Bunker wordt nul-sterren hotel image
Marieke1983

Bunker wordt nul-sterren hotel

Ben je een koukleum of verruil je je boxspring graag een keer voor een spartaans ledikant? Dan is er nu een hotel voor jou! Deze lente opent het Null Stern hotel zijn deuren in een voormalige nucleaire bunker in Zwitserland.

De gemeente Sevelen in Zwitserland had de ondergrondse bunker ooit bedoeld als schuilplek voor haar burgers. Toen het gevaar voor een kernramp was geweken, werd een nieuwe bestemming voor de bunker gezocht. De gemeente trok twee kunstenaars aan, de tweeling Patrik en Frank Riklin, die het ondergrondse bunkerhotel bedachten.

Budgettip
Zelfs voor de kleinste portemonnees is het hotel nog een optie. Voor een nachtje betaal je tussen de €6,50 en €20, maar dit geeft geen garantie voor een warme douche. Een ‘Rad van Fortuin’ bepaalt wie die dag warm water krijgt. Het zou dus zo maar kunnen dat je buurman het hele weekend over warm water beschikt en jij niet. Een verblijf in het bunkerhotel laat je een beetje het leven ten tijde van oorlog ervaren. En ja, daarin gaat het er ook nooit eerlijk aan toe…