WK beste Kerstman van start image
Indian

WK beste Kerstman van start

Ben je gek op sneeuw, rendieren en houd je daarnaast ook nog van koekjes en melk? Doe dan mee aan het Kerstmannenwereldkampioenschap!

Eind november 2009 wordt in het Zwitserse Samnaun voor de negende keer het wereldkampioenschap gehouden. De Nederlandse en Duitse voorrondes voor de zoektocht naar de ideale Kerstman beginnen op 1 november in SnowWorld in Landgraaf.

Voor deze voorrondes is de organisatie op zoek naar kandidaten die in zichzelf een Kerstman herkennen. Tijdens de voorrondes wordt er gekeken naar verschillende onderdelen. Handigheid en creativiteit zijn daarbij even nodig als een beetje conditie en geluk.

‘Clauwau’, het wereldkampioenschap van de Kerstmannen, hoort inmiddels echt bij Samnaun. Het begon ooit als een grap, maar inmiddels doen er 32 teams uit de hele wereld aan mee.

De deelnemers kunnen zaterdag vanaf 10.00 uur oefenen in de verschillende disciplines, op zondag wordt het dan menens. Een internationale jury beslist in disciplines zoals de ‘steenboksprint’, ‘peperkoek versieren’ of ‘cadeautjes rondbrengen’ welk Nederlands en welk Duits team gratis naar de wereldkampioenschappen in Samnaun afreizen

Geef je op via: santaclaus@snowworld.com

Voor meer info: Snowworld.com/santaclaus

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.