kost als je het niet heel duur treft 7 Fr voor 1dl. (ongeveer 6,50) En een plat du jour kost al snel 20-25 Fr. Als we 's avonds willen eten ben je in een goedkoop restaurant al snel 100 euro kwijt. Dit vergt voor ons enige aanpassing, want normaal gesproken gaan we zitten waar het er leuk uitziet, maar hier kan je dat zomaar de hoofdprijs kosten. Restaurants hebben we dus toch telkens maar via tripadvisor en spotted by locals uitgezocht.
Natuurlijk eten we op de eerste dag Zwitserse kaasfondue! Lekker brood soppen in een pan met gesmolten Gruyere! Er is traditionele livemuziek, dus we hebben de alpenhoorn, koebellen, jodelen en alles voorbij horen komen. Niet echt onze stijl, maar voor een avond wel grappig. Een fles Zwitserse witte wijn erbij en genieten maar :-)

Op dag 2 lopen we tegen 11 uur naar het eiland in de Rhone. Hier start een gratis stadswandeling door studenten gegeven. In ruim 2 uur leren we de stad een heel stuk beter kennen, en gaan we hem ook meer waarderen. Ook hebben we bedacht dat we zoals de locals gaan doen. We doen dus boodschappen bij de supermarkt tegenover ons hotel en gaan lekker picknicken voor de lunch. Hiervoor pakken we de bus voor ons hotel naar de botanische tuin. Dit is echt een aanrader! We pakken nog wat veerbootjes over het water en zien de stad weer van een andere kant.

De volgende morgen zijn we op aanraden van onze gids van de stadswandeling vroeg uit bed gegaan. Er is namelijk in de zomer iedere ochtend tussen 6 en 7 een gratis concert bij de Bains des paquis, waarbij je dus met elkaar onder het genot van heerlijke sounds de zon op ziet komen boven het meer van Geneve! Dit was toch wel een van de hoogtepunten van onze citytrip!
Een ander hoogtepunt was de bus naar de Franse grens nemen, die grens over lopen en vervolgens een skilift pakken naar Mont Saleve waar je prachtig uitzicht hebt over de stad, het meer, de Alpen en het Jura gebergte. Je kan hier prachtig wandelen en je bent er binnen een uur.
Verder is het nog leuk om even de Italiaanse sfeer te proeven in de wijk Carouge (tram 12 of 18 in 5-10min ben je er) In deze wijk vind je veel ateliers, antiekzaakjes e.d. Ook heeft de stad een flink aanbod in musea waarvan er ook veel gratis toegankelijk zijn. Bijvoorbeeld Maison Tavel in de oude stad, het etnografisch museum of het MAMCO (moderne kunst)
En geniet ook vooral van de heerlijke parken, waar iedereen neerstrijkt voor een hapje en drankje.

Kortom: Een geslaagde citytrip in deze verrassende, veelzijdige, ontspannen stad!

Foto's

ef9ae.jpg
ef9ae.jpg
KHeijlaerts
2f42c.jpg
2f42c.jpg
KHeijlaerts
e7a51.jpg
e7a51.jpg
KHeijlaerts
7471b.jpg
7471b.jpg
KHeijlaerts
e7a51.jpg
e7a51.jpg
KHeijlaerts